2012. október 9., kedd

Gyász: Elhunyt a Real Madrid egykori ikonja, Puskás csapattársa

Valladolidban 85 esztendős korában elhunyt a Real Madrid egykori kiváló balhátvédje Rafael Lesmes. A legendás játékos 1952-ben a Real Valladolid együtteséből szerződött a Real Madrid csapatába, melyben nyolc esztendőn keresztül 1960-ig rúgta a bőrt. Ez idő alatt 5 BEK és 4 bajnoki címet nyert a Királyi Gárdával, melyben csapattársa volt Puskás, Di Stefano, Gento és a többi legenda. Lesmes több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, majd 1960-ban visszatért a Real valladolid együtteséhez és itt fejezte be pályafutását.  

Rafael Lesmes (1926-2012) †

A futball társadalom egy újabb nagy alakját vesztette el, nyugodjon békében Rafael Lesmes!

Szerző: Őszi Ádám

Robinho elhagyhatja az AC Milan együttesét, csere a láthatáron

Nem csupán érkezők lesznek az AC Milan csapatánál, úgy tűnik az együttes brazil csatára Robinho elhagyja Milánót és egyben Európát is. Nem igazán megy a foci mostanság úgy a brazilnak, ahogyan azt elvárnák tőle, nem tudott a klub vezéregyéniségévé válni, ahogyan azt várták tőle. Robinho hét esztendeje tűnt fel Európában, akkor nevelőegyüttesétől a Santos csapatától érkezett a Real Madridhoz 24 millió euró fejében. Három madridi szezont követően úgy döntött az újgazdag Manchester City csapatát választja, a spanyol klub jó üzletet csinált, hiszen igen magas áron, 43 millió euróért adott túl játékosán. Az angol kitérő már nem sikeredett olyan jóra, így 2010-ben tovább adták az AC Milan együttesének, mely 18 millió eurót fizetett érte. A kezdeti lendület elhalványodott és mostanra Robinho egy játékossá vált a sok Milan focista közül, nem tud klubja vezéregyénisége lenni. 

A hírek szerint nem csupán Milánót, hanem Európát is elhagyja és hazautazik a szélső nevelő együtteséhez a Santos csapatához, mely cserét készül ajánlani az olasz klubnak. Fiatal irányítóját a mindössze 19 esztendős Felipe Andersont adná a rutinos 28 esztendős Robinhoért cserében, ráfizetés nem szerepel a cserében az eddigi hírek szerint, bár a két labdarúgó között lényeges piaci érték van. Míg Robinho pici ára folyamatosan csökken még most is 18,5 millió euró, ellentétben Anderson csupán 2 milliót ér a transfermarkt.de szerint.

Viszont a brazil tehetségek mostanság nem olcsóak, gondoljunk csak Oscar, Felipe Melo leigazolására. Anderson még annyira nem került a média figyelmébe, ezért még ára sem kúszott az egekbe eddig...

Szerző: Őszi Ádám

A Dortmund védősorából erősíthet a Manchester United, hacsak a Barca bele nem szól

Sir Alex Ferguson védő gondokkal küszködik, ugyan is Nemanja Vidics, Phil Jones és Chris Smalling is harcképtelen a Vörös Ördögök csapatánál. Ez a sérüléshullám rávilágított a skót trénernél arra, hogy nincs megfelelő mennyiségű minőségi védője együttesének. Egyből tovább is gondolt a skót mester és elővette jegyzeteit, melyben a Dortmund német válogatott védőjének neve áll. A szóban forgó játékos a nagy tehetségnek tartott Mats Hummels, aki remek szezont tudhat maga mögött és nem a United az első csapat mely érdeklődik iránta. 

A Dortmund biztosította már magát, hiszen játékosának 2017 nyaráig szóló szerződése van, a becsült piaci ára pedig 24 millió euró, mellyel így a német bajnok könnyedén játszhat és feljebb is tornászhatja, persze ha egyáltalán meg akarnak válni egyik kiválóságuktól.

Ami Hummels átigazolását illeti, nagy valószínűséggel riválisa is akad majd a Vörös Ördögöknek, hiszen a Barcelona együttese szintén védő gondokkal küzd, nem is akár milyennel, jelenleg a katalánok egész kezdő védelme sérült és a januári átigazolási időszakban minden képen középső védőt akarnak majd venni.

Szerző: Őszi Ádám

AC Milan: Három nagyszerű labdarúgó kerülhet a csapathoz, Fabregas és Guardiola is érkezhet

Az AC Milan háza tálán nincsen minden rendben, hiszen a klub nem túl fényesen szerepel a bajnokságban, kerete jelentősen meggyengült és sokan úgy vélik ezzel a jelenlegi játékos állománnyal csupán egy közepes eredményt lehet elérni a bajnokságban. Nos, a Milan szurkolói nincsenek hozzá szokva, ahhoz, hogy a csapat ilyen gyatrán szerepel, ezért nagyon úgy tűnik komoly változtatásokra lesz szükség. A kérdés, az, hogy ez a folyamat mikor kezdődik el és hogyan zárul. 

Galliani remek terveket sző, kérdés ezeket meg tudják-e valósítani vagy sem. A rossz szereplés legalább annyira az edző hibája, így Allergi a kispad szélén csücsül és bármikor leeshet onnan. Ebben az esetben a sajtó már találgat, előbb Benítez érkezését vették szinte biztosra, majd pedig olyan információk szivárogtak ki, mely szerint a klub tárgyal Guardiolával a Barcelona nyár elején leköszönő sikeredzőjével. Azt is tudni vélik, hogy Pep ragaszkodik Fabregas személyéhez, így azt kéri, csábítsák Milánóba a spanyolt. Ez a dolgoknak azon része, melyről már beszámoltunk korábban, azóta nem igazán lehetett hallani fejleményekről, viszont nézzük melyik három neves labdarúgó merült fel a klubnál.

Az első kiszemelt Nené, akit már nyáron is szerettek volna leigazolni, de a PSG által kért 7 millió eurós árat sokallták Milánóban. Ha azt nézzük, hogy a 31 esztendős játékos piaci ára 10 millió euró és remek szezont tudhat maga mögött, akkor az érte kért ár nem sok, ám tudni kell, hogy szerződése lejár 2013 júniusában, így minden bizonnyal ingyen próbálják majd megszerezni a brazilt, aki az előző szezonban 21 gólja mellett 18 gólpasszt is kiosztott.

A második kiszemelt úgyszintén a francia ligában játszik, a szóban forgó játékos a bajnok Montpellier csapatkapitánya Yanga Mbiwa. A 23 esztendős francia válogatott védő a nyáron többek közt az Arsenal csapatát utasította vissza, mondván Milánóban képzeli el jövőjét nem pedig Londonban. Piaci értéke a transfermarkt.de becslései szerint 9 millió euróra rúgnak, viszont szerződése a nyáron lejár, így könnyen elképzelhető, hogy vele is kivárnak Gallianiék, míg ingyen megszerezhetik. Az ő érkezése vehető a legbiztosabbra a felmerülő három játékos közül.

A harmadik játékos Sagna az Arsenal francia válogatott védője, viszont érte meg kell küzdeni, mivel a rivális Inter csapata is élénken érdeklődik iránta. Emellett az Arsenal alapembere és 2014-ig szerződés köti a klubhoz, így ő ingyen nem lesz megszerezhető. A 29 esztendős védő piaci értéke 19 millió euró, ennyi pénzért az AC Milan minden bizonnyal nem vesz hátvédet...

Szerző: Őszi Ádám