2013. január 10., csütörtök

Barca: Roura beszélt Cuenca, Villa és Valdes sorsáról

Az FC Barcelona háza táján jelenleg nem az érkező játékosokról beszél a sajtó, hanem a lehetséges távozókról. A sérüléséből felépülő Cuenca több klub kívánságlistályán szerepel, mint kölcsönjátékos, míd David Villa a Juve és az Arsenal noteszében is szerepel. Emellett a katalánok hálóőre Victor Valdes áll szerződéshosszabbítás előtt. Ezen játékosok ügyében a csapat jelenlegi megbízott trénere, egyébként másodedzője Jordi Roura nyilatkozott. 

A tréner Cuenca ügyében annyit mondott, nem szükséges a kölcsönadása, meglesz a lehetősége a klubnál a további fejlődésre - "Nem tervezzük Cuenca kölcsönadását senkinek"

Ezt követően David Villa sorsa került terítékre, a támadó még nem igazán nyerte vissza formáját súlyos sérülését követően - "Hosszú és nehéz folyamaton ment keresztül. Csodálatos a munkája, minden nappal egyre jobb lesz. Kétségem sincs afelől, hogy a végén ugyanolyan játékos lesz, mint amilyennek ismerjük."

Ami pedig Victor Valdest illeti - "Alapvetően ez az ő döntése lesz, de most a mi kapusunk, és minden kétséget kizáróan úgy gondolom velünk lesz sokáig." - mondta Roura.

Őszi Ádám

Ha a Real Madrid elküldi Mourinhot abban az esetben a portugál tréner nagyot kaszálhat

Madridban hónapok óta gyűlnek a viharfelhők, ez pedig kihat Mourinho helyzetére is. A tréner egyes húzásaival  a szurkolók egy jelentős részét eltaszította maga mellől, és a csapaton belül sincsen minden rendben. Több szurkolói forumon már megszavazták a tréner menesztését, ám ebben nem ők döntenek, hanem a klubvezetés, a királyi gárda első embere Florentino Perez.  

Nem tudni, hogy a klubelnök hogyan viszonyul jelenleg Mourinhohoz, ám az biztos, ha a trénert menesztenék az a klub számára anyagilag igen csak megterhelő lenne. A "Special One" szerződésében ugyanis van egy záradék, miszerint ha nem önkéntesen távozik a tréner, hanem menesztik akkor 10 millió euró üti Mou markát. Tehát a "Special One" szerződése tartalmat egy 10 millió eurós végkielégítést amennyiben kirúgják.

Ezen kitétel már a hosszabbítása előtt benne volt a szerződésében, mikor még az Inter együttesétől a spanyol fővárosba szerződött. Tegyük hozzá, hogy jelenleg semmilyen hír nem szól a menesztése mellett, ám ez a 10 milliós összeg azért jócskán változtat a helyzeten...

Őszi Ádám

A Kínát elhagyó Anelka a PSG-nél edz! - visszatér korábbi klubjához?

Azt követően, hogy Nicolas Anelka elhagyta kínai csapatát a Shanghai Shenhuát, ő maga jelentkezett edzésre korábbi csapatánál a PSG-nél.  

A 33 sztendős támadó pályafutásának két periódusát is a klubnál töltötte előbb itt vált profi játékossá és 1995-97-ig erősítette a klubot, majd pedig az Arsenal csapatához szerződött. Visszatérésére 2000-ben került sor, akkor a Real Madrid csapatától érkezett vissza és 2002-ig a párizsi klub alkalmazásában állt. Ez időközben egy fél szezont eltöltött Liverpoolban, majd pedig 2002-ben túladott rajta a francia klub, a Manchester City vette meg a támadót.

Anelka egész pályafutása így nézett ki, így nem csoda, hogy sokan csak világjárónak emlegetik. Mostani visszatérésére a sajtó máris felkapta a fejét, azt vélik találgatni, hogy nem csupán edz, hanem vissza is tér a csapathoz. 

A Daily Mail rögvest fel is kereste az együttes trénerét Carlo Ancelottit, aki azonban egyből cáfolta azt, hogy a támadó hozzájuk szerződne - "Nem gondolkodunk a leigazolásán, nem gondolnám, hogy ez egy lehetőség lenne. Csak edzéslehetőséget kért és mivel jó barátok vagyunk, természetesen megengedtem neki, hogy velünk készüljön."

Tehát ha lehet hinni Ancelitti szavainak, akkor a támadó nem lesz a PSG játékosa, de hallottunk már sok dolgot mint Leonardo, mint pedig a tréner szájából, mely nemsokkal utána a visszájára fordult...

Őszi Ádám