2013. szeptember 5., csütörtök

Hosszabbított az Udinese brazil ásza

Danilo Larangeira, röviden csak Danilo új 2018-ig szóló kontraktust kanyarított alá az Udinese együttesével. A brazil támadó érzi a belé vetett bizalmat és örül a hosszabbításnak. 

A 29 esztendős középső védő két esztendővel korábban került a Seria A fekete lovához, hiszen sosem lehet tudni, milyen szezonra lehet számítani az udinei klubtól. Danilo élvezi a bizalmat és a védelem motorja lett. Az idei szezonban az Európa Liga meccseket is figyelembe véve 6 mérkőzésen szerepelt és minden játékpercet a pályán töltött.

"Ez egy nagy elégedettség a számomra. A klub mindig magas célokat tűz ki Olaszországban, illetve Európában, és örülök, hogy itt folytathatom. Fontosnak érzem magam." - nyilatkozta  Danilo az Udinese hivatalos honlapjának.

Danilo korábban az Atlético Paranaense együttesében szerepelt, majd a Palmerias együttesét erősítette, mikor lecsapott rá az Udinese. Piaci értéke akkor 3,5 millió euróra rúgott, mára a becslések szerint azonban már 7,5 milliót ér. Ezzel pedig a Luis Muriel mögött (14 millió euró), a klub második legértékesebb játékosa.

Őszi Ádám

Hosszabbított a Málaga góltalansági rekordot tartó hálóőre

Jó hír a Málaga szimpatizánsoknak, hogy a csapat első számú hálóőre Willy Caballero 2017. nyaráig meghosszabbította szerződését. 

Az argentin hálóőr, aki korábban hét esztendőn keresztül szolgálta az Elche kapusát igazán a Málaga csapatában futott be, igaz címeket még argentinában szerzett a Boca tagjaként, de ott többnyire a padot koptatta. Emellett tagja volt a 2004-ben Olimpiát nyerő argentin csapatnak és két ízben szerepelt a világbajnok u20-as argentin csapatban 2001-ben. A felnőtt válogatottba soha nem kapott behívót. Az újgazdag, majd hamar ismét elszegényedő spanyol klub 2011-ben szerezte meg és ekkor indult meg pályafutása felfelé. 

A 31 esztendős hálóőr mára a Málaga kapujába betonozta magát, teljesítményéről pedig piaci árának növekedése is árulkodik, ugyanis 2011. februárjában mikor a csapathoz került 1,6 milliót ért a transfermarkt.de becslése szerint, mostanra azonban játékjoga elérte az 5 millió eurót. 

Az idei szezonban mindhárom La Liga meccsen ő védte csapata kapuját és a rossz rajt ellenére az ő teljesítményére nem lehet panasz. Emellett ő tartja a klub góltalansági rekordját, ugyanis volt egy időszak, amikor 479 percig nem kapott gólt, ez valamivel több mint 5 meccs.

Őszi Ádám

Kinevezték az Osasuna új vezetőedzőjét

Megvan a két nappal korábban menesztett José Luis Mendilibar utódja a az Osasuna kispadján. A leköszönő trénert Javi Garcia váltja, feladata pedig a csapat benntartása lesz a La Ligában. 

A klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek a 43 esztendős szakemberrel, aki két éves szerződést kötött a klubbal. A korábbi remek futballista tavaly az Almeria együttesét irányította a spanyol második vonalban és sikerült a feljutás az együttessel, így a klub az idei szezont a La Ligában kezdte meg. Mondhatni tehát hogy egy sikeredző érkezett, ez azonban nem igaz, hiszen Garcia még nagyon a szakma elején tart. Sok klubnál megfordult, dolgozott fiatalokkal, de nagy csapattal még nem volt dolga. 

Az Osasuna sem egy nagy együttes a feladat pedig elég nagynak tűnik, benn kellene tartani a csapatot az első osztályban. A számok ismeretében a csapat mindhárom eddigi bajnoki meccsét elbukta, gólaránya pedig 1-7-re rúg. A tréner a Getafe ellen mutatkozhat majd be jövő héten, addig pedig ismerkedhet játékosaival, kialakithatja a rendet maga körül.

Őszi Ádám

"Ez a valaha volt legjobb érzés..."

Ross Barkley az Everton saját nevelésű játékosa behívót kapott az angol nemzeti csapatba, ez pedig rendkívüli boldogsággal tölti el a fiatal középpályást. 

A mindössze 19 esztendős középpályás remek formában kezdte a 2013/2014-es szezont és Fellaini távozásával valószínűleg komoly esélye lesz arra, hogy kibontakozzon és komoly tapasztalatokat szerezzen. Barkley szó szerint végigjárt a korosztályos ranglétrát, ugyanis minden korosztályos válogatottban tiszteletét tette, most pedig eljött az idő, hogy a nagyok közt bizonyítson.

"Ez a valaha volt legjobb érzés! Nem történhet annál jobb dolog, minthogy meghívót kapsz az országod A-válogatottjába. Alázatos vagyok, és remélem, hogy bemutatkozhatok, illetve hogy a jövőben még sokszor pályára léphetek." - nyilatkozta Barkley a Sky Sports-nak.

Ki tudja, lehet ezen a hétvégén mutatkozik be az angol nemzeti csapatba az elkövetkezendő esztendők klasszis irányítója. Ez persze még a jövő zenéje.

Őszi Ádám


Az Atletico új szerzeménye elhajtotta a Liverpoolt

Toby Alderweireld immáron Madridban van és a csapattal edz, készül a bemutatkozásra. A belga válogatott védő az újságírók kérdésére elmondta, voltak más érdeklődői is, azonban kitartóan a Matracosok vezetői udvaroltak neki és ez döntő volt. 

"A klubnál már két-három hete képben voltam, és látszott rajtuk, hogy igazán akartak. Ez az, amiért visszautasítottam a megkereséseket más csapatoktól, mint például a Liverpoolét, amely az utolsó pár napban jelentkezett be, de a döntésemet már meghoztam. Az az igazság, hogy az Atlético nagy erőfeszítéseket tett a meggyőzésem érdekében." - mondta a 24 esztendős belga válogatott védő.

Az Ajax saját nevelésű klasszisa egy rendkívül sikeres korszakot hagyott maga mögött, ugyanis az elmúlt három szezonban bajnok lett, míg 2010-ben kupát nyert, idén pedig Szuperkupát. A csapatban kis híján 200 alkalommal szerepelt, most azonban jöhetnek az új kihívások és a La Liga.

Őszi Ádám