2012. július 29., vasárnap

Olimpiai labdarúgás: Kiesett a spanyol csapat két fordulót követően, Brazília gálázott

A tornát megelőzően a legtöbben arra fogadtak, hogy Brazília-Spanyolország döntő lesz az olimpián a férfi labdarúgó torna döntőjében. Nos erre már nincs esély, hiszen a spanyolok két fordulót követően nulla ponttal állnak a csoportjukban és már nincsen esélyük a továbbjutásra. Óriási meglepetés ez, hogy a Japán elleni vereséget követően Honduras is jobbnak bizonyult. A brazilok viszont háláznak, második mérkőzésükön is három gólt szereztek és 6 ponttal már biztos továbbjutók, csak úgy mint a házigazda Nagy-Britannia. A brazil csapatban Neymar ezen a mérkőzésen is szenzációsat játszott, két gólpassz mellett egy bődületes szabadrúgás gólt is szerzett. A harmadik csoportkört két nap múlva kedden rendezik majd. 

2. forduló eredményei:
Egyiptom - Új-Zéland 1-1
Mexikó - Gabon 2-0
Brazília - Fehéroroszország 3-1
Japán - Marokkó 1-0
Szenegál - Uruguay 2-0
Dél-Korea - Svájc 2-1
Nagy-Britannia - Egyesült Arab Emirségek 3-1
Spanyolország - Honduras 0-1

Így festenek a csoportok két fordulót követően: 
(zölddel a már továbbjutott csapatok, narancssárgával a már biztos kiesők)

A csoport: Nagy-Britannia 6, 2.Szenegál 4, Uruguay 3, Egyesült Arab Emírségek 0
B csoport: Mexikó 4, Dél-Korea 4, Svájc 1, Gabon 1
C csoport: Brazília 6, Fehéroroszország 3, Egyiptom 1, Új-Zéland 1
D csoport: Japán 6, Honduras 4, Marokkó 1, Spanyolország 0

Szerző: Őszi Ádám

AC Milan: Kaka mellett Khedira is érkezhet

Spanyol sajtóhírek szerint nem csupán Kaká érkezhet a Real Madrid csapatától az AC Milán együttesébe, hanem a német válogatott Khedira is. Az AS értesülései szerint a milánói klubb eltökélt és mindenképpen szeretné megszeretni a Real Madrid alapemberét. Érdekes lehet Khedira esetleges távozása, hiszen Modric érkezésével akkor átalakulhat a középpálya, új szisztéma merülhet fel. A német középpályás 2010-ben érkezett a Stuttgart csapatától Madridba 12 millió euróért, most pedig a piaci értéke 20 millióra rúg, élő szerződése miatt ez akár feljebb is kúszhat, ha Allegri tényleg le szeretné igazolni. A brazil Kaká leigazolása egyre valószínűbbnek tűnik. 

Szerző: Őszi Ádám


"Háborús" hangulat a PSG-nél Ibra miatt, aki tegnap bemutatkozott és két perc alatt gólt lőtt

Ma hajnalban bemutatkozott a PSG csapatában az új szerzemény Zlatan Ibrahimovic a DC United elleni mérkőzésen. A svéd klasszisnak nem kellett sok idő, hogy megszerezze első gólját új csapatába, ugyanis már a második percben betalált és vezetést szerzett. A találkozó egyébként 1-1-es döntetlennel ért véget.

DC United-PSG 1-1
Gól: De Rosario, illetve Ibrahimovic

Viszont nincs minden rendben a klub háza táján, hiszen Ibrahimovic balhézik mezszáma miatt. Mikor megérkezett akkor Guillaume Hoarau rendes volt és azt mondta odaadja kilences mezét a svéd klasszisnak, egy feltétellé, ha franciául kéri el tőle. Viszont Zlatannak nem kell a kilences, ő a tízes mezt kéri, melyet a svéd válogatottban is visel. A baj ezzel csupán az, hogy a mez foglalt, a csapat brazil játékmestere Nené viseli és esze ágában sincs megválni tőle.  Egy francia rádióban viccesen megjegyezték, hogy az ügy nem megoldhatatlan, csupán a tulajdonosnak kell írnia egy pár millió eurós csekket Nené számára. Ez a megjegyzés sokat elárul a csapat megítéléséről, magyarán pénzzel mindent lehet...

Szerző: Őszi Ádám

Nagy csatában a Lyon nyerte a Francia Szuperkupát


Az Egyesült Államokban, azon belül New Yorkban rendezték meg a Francia Szuperkupa döntőjét. A két résztvevő a bajnok Montpellier és a kupagyőztes Lyon volt. A mérkőzés remek küzdelmet hozott, a rendes játékidőben nem született döntés. A Montpellier szerezte meg a vezetést Utaka révén, ám Gomis a félidő vége előtt egy perccel egalizálta az állást. A második félidőben Herrera büntetőből ismét megszerezte a vezetést a bajnok számára, de Briand egyenlíteni tudott. A Montpellier csapatából kiállították Estradot a 79. percben, így emberhátrányba került a bajnok. A hosszabbítás kétszer tizenöt perce alatt sem született döntés, így következhetett a büntetőpárbaj, melyet 4-2-re a Lyon nyert Hugo Lloris remek védéseinek köszönhetően.

Montpellier-Lyon 2-2 (1-1) - büntetőkkel 2-4
Gól: Utaka, Herrera (büntető), ill. Gomis, Briand
Kiállítva: Estradó

Szerző: Őszi Ádám