2012. augusztus 16., csütörtök

Song is elhagyja az Ágyúsokat, a média szerint fél lábbal már Barca játékos

A tekintélyes sportlap a Marca arról számolt be, hogy az Arsenal és a Barcelona csapata közel áll a megegyezéshez Song ügyében. Eddig 15 millió eurós ajánlatnál járnak, a londoniak minimum 20 millió eurót kérnének. A kameruni védekező középpályás, akit Sergio Busquets mellé igazolnának korábban már elismerte a katalánok érdeklődését, ám Wenger cáfolt és azt mondta nem engedi el játékosát. A Barcelona azért venné meg Songot, mert védekező középpályás poszton csak egy bevethető játékosa van Busquets, aki 50-60 tétmérkőzést nehezen fog bírni, és bármikor hátráltathatja sérülés is. Nemrégen viszont a Goal.com arról számolt be, hogy a klubok álláspontja találkozott és 19 millió eurós vételárban megállapodtak a felek. Innentől Song következik, hiszen a személyes feltételekben is meg kell állapodnia, illetve ha ez megvan át kell esnie az orvosi vizsgálatokon. Ő lehet Henry, Hleb és Fabregas után a negyedik Arsenal játékos aki öt éven belül a Barcelonába kerül. Hozzá kell tenni, hogy ezt a hírt sem a Barcelona, sem pedig az Arsenal nem erősítette meg, ám két nagy, többnyire hiteles sportportál közölte le ezeket az információkat. 

Szerző: Őszi Ádám

Megható lehetőséget kapott a visszavonuló Muamba volt csapatától

Sajnos mint a címben is írtuk volt csapatától kapott megható ajánlatot Muamba, aki szerdán bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, de biztosan jó döntést hozott, hiszen az élete fontosabb mint a foci. Egész életében a labdarúgás étette és nagyon nehéz lehet most számára ezért a Bolton ott segít ahol tud számára. Muamba azt a lehetőséget kapta, hogy dolgozzon a klub edzői stábjában, így nem kell teljesen elzárkóznia a labdarúgástól. Mint ismeretes a játékos még tavasszal egy Tottenham elleni FA-kupa mérkőzésen esett össze a pályán és leállt a szíve. Az orvosok többször újraélesztették, több mint egy óráig mesterségesen tartották életben és kérdéses volt az életben maradása, de megmutatta, hogy erős ember és csodával határos módon felépült.  


"Ha jönni szeretne, akkor nagyon boldogok lennénk, hogy segíthetünk neki ezzel. Ez a klub olyan, mint egy nagy család, így segítünk a másikon. Tudja, hogy nyitva áll az ajtó előtte, tudja, hogy mennyire szeretjük, ez sosem fog megváltozni" - mondta a klub menedzsere Owen Coyle.

Kevin Davies aki jó barátja és csapattársa volt a játékosnak egyetért edzőjével - "Biztos vagyok abban, hogy jó szolgálatot tenne a klubnak. Egy befolyásos emberré vált a labdarúgásban. Természetesen, amiben tudok, segítek neki. Biztosan nem tud jelenleg semmire sem koncentrálni, mert nagyon csalódott, de nem aggódom miatta, bárhogy is dönt, sikeres lesz az életben."

Sok sikert kívánunk Muanba számára, nagyon szép gesztus ez a Bolton csapatától...

