2013. április 3., szerda

Katasztrofális játékvezetés, két meccs négy döntő hiba

A Bajnokok Ligája a legrangosabb kupasorozat Európában és ennek nem csupán a játékban, hanem a játékvezetésben is meg kellene nyilvánulnia. Erről azonban szó sincsen, a sípot fújó úriemberek meccsről meccsre óriási hibákat követnek el. Utánajártunk és összeszedtük, mi történt az utóbbi meccseken. 

Kicsit kanyarodjunk vissza a nyolcaddöntőkhöz, ahol Nani kiállításával kezdődött a lavina. Az eset a felvételek alapján is erősen vitatható volt és mint tudjuk a továbbjutás sorsáról is döntött. Persze nem tudhatjuk már meg soha, hogy mi lett volna ha a portugált nem szórja ki a bíró, de minden bizonnyal szerdán Manchester United-Galatasaray meccset rendeznének, a Real Madrid pedig kívülről figyelhetné az eseményeket.

Ezt követően  szemtanúi lehettünk, hogy miként lehet csupán sárga lappal elintézni, egy szinte teljesen olyan szabálytalanságot mint amilyen Nanié volt. A Bayern München játékosa Martínez mutatta be ugyan azt a gyakorlatot, a felvételek pedig még a szándékosságot is tükrözik, az ítélet sárga lap lett, az Arsenal 0-2-re nyert és kiesett. Ez is egy döntő momentum volt. Ezt még mindig lehetett tetézni, Martínez a Porto sztárja fejen talpalta Málagás ellenfelét, az ítélet kitalálhatják, sárgalap volt. Lényeg, hogy egyik ezt, másik pedig csak azt kapta ugyan azért a tettért. Ez jogos felháborodást kelt a szurkolókban.

Na de kanyarodjunk át a kedd este történtekre, ahol két meccsen halmozták a játékvezetők a "jobbnál-jobb" ítélteket!

Bayern München - Juventus: Ezen a meccsen két esetben is a Bayern javára tévedtek a bíró, vagy mondhatni  a Juventus kárára. Ribéry a hazaiak játékosa brutális és aljas módon taposott oda Vidalnak, a játékvezető, nem hogy piros lapot, még sárgát sem adott a franciának. Ami pedig még fájóbb, azaz, hogy a második hazai gólt les előzte meg, így a találat érvénytelen lett volna.

PSG - Barcelona: Messi sérülése nem magától keletkezett, az ember lába nem zúzódik össze magától és kezd el vérezni. A másik pedig Zlatan Ibrahimovic gólja, mely másfél méteres lesről született. Többen elmondták azóta, hogy ezt nem észrevenni, hát... ! A képen látható, hogy az alapvonali bíró hét méterre volt, a bíró is eset közelben, de nem nekik kell ezt látni, hanem a partjelzőnek, aki elengedte az esetet, a bíró pedig segítség nélkül maradt.

Már előre félünk, hogy mi lesz a szerda esti két Bajnokok Ligája meccsen! Egyet azonban nagyon remélünk, hogy sem  Mark Clattenburg, sem pedig Wolfgang Stark játékvezető nem kap már szerepet az idei sorozatba. Emlékeinkben még élénken itt él Kassai Viktor esete az EB-n, akiből akkor óriási bűnbakot csináltak...

Őszi Ádám

Sötét idők Barcelonában: A fél csapat sérült, Messi és Mascherano is kidőlt

Kis túlzással mondhatjuk, hogy több a sérült játékosa a katalánoknak, mint aki játékra alkalmas. A klubot elképesztő sérüléshullám sújtja. Olyannyira, hogy szinte védő nem is maradt a csapatban. A bajnoki címhez már nem fér kétely, viszont a Bajnokok Ligájában ez visszaüthet. Akár már a PSG elleni visszavágón!  

A Barca keretében jelenleg hét sérült játékos található. 

A védelemből kidőlt Puyol, Jordi Alba, Adriano trió mellé kedden csatlakozott az argentin Mascherano, aki a hírek szerint 6-8 hétre dőlt ki. Így Vilanova, illetve Roura mester komolyan törheti a fejét, miként áll majd össze a védelem, hiszen az alap játékosok közül csupán Pique és Dani Alves maradt.

A középpályán még mindig gondot okoz Xavi sérülése, aki azonban a PSG ellen vállalta a játékot, de nem épült fel és egy esetleges rásérülés nagy gondot okozhatna. Minden bizonnyal a bajnokságban pihenni fog, helyét Thiago veszi át, ő maga pedig pihen a PSG elleni visszavágóra, ami nem lesz könnyű.

Gólt kell lőni, tovább kell jutni, azonban ki teszi ezt meg? Egy biztos, sem Messi, sem pedig Pedro nem veszi majd be a párizsiak kapuját, hiszen mindkét játékos a sérültek listáját erősíti. 

Egy biztos, a következő hetekben, meccseken soha nem látott felállásban köszön majd a Barca a futball szerelmeseinek

Őszi Ádám