2012. szeptember 30., vasárnap

"Zebra" vadászatra indultak a "Farkasok", csúnya pata nyomokkal térhetnek haza Rómába...

Elképesztő a Juventus veretlenségei sorozata az olasz bajnokságban, ám ez előbb utóbb teherré válik és az ellenkezőjére fordul. A sajtó és a média is nagyon rákattant a dologra, közel az 50 mérkőzéses álomhatár, ami nem akár mi, minden mérkőzést erre éleznek ki, de az "Öreg Hölgy" rutinos és jól állja a sarat. A Seria-A tegnapi játéknapján az AS Roma csapata látogatott Torinóba, kevés sikerrel, csak úgy mint sokan előttük.  

A mérkőzésre éhes farkasként érkeztek Tottiék, akiknek minden elszántságuk a zebrák elejtése volt, szerették volna begyűjteni ezt a nagy skalpot és ők elvenni a bajnok veretlenségét. Nos, ezeket az álmokat hamar szerte foszlatta  Juve, már a 11. percben megvolt a vezetés a másodvirágzását élő Pirló remek szabadrúgásgóljával. Van az a mondás, ha egyszer egy üzlet beindul. Így is lett, a 16. percben Vidal büntetőt értékesített, a 19. percben pedig Matri mattolta a Romaiakat és még húsz perc sem telt el mikor már három gól volt az előny, a Juve a mérkőzés érdemi részét nem egész tíz perc alatt elrendezte.

A Roma szépítő találatára egészen a 69. percig kellett várni, ekkor Osvaldo vette be a kaput büntetőböl, de itt még nem volt vége, az utolsó játékpercben érkezett Giovinco és beállította a 4-1-es végeredményt. A Zebra vadászat nem sikerült, négy csúnya pata nyommal térhettek haza a "farkasok" Rómába.

Juventus - AS Roma 4-1 
Gól: Pirlo 11., Vidal 16. - 11-esből, Matri 19., Giovinco 90. ill. Osvaldo 69. - 11-esből

A játéknap másik mérkőzésén az AC Milan tovább bukdácsol, ezúttal a Parma együttesével nem tudta dűlőre jutni... 

Parma-AC Milan 1-1

Szerző: Őszi Ádám