2014. július 19., szombat

Három jelölt a brazil válogatott kispadjára

A világbajnoki kudarcot követően lemondott posztjáról Luiz Felipe Scolari, akinek utódját keresik most Brazíliában. Egyenlőre három név van a talonban, mindhárman brazilok, egyikőjük pedig nemrégiben már ült a Selacao kispadján.

Dunga: A játékosként 1994-ben világbajnokságot nyerő, a címeres mezt magára 91-szer öltő Dunga 2006-ban került a brazil válogatott élére, s lemondott a 2010-es világbajnokságot követően, miután a hollandok a negyeddöntőben jobbnak bizonyultak. Irányítása alatt jól szerepelt a csapat, Copa América és Konföderációs Kupa győzelmet ünnepelhetett a brazil nép. Az 50 esztendős tréner ráadásul jelenleg munkanélküli, miután 2013-ban nem egész egy esztendőnyi ténykedést követően felállt az Internacional kispadjáról. 

Tité: Teljes nevén Adenor Leonardo Bacchi a Gremio, az Internacional és a Corinthians sikeredzője. Legutóbb 2010 ás 2013 között a Corinthians trénereként dolgozott, a csapattal brazil bajnokságot, a Libertadores kupát és a FIFA-klubvilágbajnoki címet is nyert, jelenleg pedig munkanélküli. Az 53 esztendős szaktekintély Európában még soha nem dolgozott, a szakmát 1990-ben kezdte. 

Muricy Ramalho: A Sao Paulo egykori játékosa és jelenlegi vezetőedzője. Neve 2010-ben Dunga lemondásakor is felmerült, ám mint tudjuk, akkor a választás nem rá esett. Korábban a Santos csapatával is szép sikereket ért el, számtalan brazil klubban megfordult, edzői pályafutását 1993-ban kezdte.

A fent említett három név mellett természetesen bedobták Jose Moutórinho és Guardiola nevét is, ám ez csak spekulációnak bizonyult, mindkét trénernek szerződése van klubcsapatával, a híreszteléseket pedig meg is cáfolták.

Arrow

Morata: " Nagyon örülök, hogy..."

Szombaton hivatalossá válhat az, melyt már oly régóta suttog a sajtó, a Real Madrid saját nevelésű támadója Álvaro Morata az Öreg Hölgy játékosa lesz. 

A 21 éves csatár péntek este érkezett meg Torinóba, ahol a landolás után nemsokkal így nyilatkozott - "Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Holnap esek át az orvosi vizsgálatokon, remélem, minden rendben lesz. Nagyon várom már az új kalandot."

A transfermarkt.de által 12 millió euróra taksált Morata a hírek szerint 18 millió eurójába  kerül a Juventusnak, ám a királyiaknak két éven belül 35 millió euró ellenében bármikor visszavásárolhatják a csatárt.

Morata iránt több klub is sorban állt, komoly érdeklődést mutatott a német bajnokságban szereplő Wolfsburg is, mely Luis Gustavo Madridba szerződése esetén a transzfer részeként kívánta volta a 21 esztendős támadót.

Arrow

Drogba két ajánlat közül választhat

Nagy döntés előtt áll az utóbbi évtized egyik, ha nem a legnagyobb afrikai labdarúgója az elefántcsontparti támadó Didier Drogba, akinek két ajánlat közül kell választania. A kérdés nagyon egyszerű, London vagy Torinó!? Játékos vagy játékosedző!? 

A 36 esztendős támadó szerződése lejárt a Galatasaray együttesénél, így jelenleg szabadon igazolható. Ezt a lehetőséget a Juventus ki is szeretné használni, mely a hírek szerint két éves kontraktust és igen kedvező anyagi feltételeket kínál. Az Öreg Hölgy ajánlatával szemben áll Jose Mourinho és a támadó sikereinek helyszíne London, azon belül pedig a Chelsea, mely a szakmai stábban kínálna munkát, mely Drogba visszavonulását is jelentené egyben. A Sky Sport információi szerint könnyen elképzelhető, hogy a veterán támadó szögre akasztja a stoplist és befejezi aktív pályafutását.

Didier Drogba a Chelsea történetének egyik legnagyobb játékosává nőtte ki magát 341 mérkőzésen 157 gólt és 86 gólpasszt jegyzett. Bajnoki címeket, kupagyőzelmeket ért el a londoni kékekkel és győztes gólt lőtt a Bajnokok Ligája döntőjében.

Arrow

Ausztriába szerződött az NB I gólkirálya - hivatalos

Az osztrák labdarúgó-bajnokságban (Bundesligában) szereplő Wolfsberger AC a pénteki nap folyamán hivatalos honlapján jelentette be Simon Attila szerződtetését. Az NB I előző kiírásának gólkirálya így a "sógoroknál" folytatja pályafutását. 

A 31 esztendős támadó 18 alkalommal volt eredményes a mögöttünk álló szezonban, szerződése pedig lejárt a Pakson, melyet a felek nem hosszabbítottak meg. A klub tájékoztatása szerint egy esztendőre szóló szerződést írtak alá a magyar támadóval, aki már együtt edzett új társaival és nemsokára részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A Bundesliga rajtjáról lemarad, a WAC ma kezdi meg a szereplést az Admira ellenében, ám jövő héten az Austria Wien ellen már minden bizonnyal bemutatkozik új csapatában Simon Attila. 

Ami a csapatba kerülést illeti, a Wolfberger fiatal támadóját Kevin Vaschaunert kölcsönadta a másodosztályú Linz csapatának, igaz az ifjú tehetség eddig is a második csapatban szerepelt. A keretben található a 29 esztendős brazil támadó Silvio, aki tavaly három gólt jegyzett, illetve a 26 esztendős szlovén Tadej Trida, aki szintén friss szerzemény, a Grödig csapatát hagyta el a nyáron. A csapat tavalyi házi gólkirálya Michael Liendl a Düsseldorf csapatába szerződött. Ezen tényeket végignézve Simon valószínűleg a kezdőben szerepel majd.  

Arrow