2015. szeptember 21., hétfő

Holland tehetséget figyel a Manchester United

Könnyen lehet, hogy a télen, de legkésőbb a nyár folyamán ajánlatot tesz a Manchester United a Heerenveen holland tehetsége Jerry St. Juste játékjogáért. A holland vezetőedző Luis Van Gaal révén nem lenne meglepetés a transzfer. 

A mindössze 18 esztendős középső védő remek produktumot mutat a holland élvonalban szereplő klub színeiben, kiszorítva a kezdőből többek közt a magyar felmenőkkel rendelkező Kenneth Otigbát. Juste tagja a holland utánpótlás válogatottnak, s könnyen lehet, hogy hamar klubot, illetve szintet válthat. 

A transfermarkt.de adatai alapján Juste piaci ára jelen állás szerint 550 ezer euró, ám hosszútávú 2018-ig szóló szerződése van klubjával, így a vételár több millió euróval a piaci érték fölé nőhet. A játékosnak most nincsen más dolga, mint bizonyítani a Heerenveen első csapatában hétről-hétre. A többi pedig majd jön.

Őszi Ádám

Edzőváltás a Bundesligában! - idén az első...

..., de bizonyára nem az utolsó, avagy senki sem számított arra, hogy a német élvonalbeli klubok közül a Borussia Mönchengladbach kispadjára ül majd először új szakember. Nem a klub, hanem maga az edző Lucien Favre nyújtotta be lemondását. 

A klub először nem fogadta el a szakember lemondását, ám végül kénytelen volt beletörődni az 57 esztendős tréner lemondásába. A Mönchengladbach pocsékul kezdte a szezont, ennek ellenére a bizalom Favre irányába még mindig töretlen volt. Sokat elmondó és furcsa adat, hogy a szezont megelőzően a fogadóirodák az ő kispadját tartották a legbiztosabbnak, Guardiolát is megelőzve.

"Megfontoltam mindent, elemeztem a történteket, és arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb döntés, ha azonnali hatállyal benyújtom a lemondásomat. Sosem feledem a Borussiát, karrierem legszebb éveit töltöttem itt!" - olvasható Favre nyílt levele.

A Möndhengladbach tavaly bronzérmesként zárt a német élvonalban, s túlságosan nagy játékosmozgás nem is volt a nyár folyamánn, ezért meglepő a produktum. Ötből öt bajnoki vereség, mindössze két lőtt és tizenkét kapott gól, illetve egy Bajnokok Ligája fricska a Sevilla otthonában. 

Favre 2011 februárjában vette át a Möndhengladbach csapatát, azóta 189 tétmérkőzésen irányította a csapatot. Mérlege 88 győzelem, 49 döntetlen és 52 vereség.

Azt, hogy ki lesz a Möndhengladbach új trénere még nem tudni, minden esetre a csapat számára szerda este jön a következő bajnoki hazai pályán az Augsburg ellenében.

Őszi Ádám

MLS: Újabb bravúros Red Bulls siker - eredmények, tabella

Idegenbéli bravúrgyőzelemmel folytatta alapszakasz béli szereplését a keleti éllovas New York Red Bulls labdarúgócsapata a Timbers szurkolók kárára. Meccset nyert a Philodelphia, tovább él a halvány remény. Íme az elmúlt hét eredményei, a góllövőlista élmezőnye, a tabella és persze a folytatás. 

Portland Timbers - New York Red Bulls 0-2 (0-2)
G: - ill. Felipe (43.), Perrinelle (45+2.)

Egyre jobban melegszik a pite a Timbers számára, Porter csapata négy meccse nyeretlen, s az utóbbi időben roppantmód erőn alul teljesít, ez pedig könnyen lehet, hogy a csapat rájátszásába kerül. A hazai katlanban sem sikerült pontot szerezni ezúttal, ugyanis a keleti éllovas New York Red Bulls az első játékrész hajrájában eldöntötte a két csapat meccsét. A Portland a San Jose és a Real Salt Lake  ádáz harcot vív jelen állás szerint a hatodik, még rájátszást érő helyért, de felfelé tekintve is roppant szoros a mezőny, akkor, amikor már bőben az alapszakasz utolsó harmadában járunk. 

Philadelphia - Houston Dynamo 2-0 (1-0)
G: Barnetta (3.), Sapong (63.) ill. -

Mindkét csapat számára roppant fontos volt a mérkőzés, egyik fél sincsen jó helyzetben, ami a rájátszást, illetve az alapszakasz zárását illeti. Nagy hajrá, csoda kellene ahhoz, hogy végül saját konferenciájukban bekerüljenek az első hatba. A találkozó gyorsan alaphangot kapott Barnetta harmadik percben szerzett találatával, s noha a vendégeknek is megvolt a lehetősége, nem tudták megrezgetni a kaput. A második felvonás közepán megduplázta előnyát a hazai csapat, mely így még kapaszkodik az utolsó cérnaszálakba. A Dynamo sem esélytelen, de lassacskán hibátlan produktumra lenne szükség...!

Ez történt a mögöttünk álló héten:
New York City - Toronto FC 2:0 
New England - New York Red Bulls 2:1 
San Jose Earthquakes - Montreal Impact 1:1 
Kansas - FC Dallas 3:1 
Toronto FC - Colorado Rapids 3:1 
Vancouver Whitecaps - Seattle Sounders 0:3 
New York City - San Jose Earthquakes 3:2
D.C. United - Columbus Crew 1:2
Montreal Impact - New England 3:0 
Chicago Fire - Orlando City 0:1 
Real Salt Lake - L. A. Galaxy 3:0 

A folytatásban:
szept. 24. 02:00 Montreal Impact - Chicago Fire
szept. 24. 02:30 Houston Dynamo - Kansas
szept. 26. 01:00 New York Red Bulls - Orlando City
szept. 26. 20:00 Toronto FC - Chicago Fire
szept. 26. 23:00 Montreal Impact - D.C. United
szept. 27. 01:30 Columbus Crew - Portland Timbers
szept. 27. 01:00 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake
szept. 27. 01:30 New England - Philadelphia
szept. 27. 02:30 Houston Dynamo - Colorado Rapids
szept. 27. 04:00 Vancouver Whitecaps - New York City
szept. 27. 04:30 L. A. Galaxy - FC Dallas
szept. 27. 23:00 Kansas - Seattle Sounders

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 21 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 19 gól
3. David Villa (New York City) – 16 gól
4. Keane (Los Angeles Galaxy), Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 15 gól
6. Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 14 gól
7. Martins (Seattle Sounders) – 13 gól
8. Larin (Orlando City) – 11 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám