2014. december 10., szerda

Bajnokok Ligája: Egy helyen az összes mai eredmény! + Tabellák, gólszerzők

Mindössze két szabad hely volt kiadó a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé a szerdai játéknapot megelőzően. Persze senkinek sem mindegy, hogy az első, esetleg a második helyen jut-e tovább. Továbbá a harmadik hely sem értéktelen, lévén az átszállást jelent az Európa Liga tavaszi folytatásába, így kiváló mérkőzésekre volt kilátás. 

Bajnokok Ligája – 6. forduló
E-csoport:
Bayern München – CSZKA Moszkva 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Müller (18.-büntető), Rode (84.), Götze (90.) ill. -

AS Roma – Manchester City 0-2 (0-0)
Gólszerzők: - ill. Nasri (60.), Zabaleta (86.)

Az E-csoport végeredménye:
1. Bayern München 15 pont (16-4) 
2. Manchester City 8 pont (9-8)
3. AS Roma 5 pont (8-14)
4. CSZKA Moszkva 5 pont (6-13)

Az eredmények tükrében eldőlt, hogy a Bayern München mellett a Manchester City lépett az egyenes kieséses szakaszba, míg az AS Roma az Európa Ligában folytathatja. Ez európai kupaporond idén véget ért a CSZKA Moszkva számára.

F-csoport:
Barcelona – Paris Saint-Germain 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Messi (19.), Neymar (41.), Suarez (77.) ill. Ibrahimovic (15.)

Ajax – APOEL 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Schöne (45+1., 50.), Klaassen (53.), Milik (74.) ill. -

Az F-csoport végeredménye: 
1. FC Barcelona 15 pont (15-5) 
2. Paris Saint-Germain 13 pont (10-7) 
3. Ajax 5 pont (8-10)
4. APOEL 1 pont (1-11)

Győzelmével az FC Barcelona előzött és csoportelsőként lépett a nyolcaddöntőbe a PSG oldalán, míg az Európa Liga indulásért vívott mérkőzést roppant magabiztosan tudta le az Ajax, így számára lesz kupatavasz. Az APOEL számára bezárult a nemzetközi porond.

G-csoport:
Chelsea – Sporting 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Fabregas (8.), Schürrle (16.), Mikel (56.) ill. Silva (50.)

Maribor – Schalke 0-1 (0-0
Gólszerzők: - ill. Meyer (62.)

A G-csoport végeredménye: 
1. Chelsea 14 pont (17-3) 
2. Schalke 8 pont (9-14)
3. Sporting  7 pont (12-12)
4. Maribor  3 pont (4-13)

A Chelsea újfent győzött, ezzel pedig elütötte a továbbjutás elől a Sporting csapatát, mely az Európa Ligában folytathatja. A Schalke szűkös győzelme Szlovéniában továbbjutást ért, a Maribor búcsúzott Európától. 

H-csoport:
FC Porto – Shakhtar Donetsk 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Aboubakar (87.) ill. Stepanenko (51.)

Athletic Bilbao – BATE Boriszov 2-0 (0-0)
Gólszerzők: San Jose (47.), Susaeta (88.) ill. -

A H-csoport végeredménye
1. FC Porto 14 pont (16-4) 
2. Shakhtar Donetsk 9 pont (15-4) 
3. Athletic Bilbao 7 pont (5-6)
4. BATE Boriszov 3 pont (2-24)

Tét nélküli rangadó és döntetlen, a Porto csoportelsőként, a Shakhtar pedig másodikként lépett a nyolcaddöntőbe. A BATE számára bezárult a kör, a fehérorosz csapat rekordszámú (24) kapott góllal zárta a sorozatot, míg a Bilbao az Európa Ligában vigasztalódhat.

Őszi Ádám

Átigazolásfigyelő: Spanyol nyelvleckéket vesz a Dortmund ásza!

Újabb pletyka látott napvilágot a Borussia Dortmund sérült klasszisa, Marco Reus jövőjét illetően. A goal.com megbízható német forrásra hivatkozva arról ír, hogy a középpályás spanyol nyelvleckéket vesz. 

