2015. június 16., kedd

Van der Vaart aláírt Spanyolországba! - hivatalos

Visszatér a spanyol élvonalba Rafael Van der Vaart, a 32 esztendős támadó középpályás ugyanis megegyezett a másodosztály idei bajnokával a Real Betis személyében. A hírt a felek hivatalosan is megerősítették, a 106-szoros holland válogatott bemutatására a keddi nap folyamán kerül sor. 

Véget ért tehát a hamburgi kaland, avagy Stieber poszt riválisa immáron hivatalosan is elhagyta a német klubot, mely nem hosszabbította meg lejáró szerződését, így ennek tükrében a Betis ingyen szerezte meg a klasszis labdarúgót, melynek utóbbi évei nem igazán sikerültek jól, ezt hűen tükrözi, hogy a Hamburg idén és tavaly egyaránt osztályozópárharcra kényszerült.

"Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Egy nagyszerű klub a Betis, alig várom a kezdést. Azért is örülök, mert a családom Sevillához közel él, emellett rendkívül szeretek Spanyolországban futballozni." - olvasható a holland első nyilatkozata a a Real Betis hivatalos honlapján.

Van der Vaart az Ajax játékosaként tűnt fel a színtéren, majd két ízben is megjárta Hamburgot, mely közt a Real Madrid és a Tottenham csapatát erősítette. Eljött tehát az ibériai visszatérés ideje, legutóbb 2010-ben a Real Madrid színeiben szerepelt spanyol bajnokin.

Őszi Ádám

Videoton: Megegyeztek a Győri kulcsemberrel

Úgy fest, hogy a következő szezont Székesfehérváron kezdi meg Lang Ádám, a Győri ETO válogatott védője, a csődbe ment klub egyik legfontosabb játékosa.  

A magyar sajtóban a keddi napon járt körbe a hír, miszerint a Videoton FC és Lang Ádám egyezségre jutott a részletet illetően, így nemsokára megköttethet az üzlet, s hivatalosan is bejelenthetik a transzfert. Lang Ádám nem az első, de bizonyára nem is az utolsó ETO játékos, aki elhagyja a süllyedő hajót, a 22 esztendős játékos élete legjobb formáját mutatja, tagja a magyar válogatott keretének, sőt, Dárdai Pál a kezdőben számolt vele a finnek ellen, mely remek ajánlólevél. 

A Vidinél nagy a jövés menés, a csapatnak azonban rövid időn belül össze kell állnia, hiszen nemsokára sorsolnak és megkezdődik a nemrégiben évet érő nemzetközi kupaszezon, avagy a 2015-2016-os kiírás. A magyar bajnok a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt, s úgy fest, a csapat masszív belsővédőpárossal kelhet neki az útnak Lang és Juhász párosában. Ehhez persze még kell a hivatalossá tétel.

Lang Ádám Veszprémben tette le a futball alapjait, s mutatkozott be a felnőttek között. A Győri ETO 2012 nyarán igazolta le, s a mögöttünk álló szezonban már kirobbanthatatlan alapembere volt a csapatnak.

A Vidihez kapcsolódó hír még, hogy az Újpesten is figyelt bosnyák utánpótlás válogatott támadó középpályás Fedor Predragovic is képben van

Őszi Ádám

Dzsudzsák a német Bundesligában!?

Újabb hírek láttak napvilágot Duzsudzsák Balázs további karrierjét illetően, avagy az SS Lazio és az Inter érdeklődése a sajtóban elhalkult, s a Hertha BSC került előtérbe. Vajon meddig ér Dárdai Pál keze? 

A magyar válogatott és a Hertha BSC első embere Dárdai Pál kis túlzással immáron több helyet kap a német sajtóban, mint a legsikeresebb német klub a Bayern München. Avagy a magyar szakember nyilatkozataitól, tetteiről forr a világháló. Két fronton vívott "háború", sok kérdés és kétely, no és megannyi kérdés, mely megválaszolatlanul hever az éterben! Talán még maga Dárdai Pál sem tudja, hogy mi lesz, ám abban biztosak lehetünk, tudja mit akar. Biztosak lehetünk benne, hogy nap mint nap friss hírek látnak majd napvilágot, mi azonban most a legújabbakat tálaljuk.

