2012. szeptember 17., hétfő

A nemrég komor Wenger már arról beszél, hogy készek harcba szálin a bajnoki címért

Emlékezzünk vissza nem is olyan régen, talán még hozzá sem lehetett szólni az Arsenal francia tréneréhez Arsene Wengerhez, olyan komor és dühös volt, hogy ismét nem tudta megtartani kulcsjátékosait. A bajnokság is nehézkesen kezdődött, a védelem kiváló, de a támadógépezet nem üzemelt. Az első két fordulóban csupán gól nélküli döntetlenre futotta. A tréner elkeseredett volt és nem látott előre, jövőjével kapcsolatosan is igen furcsán nyilatkozott. Közben viszont sikerült 2-0-ás diadalt aratni a Liverpool otthonában és hétvégén igazán eldördültek az ágyúk. A szenvedő fél a Southampton csapata volt, a találkozó 6-1-es fölényes Arsenal győzelmet hozott. Ezt követően a francia mester mindjárt jobb kedvre derült, olyannyira, hogy a bajnoki címről is beszélt, miszerint versenybe lehetnek érte, készek felvenni a harcot. 

"A csapat tele van pozitív energiával, és megvan a képességünk, hogy jól játszunk. Nagyon izgalmas hetek várnak ránk, de jó tempóban, jó formában futballoztunk az elmúlt meccseken, így bizakodunk!" - Arsene Wenger száját eme szavak hagyták el.

A tréner kiemelte, hogy izgalmas hetek jönnek, ez így is lesz, hiszen a héten megkezdik a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit egy nagyon fontos meccsel a Montpellier ellen, ezt követően pedig a bajnoki címvédő Manchester City, majd pedig a BL győztes Chelsea együttese vár az Arsenalra.

Szerző: Őszi Ádám

Mourinho sms-t írt korábbi csatárának Pandevnak

Jose Mourinho a mostanában nem túl fényesen szereplő Real Madrid vezetőedzője sms-t írt korábbi csatárának Pandevnek, aki még az Inter csapatánál dolgozott a portugál trénerrel. Goran a hétvégi Parma elleni bajnokin gólt szerzett és gólpasszt adott a Napoli színeiben, elég jó formában kezdte az idei szezont. Volt trénere elismerően írt neki - "Elégedett vagyok veled, folytasd csak tovább így, megtaláltad a számodra megfelelő helyet."  

Nagyon figyelmes ember Mourinho, de jelenleg talán nem kifelé kéne kommunikálni, hanem rendet rakni a csapatában, van elég probléma a madridi klub háza táján.

Szerző: Őszi Ádám