Reus jelenkorunk egyik legkeresettebb játékosa, a 25 esztendős klasszis sztárklubok kívánságlistáján tetszeleg, Angliából a Manchester United és a Chelsea mutatja a legélénkebb érdeklődést, míg spanyol honban a Real Madrid és az FC Barcelona van képben. A listáról természetesen nem hiányozhat a Beyern München sem. Ezen felül persze számos klub szívesen látná a BVB ászát, ám a legkomolyabb érdeklődők az imént említettek. 

A most megjelent hír, a spanyol nyelvleckék azon híreszteléseket támasztják alá, mely szerint a Real Madrid, majd a Barcelona lehet a befutó, legalábbis Reus részéről. Ami a piaci értéket illeti, a transfermarkt.de 50 millió euróra taksálja a Nationalelf klasszisát, aki az utóbbi időben rendre sérüléssel bajlódik. Visszatérését január közepére teszik az orvosok.

Őszi Ádám


Átigazolásfigyelő: 30 millió eurós ajánlat Robbenért

A  Daily Express arról ír, hogy Arjen Robben továbbra is ott van Van Gaal kívánságlistáján, a holland tréner pedig konkrét 30 millió eurós ajánlatot készül tenni januárban az átigazolási piac nyitásán. Nézzük, hogy mi szól a Bayern München és mi a Manchester United mellett!? 

Ami a Bayern Münchent illeti, a csapat roppantmód egyben van, Pep Guardiola nagyon összerakta az együttest, melynek Robban fontos láncszeme. A 30 esztendős klasszis elmondása szerint jól érzi magát Münchenben, trófeákat szeretne nyerni a csapattal és történelmet írni. De...

A Manchester United jelen pillanatban nem mondható komplex csapatnak, Van Gaal keze alatt formálódik az együttes, mely már harmadik a Premier League tabelláján a mutatott játék nagyon sok kritikát kap. Emellett azonban Van Gaal és Robben honfitársak, jó ismerősök, a United pedig könnyen elképzelhető, hogy az elkövetkezendő években holland erődítménnyé válik, nem utolsó sorban pedig visszajut Európa trónjára.

Fontos lehet a közös múlt. Van Gaal 2009-ben ült le a Bayern München kispadjára, s  ezzel egybevág Robben érkezése a Real Madridtól. Ezt követően a holland nemzeti csapatnál is együtt dolgoztak a felek. A jó és bensőséges kapcsolat pedig rengeteget jelent.

Egy biztos, a döntést nem nekünk kell meghozni, Robbennek kell mérlegelnie. hiszen az ő karrierjéről van szó. Januárban okosabbak leszünk...

Őszi Ádám

Rajtol a FIFA-Klubvilágbajnokság! - íme a program

Szerdán megkezdődik a 2014-es labdarúgó-klubvilágbajnokság, melyet csakúgy mint tavaly ezúttal is Marokkóban rendeznek. Európát ezúttal a Real Madrid képviseli, a Ancelotti tanítványai az elődöntőben csatlakoznak a mezőnyhöz. Íme a program!  

Hat kontinensbajnok és a rendező Marokkó képviseletében a 2014-es bajnok Magreb Tétuan verseng a címért. A torna szokás szerint egy nyolcaddöntős mérkőzéssel indul, melyet a házigazda, illetve óceániai BL-győztes új-zélandi Auckland City vív. 

A negyeddöntőnek az egyik párosítása adott, a mexikói Cruz Azul az ausztrál Western Sydney Wanderers legjobbjaival méri össze tudását, míg a fent említett nyolcaddöntő győztese az algériai ES Szétif ellenében vívhatja ki az elődöntős részvétel jogát.

Az elődöntőben várja ellenfelét a két legmagasabban rangsorolt kupasorozat győztese, az argentin San Lorenzo és a királyi gárda, a Real Madrid.

