2012. április 25., szerda

A címvédők átka a Barcelonát is utolérte


Bánat és öröm
Tegnap este a Camp Nouban eldőlt, hogy idén sem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában, mivel a tavalyi bajnok Katalán gárda búcsúzott a küzdelemsorozattól. Mióta a legrangosabb Európai kupasorozatot BL-nek hívják még soha egyetlen csapatnak sem sikerült egymást követő két versenykiírásban elhódítani a serleget.

A tegnapi mérkőzés 2-2 döntetlent hozott és ez azt jelentette, hogy a Dél-Londoni alakulat 3-2 összesítéssel bejutott a BL fináléjába. De mekkora szerencsére is volt szükség ehhez?






 Mind a két találkozón a Barcelona dominált, de a szerencse nem állt Messiék mellé.  A párharc során számtalan óriási ziccer maradt ki illetve négy kapufát is lőtt a katalán gárda, ám egyetlen egy sem pattant befelé. Fontos megemlíteni Messi gólképtelenségét a Londoni Kékekkel szemben, hiszen még soha nem sikerült betalálnia és ez már a nyolcadik összecsapás volt, amin szerepelt. Ez a leghosszabb sorozat Messi számára, és mint tegnap látható volt még a tizenegyest sem sikerült értékesítenie.

Olyan statisztikai fölény jellemezte a Barcelonat ezen a két meccsen mely szinte hihetetlen:
  • §  mind a két mérkőzésen a labda kicsivel több, mint 75%-ban a katalánoknál volt
  • §  Kapura lövések aránya 30-9
  • §  Szögletek 19-2
Viszont a futballt, azt gólra játsszák és ebben a Chelsea felülmúlta ellenfelét.
A szerencse 180 percen keresztül a Londoniak mellett volt Xaviéknak semmi sem jött össze.
Érdekesség, hogy a második találkozón csak Xavi többet passzolt, mint a Chelsea egész csapta, szám szerint 169 és ez 24-gyel több mint a londoniak össz passzmennyisége.

Fontos volt Terry fejetlen, buta megmozdulása, mely sokakban Zidane tettére emlékeztet. Egyszerűen odament Alexis Sanchezhez és lendületből háton térdelte, holott labda a közelben sem volt.

Lampardék mind a két mérkőzést végig védekezték és csak a kontrákra építettek. Viszont ez rengeteg taktikai foltot hordozott magában, mely sárgákat követelt, ennek eredménye, hogy a fél Chelsea kezdő csapata nem vehet majd részt a Müncheni Bl döntőn.

„Hihetetlen eredményt értünk el. Nagyon sok ember leírt minket, de a fiúk megmutatták az igazi erényeiket” /Roberto Di Matteo/

Statisztikai forrás:http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám