2015. szeptember 24., csütörtök

Footgolf: Magára talált a Fradi játékosa

Önmagához mérten szerény teljesítményt nyújtott, elmaradtak a kimagasló eredmények a 2015-ös szezonban. A Fradi Footgolf játékosával Varga Gáborral beszélgettünk azt követően, hogy a legutóbbi bajnoki fordulón kis híján sikerült fellépnie a dobogóra. 

Aki ismeri a sportágat, netán kipróbálta, az tudja, hogy nüánszokon, centiken múlik minden, s mentálisan roppant erősnek kell lenni, ugyanis ha fejben valaki elszáll, akkor oda a versenye. Látszólag könnyű, ám egy roppant precíz sportág a footgolf, aki nem próbálta még ki, az érdeklődjön bátran nálunk, s mi az illetékesekhez irányítjuk. Bárki űzheti, bárki kipróbálhatja.

Varga Gábor önmagához mérten rossz szezonrajtot vett, s bár a második és harmadik fordulóban az első tízben végzett az országos bajnokság keretein belül, a folytatás nem adott okot az örömre. A hatodik játéknapon teljesen elszállt, 39. helyezése negatív rekordnak mondható. Legutóbb a hétvégén azonban sikerült 70 rúgás alá kerülnie, s kis híján fellépni a dobogó harmadik fokára. Önmaga 69 labdaérintése a negyedik helyre volt elég, a dobogó harmadik és második fogára is 68 ponttal állhattak, míg a győztes Lengyel Béla lett 66 rúgással. 

- Végre egy verseny, ahol klappolt minden, s tényleg csak nüánszokon múlott, hogy nem sikerült fellépni a dobogóra! Hogyan emlékszel vissza a versenyre?
- Igen, jól éreztem magam ezen a versenyen! Bár az előjelek nem voltak jók, óriási szél fogadta a versenyzőket, ezen kívül sérüléssel is bajlódtam. (szerdán kiújult egy régi/állandó hát problémám) Benne volt a pakliban, hogy nem fogok tudni elindulni! Nagy lehetőség volt ez a verseny nekem, hiszen a bajnokság 8 fordulója közül csak 6 eredménye számít a végső rangsorba. Tekintve, hogy volt egy olyan versenyem, amin nem tudtam pontot szerezni, így adott volt a lehetőség! Ha most sikerül, akkor a "nullás" eredményem esik ki! Sikerült!! Egyetlen rúgással maradtam csak le a 2. és 3. helyezettektől, ez biztató számomra, hiszen a -3-as eredmény szinte bármikor dobogót érne, ilyen az én szerencsém, hogy most több embernek egyszerre jött ki a lépés. Csapattársam, Lengyel Béla például parádés -6-os eredménnyel húzta be a győzelmet!

- Igen hullámzó teljesítményt nyújtottál a szezon során, ennek oka miben keresendő?
- Idén nem találtam meg a ritmust, és a saját jól bevált játékomat! Forma1-es nyelven szólva, ezen a versenyen más beállításokkal mentem, újra a régi elvet követve próbáltam versenyezni. Bevált! Másik fontos dolog, hogy idén nem voltam kint külön játszani, sajnos csak a versenyeken tudok labdába rúgni, ez óriási hátrány ilyen mezőnyben!

- Egy forduló van vissza, a dobogó pedig beérhetetlen távolságban van összetettben, ellenben a válogatottságért és a világbajnoki részvételért küzdhetsz. Milyen célokkal vágsz majd neki a következő idénynek?
- Szeretem reálisan nézni a dolgokat, és azt kell mondjam, nem is volt benne a dobogó! Nagyon erős a mezőny, mindenki szeretne oda érni, de ha csak a Fradit nézem, ott is küzdeni kellene az első 3 helyekért, nem hogy "országosan". Jó példa egyébként a mezőny erősségére, hogy Bé ( Lengyel Béla) ezen a versenyen tudta megszerezni idei első győzelmét (tavaly pedig alig talált legyőzőre)!  A cél idén a világbajnokságra való kijutás, az első 10 hely valamelyikének a megszerzése! Jelen állás szerint benne vagyok az utazó keretben, szeretném ha egy hónap múlva is ezt mondhatnám! A következő idénnyel még nem szeretnék foglalkozni, az utolsó versenyen kell bebiztosítanom a helyemet a válogatottban! 

Varga Gábor eredményei a 2015-ös magyar bajnoki szezonban:
1. Forduló: Hinora Footgolf verseny: 26. hely 10 pont - (78 rúgás) [győztes rúgás: 67]
2. Forduló: Forest Hills Footgolf verseny: 7. hely 56 pont - (69 rúgás) [győztes rúgás: 66]
3. Forduló: Hörmann Footgolf verseny: 6. hely 62 pont - (74 rúgás) [győztes rúgásszám: 66]
4. Forduló: Sportglobal Tours Footgolf verseny: 25. hely 10 pont - (79 rúgás) [győztes rúgás: 69]
5. Forduló: Oxxo Tours Footgolf verseny: 14. helyezés 29 pont - (74 rúgás) [győztes rúgás: 69]
6. Forduló: Hungarian Golf Footgolf verseny: 39. helyezés 10 pont - (78 rúgás) [győztes rúgás: 64]
7. Forduló: Rézangyal Footgolf verseny: 4. hely 72 pont - (69 rúgás) [győztes rúgás: 66]

Összesítésben: 11. hely (241 pont)

Őszi Ádám