2012. április 19., csütörtök

„Muorinho és Guardiola összeülhet”




Kitaláltam Jose......
Nem is rossz Pep....
Mint ismeretes a Real Madridot követően az FC Barcelona csapata sem tudott nyerni a Bajnokok Ligája elődöntőjének első idegenbeli párharcán. Sőt rosszabb helyzetbe kerültt min a Királyi Gárda, hiszen nincs idegenben szerzett gólja és ezt követően már a Chelsea együttese mondható a párharc favoritjának. Ahhoz, hogy a Müncheni döntő spanyol párharcot hozzon a két edzőnek „össze kell dugnia a fejét”. Ki tudja, lehet a szombati Clasico után közös vacsorán beszélik meg a döntőbe vezető út titkát…

(figyeljétek a képek szövegét)

Szerző: Őszi Ádám

Köszönöm a karikatúrát Tónió-nak http://tonio.uw.hu/
Illetve a másik karikaturistának  http://www.caricatures.ie/shop/

Kiütéses Osztrák győzelem, elúszott a feljutás


Elúszott minden remény válogatottunk számára a ljubjanai divízió-1 jégkorong világbajnokság mai játéknapját követően. A képlet egyszerű volt: pontot kell, szerezni vagy le kell győzni Ausztria legjobbjait. Ha ez nem sikerül elszáll minden remény. 

Jól kezdődött a mérkőzés számunkra, két alkalommal is vezettünk, volt ötlet a játékunkban, ám nyugati szomszédunk fokozatosan átvette a játék irányítását és adódó helyzeteit értékesítette. Ahogy telt az idő úgy látszott Ladányiékon az elkeseredettség, fáradtság és tudták 4-2 állásnál már nincs visszaút. Az Osztrákok öröm hokival örvendeztették meg szurkolóikat, hiszen a végén minden összejött nekik és csúnyán, 7-2 arányban elkalapálták válogatottunkat.

Szombaton az utolsó mérkőzést Nagy-Britannia ellen játssza Primeau legénysége, immár számunkra tét nélkül.

IHF vezényszó: Szlovéniának a feljutás kötelező


Az eredmény ismeretes: tegnap a házigazda szlovén együttes 4-1 arányban lelépte a magyar jégkorong válogatottat. Rosszul kezdtük a mérkőzést, hamar előnyhöz jutott az ellenfél. Az esély megvolt az egyenlítésre, de a ziccer kimaradt a szlovének pedig rögtön két góllal büntettek.  Az egész mérkőzésen ötlettelenül, pontatlanul, indiszponáltan  játszott a magyar válogatott, de a helyzetei megvoltak, alakulhatott volna másképp is az eredmény.

Nem szabad elsiklani a játékvezetői ténykedés mellett, hiszen a hazai pálya erősen lejtett. Számtalan kétes szituációt a szlovén válogatott javára ítéltek meg a játékvezetők. Érezhető volt: mikor a magyar válogatott kicsit magára talált a bíró sporttársak belenyúltak a meccsbe. Említést érdemel, hogy minden harmad elején emberhátrányba kerültünk volt, hogy csak három mezőnyjátékos volt a pályán részünkről. A záró harmad pedig ritkán látott játékvezetést hozott, esélyt sem kaptunk, hogy egyenlő létszámban játszhassunk ellenfelünkkel szemben. Volt, hogy öt magyar játékos ült egyszerre a büntetőpadon.Lehetőséget sem kaptunk, hogy játszunk, hiszen a játékvezetők széttördelték a játékot.


Sorsdöntő ütközet vár a fiúkra csütörtökön Ausztria ellen.

Hajrá Magyarország!!!!

Szerző: Őszi Ádám

Nem sok pozitívum akadt Szlovéniában



Tegnap este a helyszínen tekintettem meg a Szlovénia-Magyarország világbajnoki jégkorongmérkőzést. Rendkívül színvonalas létesítménykomplexum fogadta a szurkolókat , a mintegy 1500-2000 magyar fanatikust. A pozitívumok sajnos itt ki is merültek…

A mérkőzés közben rendőri atrocitás értre a magyar szurkolókat értelmetlen módon, hiszen nem történt rendbontás a lelátón. Érdekes volt a kommandós beavatkozás, mivel elég brutális módon rángattak ki a szektorból két szurkolót.  Öt, szekrény hátú, fekete ruhás esett neki honfitársunknak, a helyzethez nem illő agresszivitással. Ilyen alapon tucatszám vihették volna a szlovéneket, melyek a játékot zavarni, próbálták, például úgy, hogy nemzeti papírzászlóból hajtogatott repülőket próbáltak a jégre juttatni.

A mérkőzést megelőző percekben a szlovén közönség meglepődve, dermedten figyelt fel arra, hogy mennyi magyar foglal helyet a lelátón, és bizony nagyon "leszurkolják" őket. Hazai pályát teremtett volna a magyar szektor Sofronéknak de, a speaker rendkívül felháborító módon minden egyes magyar rigmus erősödésekor feltolta a sajátos  szlovén slágerek hangerejét, hogy véletlenül se hallatsszon semmi a magyar szurkolásból. 

Meglepett bennünket a szlovén közönség, azért is  mert arra számítottunk, hogy - mint volt Jugoszláv tagállam, őrizve a virtust, - félelmetes hangulatot teremtenek, és majd végig hajtják nemzeti csapatukat. Ez abszolút nem így történt, a fő szurkoló a  már említett speaker volt. Össze sem lehet hasonlítani a szlovént az igazi délszláv (horvát, szerb) közönséggel. A lelátó csak akkor hallatta a hangját, ha valami történt a kapuk előtt, illetve ha a  hangosan bemondó szurkolásra biztatta őket. Egyébként a várt őrült biztatás, hangulat elmaradt.

Ja, még valami pozitívum: a szlovén sör finom.....csak kicsit drága!



Szerző: Őszi Ádám