2015. május 12., kedd

Liverpool: Rivális csapna le Sterlingre

Roppant kelendő a Liverpool szélsője Raheem Sterling, akire most londoni "nagyvadak" csapnának le a Daily Mail értesülései szerint. Az Anfieldre számos ajánlat érkezhet a nyáron, nagyon nehéz lesz az angol válogatott játékos megtartása. 

Nem egyszerű a vörösök helyzete, ugyanis Sterling nem hajlandó elfogadni a klub új szerződési ajánlatát, mely arra kényszerítheti a vezetőséget, hogy idő előtt megváljon játékosától. Sterling mindössze 20 esztendős, hatalmas tehetségnek számít, nagyn fiatalon és jól robbant be a köztudatba, teljesítménye és statisztikái pedig lenyűgözőek, így nem csoda, hogy a legfrissebb hírek szerint José Mourinho és Arsene Wenger sem sajnálna jelentősebb összeget áldozni a megszerzésére.

Ami a német transfermarkt.de becsléseit illeti, Sterlingk játékjoga, piaci ára 30 millió eurót is megér. Aki meg szeretné szerezni az angol válogatott játékost, bizony tényleg jó mélyen a zsebébe kell, hogy nyúljon.

De nem csak angol kérők lesznek! Ez szinte teljesen biztos, ugyanis a Paris Saint-Germain és a Real Madrid sem közömbösen tekint a villámláptű játékosra, ahogyan a Dortmund és a Bayern München sem. utóbbi esetében befolyásoló tényező lehet Guardiola személye, maradása, vagy esetleges távozása. Emellett pedig Manchester mindkét csapata a City és a United is ajánlatot tehet...

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Lehetetlennek tűnő Bayern küldetés! - előzetes

Történelmi tettre készül a Bayern München labdarúgócsapata, avagy Pep Guardiola ismételten szembenéz a szörnnyel, amit teremtett, hiszen kétségtelen, hogy a katalán csapat még mindig hordozza egykori trénere kézjegyeit. Ezúttal nincsen idegenben lőtt gólja a bajoroknak, ám meg kell jegyeznünk, hogy a Shakhtar és a Porto is hogy járt az Allianz Arénában. Persze azt is hozzá kell tennünk, hogy a mostani ellenfél a Barcelona, mely pazar formában van, s hét meccse gólt sem kapott. A történelmi fordításhoz hibátlan produktumra van szükség, s hitre, melyet a nyilatkozatok tükröznek, ám nem láthatjuk, hogy a játékosok fejében pontosan mi leledzik... 

20:45 Bayern München - Barcelona (Sport 1)
Első mérkőzés: 0-3

Íme a várható kezdőcsapatok:
Bayern München: Neuer; Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Xabi Alonso; Müller, Lahm, Thiago Alcántara, Götze; Lewandowski.


Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Az első felvonás margóján:
Lövésből lesz a gól, avagy kísérletek nélkül nagyon nehéz mérkőzést nyerni. A barcelonai odavágón nagyon kevés kísérletet jegyezhettünk fel a Bayer München révén, mely labdabirtoklásban felnőtt ellenfeléhez, ám ez a labdarúgásban min tudjuk nem ér sem gólt, sem pontot, sem pedig továbbjutást. A bajorok a Nou Camp gyepén három védővel kezdtek, ám ez rengeteg területet szolgáltatott a hazai támadóknak, s csakis Neuer bravúrjainak következtében nem dőlt el a mérkőzés már az első félidőben. Szisztémát váltott a német csapat, ezzel kevesebb helyet és lehetőséget adva Guardiola korábbi csapatának. A vendégek legnagyobb lehetőségét Lewandowski puskázta el, teljesen más lehetett volna a meccs képe, ha a lengyel gólzsák betalál 0-0-nál a sok kihagyott katalán ziccer közepette. A gól azonban nem jött, a sárgák repkedtek, majd a háló is rezgett a 77. percben, innentől fogva pedig a hazaiakról szólt a meccs, Messi megmutatta klasszisát, három perc alatt kétszer talált a hálóba, majd a ráadásban az i-re is felkerült a pont, Neymar helyezte el Neuer kapujában a harmadik gólt, melynek következtében roppant nehéz helyzetbe került a Bayern München...

Hétvégén játszották:
A Bayern München zsinórban negyedik fiaskóját könyvelhette el a hétvégén, ráadásul hazai közönsége előtt, az Augsburg ellenében, úgy, hogy abszolút nem mondhatjuk tartalékosnak a kezdőt, igaz Reina kiállítása a 13. percben sorsdöntőnek bizonyult. Nem sok jó előjel van müncheni részről, ám a játékosok bizakodóak, nyilatkozataik azt tükrözik, hogy nem adták fel. Kérdés, hogy legbelül is hisznek-e a történelmi tettben!?

Ami a Barcelona hétvégi produktumát illeti, a Real Sociedad is beállt a sorba, ha kissé nyögvenyelősen is, de a végén 2-0 állt az eredményjelzőn. Fontos és kiemelendő, hogy Enrique csapata immáron 7 meccse nem kapott gólt, legutóbb a PSG elleni odavágón kapitulált a Barca védelme. 

Sérültek és hiányzók:
A Bayern München háza táján továbbra is sok a gond, sem Ribery, sem pedig Robben nem lehet ott a visszavágón sem, míg Alaba és Badstouber is a sérültek listáját erősíti. Ha pedig ez nem lenne elég, Rode szereplése is kétséges. Gond tehát van bőven...

A túloldalon Enrique azonban az általa megítélt legjobb csapatot küldheti a pályára, sem sérült, sem pedig eltiltott játékosa nincsen a Barcelonának.

Őszi Ádám

Liverpool: Spanyol válogatott védő a célkeresztben

A Daily Star indformációi szerint spanyol válogatott védőre vadászik a Liverpool, mely nem csak támadósorában, de a védelmében is komoly erősítéseket tervez. 

A kiszemelt nem más, mint a Real Sociedad 23 esztendős saját nevelésű játékosa Inigo Martínez. A fiatal labdarúgó idén robbant be a köztudatba, teljesítménye többek között a Real Madrid és a Barcelona figyelmét is felkeltette, míg német honban a Wolfsburg révén is felmerült már a neve. 

Inigot 2017 nyaráig köti szerződés baszk klubjához, ám szerződése tartalmaz egy 30 millió eurós kivásárlási záradékot, melyet a vörösök könnyen elképzelhető, hogy kifizetnének. 

Ami a piaci normát illeti, a transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja Inigo piaci árát, ez azonban a szezon végeztével, a frissítések során némivel feljebb srófolódhat.

Ezzel tovább nőhet az Anfield spanyol légiója, jelenleg hárman erősítik a vörösök keretét: Alberto Moreno, José Enrique és Javier Manquillo.

Őszi Ádám