2012. július 27., péntek

A Tottenham szerezheti meg az ukrán bajnok brazil válogatott vezérét

A Shakhtar Donetsk meghatározta brazil válogatott játékosának a vételárát, mivel két londoni csapat is a kérők közt van. Pár nappal ezelőtt a Chelsea hivatalos ajánlatot tett Willian játékjogáért, viszont ezt az ukrán klub elutasította. Azt, hogy a londoni kékek milyen ajánlatot tettek a 23 éves támadó középpályásért nem tudni, viszont a Donetsk most megszabta az árát. Aki el akarja vinni Williant annak 19 millió fontot kell fizetnie. Ezt azért tudatták, mert a Tottenham csapata is erősen érdeklődik a játékos iránt. A klub vezetőedzője Villas-Boas fontolóra veszi, hogy hajlandóak-e ennyit fizetni a játékosért. 

Willian a Corinthians csapatában nevelkedett és 18 évesen mutatkozott be a felnőttek között. Mindjárt az első szezonban kulcsemberré vált, és erre Európában is felfigyeltek. A leggyorsabban az ukrán klub reagált, mely 2007-ben leigazolta a brazilt 12 millió fontért. Azóta a Shakhtar vezéregyéniségévé nőtte ki magát és időközben a brazil válogatottban is bemutatkozott. Az ukrán klubbal számos sikert ért el, három bajnoki cím, két kupagyőzelem és két szuperkupa győzelem mellett UEFA-kupát is nyert a csapattal 2009-ben.

Szerző: Őszi Ádám

Berbatov nagyon kelendő, ezúttal török kérője akad

Mint azt már korábban megírtuk, a Manchester United féláron hajlandó elengedni bolgár támadóját. Dimitar Berbatov mintegy 10 millió fontot ér, a jelek szerint 5 millióért távozhat és kérője is van bőven. Távozásának oka mellőzöttsége, melyet maga a csatár sem ért. A legújabb kérő a török bajnok Galatasaray csapata, mely kész 5 millió fontos hivatalos ajánlatot tenni a The Sun értesülései szerint. A támadóért három nappal ezelőtt bejelentkezett az orosz bajnok Zenit is, mely három éves szerződést és évi 4 millió eurós fizetést kínál a hírek szerint. A támadót korábban hírbe hozták a Dortmund, PSG, West Ham trióval, ám ezek a kapcsolatok többnyire megszakadtak. Berbatov szóba került az AC Milán csapatánál is, hiszen Ibra helyére mindenképpen csatárt kell igazolniuk. Ami biztos, hogy a támadó válogathat az ajánlatok közül. Sorsa bármelyik pillanatban eldőlhet. 

Szerző: Őszi Ádám

Meglepő hír: Tőzsér Dániel az AC Milán labdarúgója lehet

Tegnap este az olasz sajtóban és Angliában is felreppent a hír, mely szerint a Genoa és az AC Milán illetékesei arról beszéltek, hogy a magyar középpályás Milánóba kerülhet. A két klub közt nagyon jó a viszony, és nem ez lenne az első ilyen eset. A hír némileg meglepő lehet, de sokan úgy vélik, hogy az olaszországi viszonyokat nézve realitás is, egyáltalán nem elképzelhetetlen. Kérdés, ha létre is jönne a klubcsere Tőzsér megérett-e egy ekkora feladatra. A Nemzeti Sport felkereste Tőzsér ügynökét Filipovics Vladant, aki a következő képen nyilatkozott.  

„Tegnap este hallottam róla, hogy egy olasz műsorban szóba hozták Tőzsér Dánielt a Milannal. Hivatalosan azonban engem nem kerestek meg a Genoától, hogy a középpályást felajánlanák a milánóiaknak. Ezért egyelőre nem is foglalkozunk a lehetőséggel. Reggel Danival is beszéltem, és neki is az volt a határozott álláspontja, hogy Genoában szeretne bizonyítani. Már játszik is a felkészülési meccseken, tegnap is hetven percet pályán volt az Entella ellen 4–0-ra megnyert meccsen, kezd beilleszkedni, jól érzi magát a klubnál, most az a legfontosabb, hogy ott minél jobban teljesítsen. A Genoa a Milannal és az Interrel is nagyon jó kapcsolatot ápol, sok volt játékosa igazolt már a milánóiakhoz. Azt nem tudom, hogy mi van a mostani hír hátterében, de az tény, hogy az ilyen felajánlások nem ritkák Olaszországban, és a viszonyokat ismerve nagyon könnyen előfordulhat, hogy a Genoa átenged játékost vagy játékosokat a Milannak. Mint mondottam, volt már ilyenre példa, szóval van realitása. Ráadásul köztudott, hogy a Milantól több játékos is távozott a nyáron, így most már a csapat megerősítése lesz a cél. Azzal a céllal igazolt Tőzsér Olaszországba, hogy a Genoában tovább fejlődjön, és idővel akár még erősebb csapatok figyelmét is felhívja, erre azért is lehet esélye, mert az olasz élvonalban nagyon kevés az olyan játékos, aki a védelem előtt képes irányítani. Hosszú távban gondolkodunk, de ez persze nem jelenti azt, hogy ha most jönne egy konkrét megkeresés, akkor nem mérlegelnénk a lehetőséget. Amíg azonban erről nem beszélhetünk, nem szeretnék jósolgatni sem. Mindenesetre az tény, hogy Dani több országban is megfordult már, egy évvel ezelőtt belga bajnok volt, játszott a Bajnokok Ligájában is, miért ne igazolhatna mondjuk a Milanba?″ - így nyilatkozott az ügyel kapcsolatban a Nemzei Sportnak Filipovics Vladan a középpályás ügynöke.

Kíváncsian várjuk az ügy további fejleményeit.

Szerző: Őszi Ádám