2013. január 16., szerda

A sport és a politika két különböző dolog, ne csináljunk pártpolitikai kérdést a magyar-román meccsből!

Remek kezdeményezésről számolt be Csányi Sándor ma délelőtt a Magyar Labdarúgás Fórumán. A Magyar Labdarúgó-Szövetség első számú embere megígérte, amennyiben nem történik változás a magyar-román mérkőzéssel kapcsolatban és tényleg zárt kapuk mögött rendezik meg az eseményt, abban az esetben az Ötvenhatosok terén kivetítőkön követhetik a mérkőzést a szurkolók. Az elnök úr szerint, így akár 50 ezer ember is összegyűlhet  Városliget mellett és  szurkolhat a magyar válogatottért nagyon jó hangulatban.  

Csányi Sándor arra kérte a szurkolókat, hogy ide az Ötvenhatosok terére látogassanak ki március 22-én, ne pedig a különböző pártrendezvények helyszíneire!

Az MLSZ részéről a történet itt befejeződik, de mi továbbvisszük a gondolatmenetet! 

A sport és a politika két különböző dolog és ezt mindenkinek helyénvalóan kellene kezelnie, így például a Jobbik első emberének Vona Gábornak is. Minden szurkoló köszöni a kezdeményezést a pártelnöknek, miszerint a stadion mellett kivetítőket finanszírozna és a szurkolók ott nézhetnék a találkozót. De ez nem az ő dolguk!

Ez mi is lenne, lesz valójában? Nem más, mint ahogyan azt az MLSZ kimondta: pártrendezvény! A pártrendezvény pedig nem éppen a  sportról szól, a labdarúgás itt csak egy eszköz...

Ez nem a labdarúgásról szól, hanem politikátról, melyre a pártok kapnak, saját javukra próbálják fordítani ezt a büntetést, szeretnék megerősíteni szavazóbázisukat, és hasonló dolgok. Ez viszont nem az ő dolguk, hanem a Magyar Labdarúgó-Szövetségé, és ennek Csányi Sándorék eleget is tesznek az Ötvenhatosok terén.

Aki nem akar az utcán rohangálni, rendőrökkel kergetőzni és különböző hasonló atrocitásokban részesülni, azt megkérjük, hogy ne a pártrendezvényre menjenek el, hanem az Ötvenhatosok terére! Ott egy igazán jó és nagy társaság lesz, nyugodtan ki lehet menni családostól, gyerekekkel és feleséggel, ahogyan azt sokan a stadionba tették volna.

Őszi Ádám

Pert indít sz MLSZ: A stadionbezárásért felelős fanatikusok mindenért megfizetnek!

Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó-Szövetség elnöke a ma megrendezésre kerülő Magyar Labdarúgás Fórumán sok egyéb téma mellett kiemelten foglalkozott a magyar-román zárt kapus mérkőzéssel. Az MLSZ első számú embere bejelentette, polgári peres eljárást indítanak azon személyek ellen, akik miatt a FIFA döntése alapján a magyar-román mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni. Televíziós és különböző videofelvételek alapján igyekszenek beazonosítani azon embereket, akik antiszemita megnyilvánulásokkal, rigmusokkal rukkoltak elő a mérkőzésen. A tettesek kezdhetnek izgulni, hiszen a polgári peres eljárás során tőlük próbálják majd behajtani mindazt az összeget, mellyel a magyar labdarúgást károsították. Tehát a FIFA álltal kiszabott 40 ezer svájci frankos büntetést, mely forintra átszámítva 9,2 millió körül mozog, illetve a Magyarország-Románia VB-selejtezőn kieső jegybevételt. Sajnos ha a mérkőzés tényleg zárt kapus lesz, annak eszmei értéke megtéríthetetlen, elvész, de erre is van megoldás, későbbi cikkünkben erről is olvashatnak majd... 

Az MLSZ első embere nyilatkozatában kiemelte, hogy ami történt az elfogadhatatlan, és a FIFA döntése jogos, ám közel sem arányos a kirótt büntetés és a történtek. Emellett külön kiemelésre került az, hogy a FIFA a hivatalos nyilvánosságra tétel előtt csupán fél órával előbb tudatta az MLSZ-t a döntésről. Ez csupán azért furcsa, mert egy augusztus közepi esetről beszélünk, és azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, a szövetség nem kis összegeket fordított a Puskás Stadion felső karéjának felújítására  mivel a magyar-román meccsre az érdeklődés óriási volt...

"Mindenki megítélése szerint elfogadhatatlan események történtek néhány szurkoló részéről. 100-200 szurkoló viselkedésének következményeit több 10 ezren viselik. A zártkapus büntetés és 40 ezer svájci frankos büntetés jogos, de nem lehet szó nélkül elmenni mellette, mivel a büntetés mértéke indokolatlan és méltánytalan, hiszen korábban nem volt különösebb rendbontás, így eddig fehér lappal szerepelhettünk a FIFA-nál. 200 szurkoló miatt a 86-os vb szereplés óta a legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésen nem lehetnek nézők a jelen állás szerint. A Puskás-stadion középső szintére nagy összegeket költöttünk, úgy tűnik kidobott pénz volt...indokolatlannak tartjuk a büntetést, de ez a mérkőzés azért a mi szégyenünk..." - mondta Csányi Sándor az MLSZ elnöke.

Amennyiben nem lesz változás a FIFA döntésével kapcsolatban az MLSZ komoly összefogást szervez a szurkolók számára, erről részletesebben nemsokára olvashattok oldalunkon...

Őszi Ádám