Magyarosodik a Hertha BSC, avagy vezetőedzője Dárdai Pál mellett akár két válogatott labdarúgó is érkezhet a nyáron. A Ferencváros kapuvédője Dibusz Dénes ott szerepel a magyar szakember kívánságlistáján, melynek a magyar klub vezetői bizonyára nem örülnek. A hír immáron nem csak a magyar sajtóban, de a németben is megállja helyét, az események forgatagával ugyanis a nívós Kicker is foglalkozik.

Emellett mondhatni bombaként robban Dzsudzsák Balázs lehetséges berlini szerepvállalása, melyről még elég keveset tudni, ám maga Balázs nyilatkozott úgy, hogy megvan az esély a transzferre.

Őszi Ádám

Újpesti tervek és egy ifjú bosnyák tehetség

Nagy változások várhatóak az Újpest FC háza táján, a szurkolók pedig már nagyon kiéhezettek a sikerre. Hiába nyert tavaly Magyar Kupát a csapat, a legutolsó bajnoki címre már csak a hűséges régi szurkolók emlékeznek, a fiatal generáció még nem tapaszthatta meg az érzést. Pontosabban azok, akik az 1997-98-as szezon után adták szívüket a lila-fehér klubnak. A csapat vezetőedzője Nebojsa Vignjevic beszélt a tervekről és az esetleges távozókról. 

"Elsősorban magyar futballistákkal szeretnénk erősíteni, de előfordulhat, hogy néhány légiós is érkezhet. Úgy gondolom, hogy hat-hét futballistára szükségünk van. Nagyon fontos, hogy igazoljunk egy támadót, és szélsőkre is szükségünk van, hogy minden versenysorozatban megálljuk a helyünket. Jonathan Heris és Loic Nego iránt több külföldi csapat is érdeklődik. Jelenleg az Újpest labdarúgói, de ha olyan ajánlat érkezik, ami nekik és a klubnak is megfelel, akkor nem tudjuk őket megtartani." - olvashatóak Nebojsa Vignjevic szavai a klub hivatalos honlapján.

Emellett pedig egy sajtóhír is napvilágot látott, a bosnyák lapok arról írnak, hogy a 20 esztendős utánpótlás válogatott támadó középpályást Fedor Predragovicot az Újpest és a Videoton is szeretné megszerezni. A Borac Banja Luka fiatal játékosa a mögöttünk álló szezonban 19 bajnoki mérkőzésen és 6 kupatalálkozón kapott lehetőséget.

Az elmúlt napokban pedig Radó András és Selim Bouadla neve is felmerült Újpesten, utóbbinak érkezésére komoly esély van. Előbbinek ügyében pedig ha minden igaz, tárgyalnak a felek.

Őszi Ádám

Sevilla után Magyarország!? - Nagy dobásra készül a Fradi

A német és a magyar sajtó egybehangzóan arról ír, hogy illusztris vendég látogatta meg a Ferencváros edzéseit, ám korántsem biztos, hogy az üzletből lesz valami, avagy a 36-szoros német válogatott védekező középpályás Piotr Trochowski klubot keres magának. 

Akinek a 31 esztendős labdarúgó neve nem hangzatos, az valószínűleg nemrég óta bolyong a labdarúgás száguldó cirkuszában. A Bayern Münchenben nevelkedő, majd a profik közt debütáló és bajnoki címet és kupát is szerző labdarúgó karrierjének leghosszabb állomása Hamburg volt. Hat esztendő, megannyi szép emlék és két Intertoto Kupa diadal után egy újabb fejezet következett, melyet úgy hívtak Sevilla. Ez a történet már nem annyira fényes, a kezdet jó volt, ám az utolsó másfél szezon már hanyatló. A 2013/2014-as szezonban Europa Ligát nyert a csapattal, ám ezt követően sérülés nehezítette dolgát, szerződése pedig lejárt, melyet a felek nem hosszabbítottak meg, így jelen állás szerint immáron több mint fél esztendeje szabadúszó. Ráadásul ha minden igaz a Sevilla és Trochowski még pereskedik is...!

Thomas Doll és Trochowski jól ismeri  egymást, ugyanis a német szakember Hamburgban már volt a játékos edzője, s jó kapcsolatot ápolnak a mai napig, de ez még nem jelent szerződés-aláírást, ugyanis német és olasz élvonalbeli klubok is képben vannak a védekező középpályás kapcsán.

Trochowski piaci árát 1 millió euróra taksálja a német transfermarkt.de, ez azonban nem jelent semmit, hiszen a labdarúgó szabadon igazolható. 

Őszi Ádám