Szerző: Őszi Ádám

Modric orvosin vesz részt, akár már ma a Real játékosa lehet

Madridi források arról számoltak be, hogy Luka Modric a Tottenham horvát válogatott irányítója a városban tartózkodik, azon belül pedig a Királyi Gárdánál vesz részt az átigazoláshoz szükséges orvosi vizsgálatokon. Egyszer már lezártuk ezt a történetet, a madridi klub tett egy utolsó ajánlatot, melyet elutasított a Spurs, most még is úgy tűnik létre jöhet a klubcsere. Ha ez így történik, akkor a Van Persie ügyletet követően egy napon belül lezárulhat az idei átigazolási szezon két legnagyobb szappanoperája. A sajtó úgy értesült, hogy első körben a Real 28 millió eurót fizet Modric játékjogárt, majd pedig a szerepléstől függően ez plusz 5 millió euróval megnőhet. Ez az összeg az eredetileg kért 45-48 millió eurónál jóval kevesebb. Izgatottan várjuk, hogy a mai nap folyamán lesz e fejlemény az üggyel kapcsolatban...  

Szerző: Őszi Ádám 

PSG: Újabb védőt igazolnak, Kaká megint képbe került

A PSG sportigazgatója kijelentette, hogy  Ibrahimovic és Thiago Silva megszerzése után, nem lesz több érkező a nyáron, most mégis úgy tűnik ezen szavak hamisak voltak. A párizsi klubnál a hírek szerint ma esik át az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon Anthony Réveillère a Lyon 32 esztendős korábbi francia válogatott védője, aki már tegnap megérkezett a városba. A sajtóhírek szerint a párizsi klub 3-5 millió euró körüli összeget fizethet a védőért, mellyel két éves szerződést kötnek. Réveillère 2003 óta a Lyon játékosa, mellyel számos sikert ért el.  

Viszont úgy tűnik, még mindig nem elég a költekezésből, újból felmerült Kaká lehetséges érkezése, azt követően, hogy a Real Madrid és az AC Milán nem tudott megegyezni a játékos ügyében. A madridi alakulat nem akarta kölcsönadni a brazilt, a milánóiak pedig nem hajlandóak kifizetni az érte kért összeget. Ellenben a PSG mondhatjuk úgy bármikor leteszi az asztalra a megfelelő összeget. Ennek az ügynek kíváncsian várjuk a folytatását.

Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Megvan az új Vörös Ördög, összeállt a Van Persie-Rooney csatárduó

A Tegnapi nap folyamán eldőlt, hogy Van Persie elhagyja az Arsenalt és a Manchester United csapatához igazol. Ezt a hírt mind a két klub megerősítette hivatalos honlapján, ám részleteket nem hoztak nyilvánosságra. Viszont a BBC tudni véli állítólag biztos forrásokból, hogy a Vörös Ördögök 24 millió fontot fizetnek a holland gólvágóért és négy éves szerződést kötnek vele. Ezzel összeáll egy félelmetesnek tartott csatárduó a Van Persie-Rooney támadósor. A mai nap folyamán RVP Manchesterbe utazik, hogy megállapodjon a személyes feltételekről, illetve átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Ezzel lezárult az idei átigazolási sorozat legnagyobb szappanoperája, de még a Modric-Real Madrid ügy tart. Van Persie az előző idényben a Premier League gólkirálya lett és a liga legjobb játékosának választották, az egész szezont figyelembe véve 57 mérkőzésen 44 gólt szerzett. 

„Az Arsenal megerősíti, hogy megállapodott a Manchester Uniteddal Robin van Persie átigazolásáról. Van Persie csütörtökön utazik Manchesterbe, hogy a személyes feltételekről megállapodjon, illetve hogy orvosin vegyen részt a klubváltás előtt" - ezt írta az Arsenal hivatalos honlapja.

Van Persie 2004 óta az Arsenal játékosa, akkor a Feyenord csapatának fizettek az Ágyúsok 2,75 millió eurót a csatár játékjogáért. Ez idő alatt a holland a csapat vezéregyéniségévé nőtte ki magát, az előző szezonja volt eddigi karrierje csúcsa.

Az Arsenal szurkolók a különböző fórumokat nézegetve nagyon elkeseredettek, van aki már temeti a csapatot, viszont Manchesterben örülnek és arról beszélnek, hogy idén biztosan meglesz a bajnoki cím.

Szerző: Őszi Ádám