2012. június 10., vasárnap

Hivatalos: Megvan a PSG első nagy nyári igazolása Lavezzi személyében

Hosszú hetek óta mennek a pletykák és nagyobbnál nagyobb nevek és összegek merültek fel a PSG háza táján. Nos, megvan az első hivatalos szárigazolása  a párizsi csapatnak Lavezzi személyében. Ezt a tényt megerősítette a Napoli elnöke, aki elmondta a részleteket csak jövő héten hozzák nyilvánosságra. A nápolyiak anno 2007-ben 6 millió euróért vették meg az argentin válogatott csatárt és a hírek szerint 26-34 millió euró körüli összeget fizet most érte a PSG. A kontaktus állítólag 5 évre szól majd és a támadó évi keresete 5 millió euró lesz. Lavezzit tegnap láthattuk játszani az argentin válogatottban Brazília ellen, mikor is a 88. percben beállt és három perc múlva pedig már mehetett is zuhanyozni Marceloval egyetemben, erősködtek a kakasok a jutalom pedig mi más lett volna mint egy-egy piros.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

forrás: nso.hu

Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: A mai nap fontosabb sporteseményei

A mai napon folytatódik az EB a C csoport küzdelmeivel, illetve kézilabda Forma1 és VB selejtező is lesz.

Az EB-n a mai napon is rendeznek egy óriási rangadót, Spanyolország legjobbjai csapnak össze Olaszországgal, illetve a csoport másik meccsén Horvátország fogadja a magyarokkal döntetlent játszó Írország együttesét. Magyar érdekeltsége is van a napnak, hiszen a spanyol-olasz rangadót Kassai Viktor és segítőtársai vezetik.

Spanyolország - Olaszország 18:00 óra (m1)
Horvátország - Írország 20:45 óra (sport1)

Külön kiemelem, hogy a második találkozót nem az m1 hanem a sport1 adja!!!

Pályára lép a magyar férfi kézilabda válogatott is világbajnoki pótselejtezőn.  Az ellenfél Norvégia csapata lesz, az első fölvonást itthon Veszprémben rendezik. A magyar csapatban pályára lép a visszatérő Nagy László.

Magyarország - Norvégia 15:30 (m1)

Itt az oka annak, hogy miért nem az m1 közvetíti a  nap második EB meccsét. Forma1 azon belül pedig Kínai nagydíj van ma este. Az első négy rajtsorrendje: Vettel, Hamilton, Alonso, Webber.

Forma1 Kínai nagydíj 19:55 (m1)

Folytatódik a 2014-es VB selejtező Dél-Amerikában, este két mérkőzésre kerül sor.

Uruguay - Peru 20:30
Ecuador - Kolumbia 23:00

A tabella jelenlegi állása:

Forma
1.Chile640211:1012
2.Argentína531111:410
3.Uruguay422010:48
4.Venezuela62224:68
5.Kolumbia42115:47
6.Ecuador42025:66
7.Bolívia61147:114
8.Paraguay51134:94
9.Peru41034:73
tabella forrása: eredmények.com

Szerző: Őszi Ádám

Messi tripla és argentin győzelem Brazília ellen.

Argentína  és Brazília nemzeti csapata felkészülési mérkőzést játszott egymással New Jersey városában. A találkozó hét gólt hozott, így a nézők nem unatkoztak a lelátón. A mérkőzés hőse a Barcelona sztárja Lionel Messi volt, a maga három góljával. A vezetést Romulo góljával a brazilok szerezték meg a 23. percben, s erre jött Messi válasza a 31. és a 34. minutumban. A felek 2-1 argentin vezetéssel vonultak az öltözőbe. A második játékrészben összekapták magukat a brazilok és meg is fordították a mérkőzést. Előbb Oscar talált be az 56. , majd pedig Hulk a 76. percben és ezzel megvolt az előny, ám nem sokáig. Mindjárt a középkezdést követő első argentin támadás góllal végződött Fernández talált be még szintén a 76. percben. A végső szó Messié volt, aki a 85. percben akasztott egy óriási bombát a bal felső sarokba és ezzel beállította a 4-3 végeredményt. A végén még történt két kiállítás, mikor is a három perce a pályán lévő Lavezzi kakaskodott Marceloval és mindkettejük jutalma piros lap volt.

Három találatával Messi immáron 26 gólos a válogatottban és feljött az argentin örök góllövőlista negyedik helyére. Előtte áll még Diego Maradona, Hernan Crespo és Gabriel Batistuta.

