2012. szeptember 29., szombat

Botrány Manchesterben: Nani ököllel ütötte csapattársát

Nem csak a Zenitnél vannak gondok, Manchesterben is botrány van, melynek főszereplője a portugál Nani. Több angol forrás is egybehangzóan állítja, hogy a csapat portugál klasszisa összekülönbözött a 20 esztendős Davide Petruccival, aki a tartalék csapat játékosa. 

Az eset a Vörös Ördögök edzőközpontjában történ, állítólag Nani hívta oda magához Petruccit, akivel elkezdett vitatkozni, majd elcsattant egy öklös. A társak azonnal a felek közé ugrottak megelőzve a további kakaskodást. Azt, hogy a portugál min húzta fel  magát ennyire nem lehet tudni, viszont ez pont nem jött jól számára, hiszen szerződése lejár és a hosszabbításával kapcsolatban így is már különböző pletykák terjengtek. Arról is lehetett hallani, hogy elhagyja a klubot és az angol sajtó már arról cikkez, cselekedetével eldöntötte sorsát, januárban távozni fog a portugál.  

Az eset természetesen a skót trénernek Sir Alex Fergusonnak sem tetszett. Nani komoly büntetésre számíthat, a pénzbírság szinte biztos, de további retorziókra is számíthat...

Szerintetek mi lesz Nani sorsa?

Szerző: Őszi Ádám

Forr a levegő a Zenitnél: Műbombát találtak az edzőközpontban Hulk fényképével

Nincs minden rendben a Zenit háza táján, a probléma halmozott. A szezont négy győzelemmel kezdte a tavalyi bajnok, vezették a tabellát, viszont az azóta eltelt öt találkozón csupán egy győzelemre két döntetlenre és két vereségre futotta a bombaigazolásokkal megtűzdelt csapatnak. Ehhez még hozzá jött egy kiütéses vereség a Málaga csapatától a Bajnokok Ligája első fordulójában. 

A hírek szerint csapaton belüli feszültség van, ennek ok a két sztárigazolás Hulk és Witsel érkezése. A Zenit  a két igazolásra közel 100 millió eurót költött és lényegesen magasabb fizetést kaptak (6,3 és 3 millió euró), mint a csapat többi játékosa. Ezt páran nehezményezték is a főszóló Gyeniszov és Kerzsakov volt. Az ügy odáig fajult, hogy az előbb említett két labdarúgó kikerült a csapat első keretéből és a tartalékokhoz "száműzték őket." A mai mérkőzésen, mely jelenleg is tart Kerzsakov már a keretben van, de Gyeniszov még mindig száműzetését tölti.

Azt, hogy a kedélyek ne nyugodjanak le, sőt fokozódjon a feszültség egy műbomba okozta a Zenit edzőközpontjában, melyet miközben megvizsgáltak a tűzoltók, tűzszerészek a táskában találtak egy fényképet. A képen Hulk látható és egy üzenetet is címeztek neki: „Hulk, takarodj!”

Ezt a tényt, a klub illetékese is elismerte, megerősítette viszont azt, hogy a bombát ki tette oda nem lehet tudni. Kérdés, hogy belső segítséggel történt-e az eset, esetleg a klubon belül valaki, vagy sikerült valakinek beosonnia segítség nélkül. Tény, hogy nem túl rózsás a hangulat Szentpéterváron...

Szerző: Őszi Ádám