2012. július 28., szombat

Koscelny a Barcelonát is visszautasította, hosszabbított és az Arsenal emblematikus figurája szeretne lenni

Az FC Barcelona még a nyár folyamán szeretne egy védőt igazolni a hátsó alakzat megerősítéséhez, ám ez a játékos nem a francia válogatott Laurent Koscielny lesz. Az Arsenal játékosa hízelgőnek tartja a megkeresést, de leszögezte mindent megkap az Ágyúsoknál és nem vágyik többre, mint, hogy a klub emblematikus figurájává váljon. 

„Boldog vagyok, hogy 2017-ig meghosszabbítottam a szerződésemet az Arsenallal. Sokat jelent nekem, hogy bíznak bennem a klubnál. A szerződésem lejártakor szinte öreg leszek. Természetesen tisztában vagyok vele, és hízelgő a Barcelona megkeresése, de minden megvan az Arsenalnál, nagyszerű edzőközpontunk, csodálatos stadionunk és elképesztő csapatunk. Nagyon szeretnék felnőni a klub olyan emblematikus figuráinak szintjére, mint Thierry Henry és Patrick Vieira” - nyilatkozta Kosceliny

Szerző: Őszi Ádám

Futács jól szerepelt, a Leicester egykori gólvágója dicsérte a magyart

Bemutatkozott új együttesében a Leicester csapatában Futács Márkó. A magyar csatár a Hinckley United elleni keddi mérkőzésen szerepelt először a Rókák színeiben. A találkozót követően elismerően nyilatkozott a magyar támadóról Alan Young a csapat korábbi gólvágója, aki több mint száz mérkőzésen szerepelt anno a csapat színeiben. 

„Ez volt az első meccse, nem ismeri még a srácokat, és ők sem ismerik a játékát, de lenyűgözött, ahogy bánt a labdával. A rossz labdákkal is tud mihez kezdeni, új opciót ad Nigel Pearson menedzsernek. Lehet rá játszani a büntetőterületen belül is, hiszen remekül fedezi a labdát, de a kontratámadásokban is szerepet vállal.″  - nyilatkozta Alan Young a thisisleicestershire.co.uk-nak.

Reméljük Futács megtalálja a helyét és a csapat vezéregyéniségévé növi ki magát. Sok sikert kívánunk neki!

Szerző: Őszi Ádám

Sevcsenko: "Meghoztam a döntést a karrierem befejezéséről..."

Meglepő bejelentést tett Andrij Sevcsenko a Dinamo Kijev 35 éves csatára. Az ukrán válogatott gólrekordere bejelentette, hogy felhagy a profi labdarúgással és politikai pályára lép. Váratlan döntés ez, hiszen mindenki úgy gondolta Seva vagy hosszabbít, vagy pedig az Egyesült Államokba szerződik levezetni.   

„Az utóbbi időkben sokszor vetődött fel a téma, hogy a Dinamónál új szerződést írok alá, esetleg külföldre megyek. De biztosan állíthatom, hogy egyik sem történik meg. Meghoztam a döntést a karrierem befejezéséről, a jövőben politikával fogok foglalkozni.” - nyilatkozta Sevcsenko a mai bajnoki mérkőzést követően.

Egy remek labdarúgó akasztja szögre a cipőt, nézzük meg Seva pályafutását, sikereit és legszebb pillanatait.
A támadó a Dinamo Kijev csapatában nevelkedett és a felnőttek közt is itt mutatkozott be 1994-ben. Remek éveket töltött el a csapatnál 117 mérkőzésen 60 alkalommal talált a kapuba és teljesítményére sok európai sztárklub felfigyelt. A leggyorsabb az AC Milán volt, mely 1999-ben leigazolta Sevcsenkot, akiért rekordösszegnek számító 25 millió dollárt fizettek. Milánóban eltöltött korszaka volt (1999-2006) karrierjének legszebb időszaka, ez idő alatt 208 mérkőzésen 127 gólt jegyzett. Ezt követően került Londonba  2006-ban a Chelsea csapatához, ám az angol bajnokság nem feküdsz számára, 2009-ben úgy távozott, hogy mindössze 46 meccsen lépett pályára és csupán 9 gólt szerzett. Visszatért egy kis időre az AC Milán csapatához kölcsönbe, de nem tudott maradandót alkotni, így 2009-ben hazaigazolt nevelőegyütteséhez, melyben a mai napig játszik, nem is rosszul. Az ukrán válogatottban 111 alkalommal lépett pályára és ő a nemzeti csapat gólrekordere 48 találattal. Az Európa Bajnokságot követően jelentette be visszavonulását a válogatottból.  Karrierje során klubjaiban és a válogatottban 764 hivatalos mérkőzésen szerepelt, ezeken 374 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Remek karrier az övé...

Nézzük milyen eredményeket ért el klubjaival, illetve milyen egyéni címeket, rekordokat tudhat a magáénak.

Öt alkalommal lett bajnok a Dinam Kijev csapatával és háromszor a kupát is sikerült megnyerniük. Az AC Milánnal olasz bajnoki címet, kupagyőzelmet és szuperkupa győzelmet ünnepelhetett, emellett karrierjének csúcsa a 2003-ban elért Bajnokok Ligája győzelem. Ezt követően az UEFA-szuperkupát is elhódították a csapattal. Londoni évei alatt is részese volt sikereknek, Ligakupát és FA-Kupát nyert a Chelsea színeiben.

Egyszeres ukrán és kétszeres olasz gólkirálynak mondhatja magát, ám mindez semmi, hiszen három alkalommal volt a Bajnokok Ligája legeredményesebb játékosa. Seva 2004-ben feljutott a csúcsra, hiszen megkapta minden labdarúgó álmát az aranylabdát. Emellett számtalanszor választották az év labdarúgójának hazájában és számos egyénii sikert ért még el. Ő az ukrán válogatott történetének gólkirálya.

Sok sikert kívánunk Sevcseno számára a továbbiakban!

Szerző: Őszi Ádám