A találkozó összefoglalója íme videón:

Felkészülési mérkőzés: New Jersey, East Rutherford, 81 994 néző. 
Brazília - Argentína 3–4 (1–2)
Gól: Romulo (23.), Oscar (56.), Hulk (76.), illetve Messi (31., 34., 85.), F. Fernández (76.)
Kiállítva: Marcelo (91.), ill. Lavezzi (91.)

Brazília: Rafael Cabral – Rafael da Silva (Danilo, 80.), Bruno Uvini, Juan, Marcelo – Sandro, Romulo (Casimiro, 74.) – Hulk, Oscar (Giuliano, 60.), Neymar – Leandro Damiao (Pato, 68.). Szövetségi kapitány: Mano Menezes

Argentína: Romero – Zabaleta, Fernández, Garay, Rodríguez – Mascherano, Gago, J. Sosa (Guinazú, 56.) – Higuaín (Lavezzi, 88.), Messi, Di María (Agüero, 74,). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella


Szerző: Őszi Ádám

Németország nagy nehezen, de legyőzte Portugáliát

Igazi szúperrangadót rendeztek a B csoport második mérkőzésén, Németország együttese találkozott Portugália legjobbjaival. A mérkőzést többnyire a németek irányították, viszont nagyon sokáig gól képtelenek voltak, az első játékrészben csak helyzetekig jutottak. A félidő végén Pepe révén nagyon közel álltak a vezetéshez a portugálok, ám a lövés a felső lécről a gólvonalra vágódott, így a csapatok 0-0 döntetlennel vonulhattak az öltözőbe. A második játékrész erős német nyomással kezdődött és bizony több alkalommal nagyot kellett menten a portugál védőknek. A percek teltek és egyre közeledett a mérkőzés vége mikor a németek megszerezek a vezetést a 72. percben Mario Gomez révén. A támadó egy jobb oldali beadást követően bólintott a kapuba. A mérkőzés hajrájában Naniék akár a győzelmet is megszerezhették volna, de még gólt sem sikerült szerezniük. Előbb egy beadásból született felső léc, majd pedig két komoly ziccert is elszórakoztak, így maradt az 1-0.

B csoport 1. forduló:
Németország - Portugália 1-0 (0-0)
Gól: Gomez
CsapatMGyDVRgKgGkP
Németország Németország110010+13
Dán Dánia110010+13
Holland Hollandia100101–10
Portugál Portugália100101–10

Szerző: Őszi Ádám

Robbant a dán dinamit a halálcsopoortban

A tegnapi napon a B csoport küzdelmeivel folytatódott az Európa Bajnokság. Ezt a csoportot mindenki halálcsoportként emlegeti, mivel Németország, Hollandia, Portugália és Dánia csapata vív a továbbjutásért. Sokan úgy vélték, hogy a dánoknak esélyük sincsen beleszólni a nagyok dolgába, ám  robbant a dán dinamit...

A találkozó eseménydúsan kezdődött, előbb egy dán csúsztatás Agger révén, majd pedig több alkalommal próbálkoztak a hollandok. Az első nagy helyzetet a 7. percben Van Persie hagyta ki. Egyre fokozódott a hollandok nyomása, ám a gól valahogy nem akart megérni. A 24. percben jött a hideg zuhany Robbenék számára, ugyanis Krohn-Dehli talált a kapuba és ezzel a semmiből megszerezték a vezetést a dánok. Ezt követően kicsit megzavarodtak Sneijderék, majd számtalan helyzetet dolgoztak ki, még kapufáig is eljutottak, de Andersen kapuját nem sikerült bevenniük.

A második játékrész sem hozott változást, a hollandok rengeteg alkalommal lőttek kapura, viszont az vagy fől, mellé ment, vagy Andersen a helyén volt és hárított. A percek teltek múltak, Dánia több alkalommal vezetett kontrát, majdnem kettőre növelték előnyüket. A végén még szerencséje sem volt Robbenéknek, mikor tiszta kezezés történt a dán tizenhatoson belül, de a sporttárs továbbot intett. Eltelt a hosszabbítás és megszületett a bombameglepetés, Aggerék három pontot szereztek Hollandia ellen és ezzel roppantmód felforgatták a B csoportot.

