2013. december 16., hétfő

Kaposvár: Megvan az első távozó

A Kaposvári Rákóczi FC egyesületi elnöke Illés János a klub hivatalos honlapján jelentette be Bojan Vrucina távozását. Ő a sereghajtó első távozója, a "tisztogatás" megkezdődött.  

Kész csoda, hogy Prukner László a somogyi csapat vezetőedzője még mindig posztján van, hiszen a gárda utolsó a bajnokságban, helyzete pedig több mint reménytelen. Sok rossz pletykát lehetett hallani az utóbbi időben, fogadásokról, de szimpla klikkesedésekről egyaránt csapaton belül.

Illés János nem rejtette véka alá véleményét, és már korábban közölte, jó pár játékostól megválik a vezetőség. Vajon már az NB II-re készül a Rákóczi? Nos, ezt nem tudhatjuk és nyilván nem is fogják elárulni, de ha minőségi változás nem történik a keretben, akkor nincs tovább, viszont látásra Mennyei Bajnokság.

Az első távozó kilétére fény derült, a csapat horvát támadója Bojan Vrucin ugyanis másfél év után elhagyja a csapatot. A felek közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, mely 2014 nyaráig szólt. Az ügyvezető hozzátette, több játékossal is tárgyalnak hasonló ügyben, így nem lenne nagy csoda, ha a napokban további nevek buknának ki a csapatból.

Vrucina számára nem jött be a magyar, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy a kaposvári lét, csatár létére, mindössze 4 gólt szerzett 33 mérkőzésen...

Őszi Ádám

Német, vagy spanyol csapatban köthet ki a Manchester City támadója

Nagyon úgy fest, hogy a télen véget érhet John Guidetti és a Manchester City románca. A fiatal támadó nem kap lehetőséget, ez pedig távozásra sarkallja. 

A 21 esztendős svéd támadót óriási tehetségnek tartják, ám Agüero, Dzeko és Negredo mellett esélye sincs pályára lépni a felnőtt csapatban. A korábban Ibrahimovic utódjaként emlegetett Guidetti többi ízben is kölcsönjátékos volt, előbb nevelőklubjában a Brommapojkarna csapatánál, majd a Burnley együttesében rúgta a bőrt, míg nem a Feyenordnál eltölthetett 2011-ben egy szezont és bizony igen jól teljesített, 23 mérkőzésen 20 alkalommal volt eredményes. Ezt követően azonban nem adták kölcsön és most itt totyog játéklehetőség nélkül Manchester kékebbik felében.

A Daily Star információi szerint a télen komoly esély van arra, hogy ismét kölcsönadják, de az sem kizárható, hogy valaki kivásárolja. Az érdeklődök közt említik a Hamburg, Hoffenheim és Celta Vigo triót, ők lehetnek az elsőszámú érdeklődők.

A transfermarkt,de 6 millió euróra taksálja John piaci értékét, melyhez egy 2015-ig szóló kontraktus párosul.

Őszi Ádám

Mit nézhet ma egy sportbarát a TV-ben! - Sportműsorújság

Eljött a várva várt pillanat, hétfőn kisorsolják a Bajnokok Ligája és az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának párosításait. Az eseményt világszerte várják a futball szerelmesei, aki teheti, nézze meg. Emellett lesz labdarúgás és jó pár egyéb sportesemény. Íme a kínálat, nézzük miből válogathat egy sportbarát. Kellemes pihenést, jó szórakozást.  

A sorsolást fentebb már említettük, annyit még róla, hogy több csatorna is adja, így remélhetőleg mindenki tudja majd nézni. Este egy olasz szuperderbi vár ránk, az AC Milan és az AS Roma előadásában, míg korábban egy lengyel és egy német másodosztályú meccs kerül képernyőre.

A kézilabdáé lesz a főszerep, a csapatok a nyolcaddöntő második felével folytatják. Pályán lesz a magyar csapat is, mely elé a spanyol válogatott tornyosul. Összességében mind a négy mérkőzés képernyőre kerül. Este a darts vb jelentkezik, míg az éjjeli baglyoknak tudjuk figyelmükbe ajánlani a Detroit Lions - Baltimore Ravens amerikai futball mérkőzést.

Labdarúgás
12:00 Bajnokok Ligája Sorsolás (DigiSport 1)
12:00 Bajnokok Ligája Sorsolás (Sport 1)
12:00 Bajnokok Ligája Sorsolás (Eurosport)
13:00 Európa Liga Sorsolás (DigiSport 1)
13:00 Európa Liga Sorsolás (Eurosport)
18:00 Wisla Krakow - Pogon Szczecin (Eurosport)
20:15 1860 München - St. Pauli (Eurosport)
20:40 AC Milan - AS Roma (SportKlub)

Egyéb sportok
17:15 Magyarország - Spanyolország [kézilabda] (Sport 1)
18:00 Brazília - Hollandia [kézilabda] (Sport 2)
19:45 Norvégia - Csehország [kézilabda] (Sport 1)
20:45 Dél-Korea - Szerbia [kézilabda] (Sport 2)
23:30 Darts, PDC - világbajnokság (Sport 1)
02:30 NFL,  Detroit Lions - Baltimore Ravens (Sport 2)

Őszi Ádám