2014. január 27., hétfő

A ManUnited után a Newcastle is kosarat adott a PSG-nek!

Nagyon úgy fest, hogy ez a téli átigazolási időszak nem a Paris Saint-Germain bombaüzleteiről fog emlékezetes maradni, igaz halkan jegyezzük meg, hogy a klub tőkései ezúttal nem mutattak akkora lendületet pénzügyi területen. Egy biztos, nem csupán Januzaj megszerzése hiúsult meg, a Cabaye transzfer is dugába dőlt. 

A mai napon már említést tettünk róla, miszerint a Manchester United kosarat adott a Januzaj játékjogáért tett ajánlatra, és így történt ez Cabaye esetében is. A párizsiak egy mondhatni nevetséges 16 millió eurós ajánlattal rukkoltak elő, holott a gall válogatott irányítónak élő szerződése van és a transfermarkt.de szerint 20 millió eurót ér a játékjoga.

Nem dőlhetnek azonban hátra a "Szarkák", a feszültség ott van a levegőben, ezt pedig maga a vezetőedző Alan Pardew nyilvánította ki az őt kérdező riporternek - "Egy olyasvalakivel beszélsz, aki nyolc órával a zárás előtt vesztette el annak idején Andy Carrollt. Hogy lennék magabiztos? Nem vagyok az, és nem gondolom, hogy bármely csapat az lehetne, amely nincs Bajnokok Ligája-pozícióban és nem is küzd azért."

Az edző szerint tehát még ne tegyünk pontot az i-re! Várjuk ki a piaczárást, na és ha most nem, akkor ott a nyár...

Őszi Ádám

Hoppá! A ManUnited kosarat adott a PSG-nek

Úgy fest, egyre kelendőbb lesz a piacon David Moyes felfedezettje, a 18 esztendős belga tinisztár Adnan Januzaj, akit a Juventus után a Paris Saint-Germain is megkörnyékezett és állítólag ajánlatot is tett, állítja a Guardian. 

A belga tehetség élvezi Moyes bizalmát, a szezon során 23 mérkőzésen kapott lehetőséget hol kezdőként, hol pedig csereként beszállva. Arról nem tesznek említést, hogy mekkora összeget ajánlott a párizsi klub, egy azonban biztos, a manchesteri klub vezetői határozottan nemet mondtak az ajánlatra.

Januzaj egyébként 2018 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, míg piaci árát a transfermarkt.de 6 millió euróra becsülte legutóbb. Érdekesség, hogy semmilyen korosztályos válogatottban nem szerepelt még, sokan azt emlegetik, forszírozzák, hogy angol válogatott mezt képzelnek el rajta! Ez persze sokaknak nem tetszik már most...

Őszi Ádám

Füstbe ment terv, avagy hosszabbított klubjával a MU védőjelöltje

A Manchester United és David Moyes komoly szándékot mutatott Leighton Baines az Everton védője iránt. A legfrissebb hírek szerint azonban aligha vált klubot a 29 esztendős angol válogatott védő, ugyanis a liverpooli kékek hivatalos honlapjukon jelentették be a felek közti szerződéshosszabbítást. 

Ha valaki, akkor Moyes jól ismeri Bainest, ugyanis a szakember korábban 11 esztendőt töltötte el az Everton kispadján, míg a védő az ő irányítása alatt lett az, aki! Leighton 2007-ben csatlakozott a liverpooli csapathoz, a Wigan együttesét hagyva maga mögött. Teljesítménye elismerésre ad okot, nem csoda, hogy többek közt olyan klubok környékezik, mint a Manchester United.

Roberto Martínez a klub menedzsere röviden, ám annál örömtelibben kommentálta az új kontraktust, egyik legjobb játékosával - "Enyhe kifejezés azt mondani, hogy örülünk." 

Baines az új szerződés értelmében 2018 nyaráig kötelezte el magát. Ami a piaci értékét illeti, a transfermarkt.de legutóbb 20 millió eurót állapított meg.

Őszi Ádám