2014. január 13., hétfő

A Betis bevásárlólistája! - Manchester City és válogatott játékosok érkezhetnek

Nagy bajban van a Real Betis együttese, mely 19 fordulót követően az utolsó 20. pozíciót foglalja el a spanyol labdarúgó-bajnokságban, úgy, hogy csupán 11 pontot sikerült összeszorgoskodni, így a kiesőzóna pereme is hét pontnyira van jelenleg. A helyzet tehát elég kilátástalan, de még nem reménytelen. Cél a januári erősítés, és a bennmaradás kivívása. Nézzük kik szerepelnek a bevásárlókosárban. 

A legfrissebb hírek Manchesterbe mutatnak, azon belül pedig a "Polgárokhoz", ahol a második számú hálóőr, a román válogatott Costel Pantilimon lehet a célpont. A 26 esztendős hálóőr az idei szezonban 12 meccsen kapott lehetőséget Pellegrini mestertől, aki pihentette, jegelte egy ideig Hart szereplését formahanyatlás miatt. A transfermarkt.de 2,5 millió euróra taksálja a kapuvédő árát, akinek 2016-ig van érvényes szerződése klubjával.

A napokban szóba hozták a klubbal a Boca Juniors 14 esztendős irányítóját Cristian Erbest, aki 1 millió eurós piaci értékén felül, a hírek szerint 2,8 millió euró ellenében válthat klubot.

A támadósorba az Atletico Madrid támadója érkezhett, Leo Baptistao személyében, aki az idei szezonban nem sok játéklehetőséghez jutott eddig. Róla már meg is állapodtak a felek, a szezon végéig erősíti majd a föld-fehéreket. 

Ezen kívül további játékosok érkezésére lehet számítani, kilétük még nem nyilvános, de a hírek szerint többen nemzeti válogatottakban szerepelnek.

Őszi Ádám

Lescott költözhetm cél London, Pellegrini tagad - sajtóhír

Több nemzetközi sajtóorgánum is arról számolt be, mely szerint Joleon Lescott a Manchester City középső védője a télen válthat és kölcsönszerződéssel a kiesés ellen harcoló West Ham United tagja lehet. A hírt a "Polgárok" vezetőedzője Pellegrini cáfolta. 

"Nem tárgyalunk momentán egyetlen kölcsönügyletről sem! Az átigazolási piac nyitva tart január végéig, majd meglátjuk, mi lesz, de most Joleon a csapattal van." - ezzel tehát nem zárta ki Lescott távozását a tréner, csupán leszögezte, jelenleg semmilyen ügyletről nem esett szó.

A 31 esztendős angol válogatott védő 2009-ben szerződött Manchesterbe, korábban pedig az Everton, illetve a Wolverhampton csapatát erősítette. Az idei szezonban 15 meccsen kapott szerepet és ezen meccseket egy kivételével végigjátszotta, a hangsúly azonban a Premier Leaguen van, ott csupán 8 ízben vetette be Pellegrini, mely nem túl sok. A Bajnokok Ligájában két meccset kapott, míg a Ligakupa és FA-Kupa meccseken többnyire szerepelt.

A kezdőben a chilei tréner többnyire a Demichelis, Kompany duót preferálja, míg a versenybe beszáll a fiatal 20 esztendős Nastasic is, aki eddig több lehetőséghez jutott, mint Lescott.

Őszi Ádám

PSV: A Fulham válogatott csatára érkezhet

Egyes hírek szerint a PSV Eindhoven kölcsönvenné a Fulham gárdáját erősítő costa ricai válogatott támadót Bryan Ruiz személyében. A transzferbe más csapatok is beleszólhatnak. 

A hazája címeres mezét eddig 60 ízben magára öltő támadó nem igazán találta meg számításait a Fulham csapatában, melyet 2011 óta erősít. Az idei szezonban mindössze 12 Premier League meccsen kapott szerepet, melyeken átlagosan 64 percet játszott, így közel sem mondható alapembernek.

A 28 esztendős játékos becsült piaci ára igen magas, 12 millió euró, melyhez párosul egy 2015-ben lejáró szerződés, így aligha van klub, mely ilyen jelentős summát letenne érte az asztalra. A PSV ötlete a kölcsönszerződés lenne, melynek értelmében szezon végéig erősítené Ruiz a csapatot, mely korábban szebb időket is megélt. 

Az üzletbe azonban más klub is belepiszkálhat, ugyanis hallani lehetett a spanyol pontvadászat kiesőjelöltjéről a Real Betis csapatáról is mint kérő, emellett pedig korábban Hamburgban és az Anderlecht gárdájánál is felmerült a neve, de komoly vetélytársnak a sevillai zöld-fehérek tűnnek.

Ruiz számára a holland pontvadászat nem lenne ismeretlen, hiszen 2009 és 2011 között a Twente színeiben rúgta a bőrt, méghozzá elég eredményesen, akkor 65 meccsen 35 gólt szerzett.

Őszi Ádám

Argentin válogatott védővel erősíthet a Sunderland

Az életéért küzd a Sunderland az angol labdarúgó-bajnokságban, melyben hosszú idő után tudott elmozdulni az utolsó helyről, ehhez kellett a hétvégi Fulham elleni 4-1-es siker. Az utóbbi hetekben egész jól megy a szekér, ám ahhoz, hogy nagyobb esélye legyen a csapatnak, egy kis erősítésre van szükség.  

A legújabb kiszemelt Santiago Vergini, az argentin Newell's Old Boys játékosa, aki legutóbb kölcsönben az Estudiantes csapatát erősítette. A 25 esztendős, posztját tekintve középső védő remek testi kvalitásokkal bír, tehetsége vitathatatlan, ezt mi sem jelzi jobban, hogy korábban már szóba hozták az FC Barcelona együttesével, ám az üzletből nem lett semmi. Egy ízben bemutatkozott már az argentin felnőtt válogatottba, ám lábát nem tudta megvetni, eddig csupán egy a Brazília elleni meccsen szerepelt, melyen a hazájuk bajnokságában játszó játékosokból álltak a keretek.

A Sunderland érdeklődése komolynak tűnik és ha minden igaz, a játékosnak lejár a szerződése, így szabadon igazolhatóvá válik. Egyszer már korábban megfordult Európában, fél esztendőn át a Hellas Verona gárdáját erősítette kölcsönben. A transfermarkt.de 700 ezer euróra saccolja piaci árát, azt pedig hogy mekkora esélyt látnak a szeződésre még nem saccolták meg százalékos arányban, de ők is tudnak az érdeklődésről.

Őszi Ádám