2012. november 8., csütörtök

Ez azért sok! Kitiltották a stadionból a Milwall 13 éves "huligánját"...

Mindenki tudja, hogy a labdarúgásban a rasszizmus igen csak jelen van, és büntetik is ahogyan azt tudják, próbálják kordában tartani ezen megnyilvánulásokat. Minden országban jelen van, nehezen kiküszöbölhető dolog, Angliában pedig kifejezetten harapnak rá az utóbbi időben.  

Október 6-án a  Milwall-Bolton Wanderers Championship mérkőzésen a hazaiak fiatal mindössze 13 esztendős szurkolója, rasszista megnyilvánulással illette a vendégek játékosát Marvin Sordellt, számolt be a Daily Mail. A fiatalember több alkalommal kiabált be, gondolhatjuk milyen "erős és mély férfias" hangon... ! Ez fület szúrt és ügy lett belőle, mely az angol szövetség elé került azonnal. A kisfiút "futballhuligánnak" minősítették és kitiltották kedvenc csapata stadionjából.

A szövetséget az sem hatotta, hogy az ifjú szurkoló, levélben bocsánatot kért az esetet követően és leírta  sajnálja tettét. A Milwall együttese közleményben tudatta, hogy fiatal kora végett nem örökre tiltották ki a "huligánt", hanem csak "belátható időre" kell távol maradnia a milwalli lelátóktól.

Nem tudunk elsiklani a dolog felett és felmerül a kérdés, tényleg így kell eljárni egy ilyen ügyben? Tényleg az a legfontosabb dolga az angol szövetségnek? Egy 13 esztendős lelkes szurkoló, aki élhal és rajong kedvenc csapatáért hallja másoktól a sok hülyeséget és ő is bekiabálja! Egy ennyi idős gyermek nem tudatosan rasszista...

Nektek mi a véleményetek erről az egész ügyről?

Szerző: Őszi Ádám