Tavaly a házigazda  Radzsa Casablanca a Bayern München ellenében vesztette el a finálét 2:0-ra.

FIFA-Klubvilágbajnokság, Marokkó 2014:

Nyolcaddöntő:
December 10.: Magreb Tétuan (marokkói) - Auckland City (új-zélandi)

Negyeddöntők:
December 13.: Magreb Tétuan/Auckland City - ES Szétif (algériai)
December 13.: Cruz Azul (mexikói) - Western Sydney Wanderers (ausztrál)

Elődöntők:
December 16.: Cruz Azul/WS Wanderers - Real Madrid (spanyol)
December 17.: Magreb Tétuan/Auckland City/ES Szétif - San Lorenzo (argentin)

Az 5. helyért:
December 17.: első negyeddöntő vesztese - második negyeddöntő vesztese

Bronzmeccs:
December 20.: második elődöntő vesztese - első elődöntő vesztese

Döntő:
December 20.: második elődöntő győztese - első elődöntő győztese

Őszi Ádám

Orbán Viktor üzent Dárdainak

Kedden  rendkívüli sajtótájékoztató keretein belül a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentett, hogy Dárdai Pál marad a válogatott trénere. A hírre Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán reagált. 

Dárdai Pál legújabb kontraktusában a következő dátum áll:  2015. november 30.! Sikerült megegyezni a Hertha BSC illetékeseivel, melynek értelmében az ex-válogatott labdarúgó folytatja berlini munkáját, ám eközben a magyar nemzeti csapat rendelkezésre áll.

Orbán Viktor röviden kommentálta a hírt Facebook-oldalán: "Vitorlát fel, Kapitány!"

Őszi Ádám

Edzőmenesztés a spanyol élvonalban

A hétvégi vereség volt az utolsó, az Almeria vezetősége menesztette posztjáról Francisco Rodríguezt, a spanyol élvonalban szereplő klub trénerét. 

A 36 esztendős szakember, aki egykoron az Almeria támadója volt 2013-ban vette át a csapatot, az eredmények azonban mostanra kritikussá váltak. Legutóbbi nyolc bajnokijából egyet sem tudott megnyerni a gárda, mely ráadásul rendre fontos alsóházi rangadókat bukott, s jelen pillanatban csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nem kieső. Ráadásul a hazai mérleg is pocsék, ezidáig hét mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni a csapat.

Arról, hogy ki lesz az utódja még nincsen hivatalos információ, ideiglenesen Miguel Riveira veszi át a csapat irányítását.

Francisco Rodriguez 57 mérkőzésen irányította a csapatot, ez idő alatt 15 győzelmet, 13 döntetlent és 29 vereséget könyvelhetett el az andalúz csapat, mely 62 gólt lőtt és 98 gólt kapott az éra alatt. 

Őszi Ádám

Hivatalos a Bayern München téli edzőtábora

Ötödször is Katarba utazik a Bayern München, Josep Guardiola csapata kedden jelentette be, hogy a szünetben ezúttal is Dohában tréningezik majd a csapat. 

A hagyományoknak megfelelően a Bundesliga december végén bezárja kapuit, idén 21-én lépnek majd utoljára pályára a csapatok, míg a folytatásra január 30-án kerül sor. A köztes időben a játékosok pihenhetnek egy kicsit, ám a munkát nem lehet abbahagyni, a formát nem lehet elveszíteni.

A Bundesligát veretlenül vezető rekordbajnok  január 9-én utazik el szokásos katari edzőtáborába. A tréningek mellett programon van két találkozó, január 13-án egy a helyi élvonalban játszó együttes lesz az ellenfél, míg 17-én Szaúd-Arábiában utazik a Pep-csapat, hogy megmérkőzzön az ottani nemzeti csapattal. Ezt követően térnek vissza Európába, hogy folytassák a felkészülést a tavaszi rajtra.

Arról nincsenek egyelőre hírek, hogy ezen felül milyen edzőmérkőzéseket játszhat a klub.

Őszi Ádám