B csoport 1. forduló Harkiv:
Hollandia - Dánia 0-1 (0-1)
Gól: Krohn-Dehli

Szerző: Őszi Ádám

Nagy pofont kaptak a csehek, az oroszok jelezték, hogy számolni kell velük

Az Európa bajnokság második mérkőzésén Oroszország csapott össze Csehország nemzeti tizenegyével. A mérkőzést elképesztő elánnal kezdték az oroszok, a csehet többnyire védekeztek, illetve Rosicky révén vezettek pár ötletesebb támadást. Viszonylag hamar érkezett az első találat, Dzagoev vette be Cech kapuját a 15. percben. Arshavinék ezt követően nem álltak le, mint a lengyelek a nyitómeccsen, hanem tovább hajtottak és meg is lett az eredménye a 24. percben  Shirkov növelte az előnyt 2-0-ra. a félidő hátralévő részében több veszélyes orosz lehetőség volt, ám újabb gól nem született

A szünetet követően felcsillant a cseh remény, mikor az 52. percben Pilar szépített. Ekkor benne volt a játék képében a cseh egyenlítés, felpörögtek a fiúk. A 73. percben pályára lépett Pavlyuchenko aki főszereplővé lépett elő ezt követően. A 79. percben kiosztott egy gólpasszt az ifjú Dzagoevnek, aki ezzel duplázott. A 82. percben jött a teljes hídágzuhany a cseheknek, mikor is Pavlyuchenko cselsorozata után óriási gólt akasztott a bal felső sarokba és ezzel beállította a 4-1-es végeredményt. Ezzel az eredménnyel és játékkal a Szbornaja jelezte a nagyoknak, hogy számítani kell rájuk a későbbiekben.

A csoport 1. forduló Wroclaw:
Oroszország - Csehország 4-1 (2-0)
Gól: Dzagoev (2), Shirkov, Pavlyuchenko, illetve Pilar

CsapatMGyDVRgKgGkP
Oroszország Oroszország110041+33
Lengyel Lengyelország10101101
Görög Görögország10101101
Cseh Csehország100114–30

Szerző: Őszi Ádám

Igazi görög dráma az EB nyitómérkőzésén

Kezdetét vette az Európa Bajnokság a Lengyelország-Görögország nyitómérkőzéssel, mely igazi görög drámába illő eseményeket hozott. A mérkőzést mind a két csapat idegesen kezdte, ám a lengyel gárda ragadta magához előbb a kezdeményezést. Több alkalommal veszélyeztették Halkiasz kapuját, ám az első negyed óra nem hozott gólt. A 17. percben viszont megszületett az Európa Bajnokság első találata, miután Piszcek jobb oldali beadását követően  Lewandowski bólintott a hálóba. Óriási ünnep és ováció volt,mind a pályán mind pedig a lelátón. A vezető találat túlságosan is megnyugtattat a házigazdát és a mérkőzés elején tapasztalt iram lényegesen visszaesett. A görög válogatott csak vagdalkozott, szép játékot nem tudott kialakítani. A 34. percben Papastathopoulos kapott sárga lapot, ám annak jogossága erősen vitatható volt, majd pedig a 44. játékpercben óriási bírói tévedés született, ugyanis felmutatta a bíró a második sárgát és a pirosat. Mind a két kapott sárga rossz ítéletnek bizonyult, a bíró sporttárs aligha vezet több mérkőzést az EB-n. Ehhez társult a következő baki, mikor a hosszasításban lengyel kezet ért a labda a tizenhatoson belül, de a sporttárs továbbot intett. 

A második félidőt jobban kezdték a görögök és egyenlítettek tíz emberrel, mikor is Szalpingidisz talált a kapuba. Ezt követően mezőnyjáték folyt, ám a 69. percben egalizálódott a létszám. Egy görög támadó lábát rúgta ki Szczesny mikor az eltolta mellette a labdát. A megítélt büntető mögé Karagunisz állt és ki is hagyta, a cserekapus hárított. A találkozó hátralévő részében próbálkoztak a csapatok de igazi veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, így a nyitómérkőzés 1-1 döntetlent hozott.

Hányasra értékelitek a bíró ténykedését egy 1-10 skálán?

A csoport 1. forduló Varsó:
Lengyelország - Görögország 1-1 (1-0)
Gól: Lewandowski, illetve Salpindigisz
Kiállítva: Szczesny, illetve Papastathopoulos

Szerző: Őszi Ádám