2014. október 1., szerda

BL: Rangadó vár a spanyol és az olasz bajnokra - előzetes

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának egyik ha nem a legjobban várt mérkőzése a spanyol bajnok Atletico Madrid és az olasz aranyérmes Juventus összecsapása. Emellett kiemelkedik az Arsenal és a Galatasaray mérkőzése is, ám a többi párharc sem törpül el az imént elhangzott párosítások mellett. 

A csoport:
Malmö - Olympiakos
Atletico Madrid - Juventus (Digi Sport 1)

Csoportrangadó elé néz az Atletico Madrid és a Huventus, igaz a felek ellenkező előjelekkel várhatják a párharcot. Az Öreg Hölgy könnyed győzelemmel abszolválta az első körben a Malmö elleni mérkőzést, míg a regnáló spanyol bajnok nagy meglepetésre kikapott Megyeri Balázs csapatától. Ami a rangadót illeti, mindkét csapat remek formában van, bár az Atletico bukott az utóbbi hetekben a Sevilla 4-0-ás legyőzése azonban több mint meggyőző volt a hétvégén. A Juve pedig hibátlan az olasz pontvadászatban, sőt, még gólt sem kapott. A csoport másik találkozója sok dologról dönthet, amennyiben pontot, vagy pontokat szerezne a Malmö, nyitott maradna minden, viszont egy görög siker igen átrendezné a korábban elképzelt erőviszonyokat. 

B csoport:
Basel - Liverpool
Ludogorets - Real Madrid (Digi Sport 2)

Mind a Liverpool, mind pedig a Real Madrid győzelemmel abszolválta első csoportmérkőzését, ez pedig a papírforma szerint ma sem lesz másképpen. Igaz a formát tekintve a vörösök győzelmében kételkedhetünk, ugyanis Rodgers tanítványai nem úgy muzsikálnak a Premier Leaduben, ahogyan azt elvárták a szezon előtt. A Basel pedig nem egy meglepetést okozott az utóbbi években. Hazai pályán az esélytelen csapatok, azonban a papírformát ne vegyük fix pénznek...

C csoport:
Zenit - Monaco (Digi Sport 1)
Leverkusen - Benfica

Kétség kívül a Bajnokok Ligája idei szezonjának legkiegyenlítettebb csoportja a 'C' jelű kvartett. Az első játéknapon a Zenit és a Monaco gyűjtötte be a győzelemért járó három pontot, ám ezen csoportban komoly körbeverés várható. Kérdés, hogy ki, kinek az otthonában szerez több pontot, ember  legyen a talpán, aki megbecsüli a mai végeredményeket. 

D csoport:
Arsenal - Galatasaray
Anderlecht - Dortmund

Nincs mese, az Arsenal számára kötelező győzelemnek számít a Galatasaray elleni mérkőzés, egy esetleges pontvesztéssel igen necces helyzetbe kerülnének Wenger tanítványai, igaz, sok forduló van még vissza. Azonban a Galata számára sem közömbös a meccs, a korábbiakkal ellentétbe a londoni vereség mát necces lehet, miután az Anderlecht pontot  szerzett az első karikában Isztambulban. AS csoport másik mérkőzésén a Dortmund javítana, Jürgen Klopp tanítványaira is ráférne a győzelem. A BVB a Bundesligában sem tündököl...

Arrow