2013. augusztus 27., kedd

Barcelona: közel 100 millió ütheti a klub markát

Igen jó megállapodást kötött a Barcelona labdarúgócsapata mezszponzorával a Qatar Airwaysel, mely a következő három esztendőben minimum 96 millió eurót fizet a katalán klubnak. 

A megállapodás már korábban megkötetett, azonban a hivatalos procedúrára csupán most került sor. A szerződés 2016 június 30-ig köttetett, mely alatt az arab légitársaság közel 100 millió eurót csenget le a Barcelona kasszájába.

"Ez minden idők legnagyobb mezszponzori megállapodása. A következő években 30.5, 32 és 33.5 millió eurót kapunk. Emellett egy ötmillió eurós bónusz is jár, amennyiben megnyerjük a Bajnokok Ligáját, és mi hiszünk benne, hogy ez sikerül a következő három idényben." - mondta  Javier Faus, a Barcelona gazdasági alelnöke.

Őszi Ádám


Casillas a számkivetett! - "Diego jól játszik, csak ennyiről van szó..."

Az első fordulót követően a második fordulóban sem változott semmi a Real Madrid kapujában, a gólvonalon továbbra is Diego López áll, a frissen kinevezett vezetőedző Carlo Ancelotti pedig kifejezetten bízik a portásban. Hogy hova vezet ez? Az átigazolási piac zárásáig sok minden kiderülhet... 

A Real Madrid szenvedve de 1-0-ra megverte a Granada együttesét, a kapuban helyet foglaló portás pedig gól nélkül hozta le a soros bajnokit. Az újságírók természetesen egyből az edzőnek szegezték a már szokásos kérdést melyre a válasz a következő volt - "Diego védett az első és a második meccsen. Jelenleg jól játszik, mindössze ennyi történik, semmi többről nincs szó".

Ezzel pedig kijelenthetjük, hogy az Ancelotti vezette Real Madrid elsőszámú hálóőre López, míg Casillas másodikká avanzsálódott. Ez pedig a hálóőr eligazolásához vezethet, hiszen aligha szeretné legszebb éveit a padon tölteni a világ egyik ha nem a legjobb hálóőre.

Iker Casillas egy srác, aki már 9 éves kora óta szolgálja a Real Madrid együttesét, végigjárta az összes ranglétrát és immáron 1999 óta ő a világ valaha volt legsikeresebb klubjának hálóőre. Egy élő legenda, egy kapus akit mindenki kirobbanthatatlannak hitt, a szurkolók kedvence. Nos, most 32 esztendős az életét szentelte a Real Madrid együttesének, most pedig leszorult a tróntól. Lehet keresni, találgatni az okokat de nem érdemes, nem mi fogjuk ezt kideríteni.

Egy biztos, Casillas őgy érezheti magát, mint egy számkivetett, a labda pedig már lehet az ő szemében is "Wilson. Nos, többször lehetett hallani a váltásról, mely szinte elképzelhetetlen, még ezen tények hallatán is, azonban Barcelonában kapust keresnek, a harag, a düh pedig nagy úr, így Casillas és a Barcelona nevét egyre többször összekötik. Egyes források szerint a katalánok már meg is környékezték a kiváló hálóőrt...

Hogy mi lesz? A jövő zenéje, egy biztos, hogy López élvezi a bizalmat és jelenleg nem sok esély van arra, hogy Casillas tétmeccsen a Bernabeu gyepén a kapuban találja magát...

Őszi Ádám

Belga válogatott védővel erősíthet az Arsenal

Toby Alderweireld neve ismerősen csenghet a holland futball szerelmeseinek számára, főleg azoknak, akik az Ajax együttesének szurkolótáborát erősítik. A 24 esztendős belga válogatott védő ugyanis már 2008 óta erősíti a holland klub első csapatát, most pedig úgy fest elérkezett a váltás ideje. 

A fiatal középső védő már jelezte a távozási szándékát, a klub azonban ragaszkodik a játékos kivásárlási árához, mely nem is olyan magas, csupán 7 millió euró. Ha azt nézzük piaci ára 10 millióra rúg, akkor elkönyvelhetjük, hogy igen csak jó üzletet csinálhat az a klub, mely elcsábítja őt hollandiai székhelyéről. Persze ezek csak számok, de ha valaki tisztában van Toby képességeivel, akkor tudja miről van szó.

A regnáló holland bajnok alapembere, a védelem tengelyét képezi az új szezonban lejátszott 6 meccsből pedig mind a hatot végig a pályán töltötte. Egy kérője már akadt a nyáron, az Atletico Madrid szerette volna magához csábítani, azonban nem voltak hajlandók kifizetni a kivásárlási árat, így az üzlet dugába dőlt.

Nyílt titok, hogy játékát az Everton, A Bayen Leverkusen és a Liverpool is figyeli, lépést azonban holland sajtóhírek szerint az Arsenal tehet, mely hajlandó kifizetni a 7 millió eurós vételárat. 

Az Ajax sportigazgatója Marc Overmars megerősítette, hogy kivásárlási ár alatt semmiképpen nem adnak túl játékosukon. Ha sikerül és megköttetik az üzlet abban az esetben Toby ifjúsági éveit tekintve 9 esztendő után hagyhatja el az amszterdami klubot.

Őszi Ádám

Gól nélküli döntetlen a felejthető angol derbin

Hétfőn este elérkezett a pillanat, mikor is a Chelsea és a Manchester United két új edzője Jose Mourinho és David Moyes megvívták első párharcukat mind a pályán, mind pedig azon kívül. Majdhogynem azt mondhatjuk, hogy az üzengetés, a Rooney ügy feltántorítsa izgalmasabb volt mint a találkozó, ez pedig igen sok mindent elárul a meccsről, mely gól nélküli döntetlent hozott, ami természetesen a Chelsea számára kedvezőbb idegenben. 

A 3. percben igazi csattanó lehetett volna Rooney, aki kis híján gólra tört, azonban Cahill jókor volt jó helyen és szerelni tudta az amolyan irányíró szerepkörbe avanzsálódó angol támadót. A túloldalon egy Oscar lövés veszélyeztette De Gea kapuját, gól azonban nem született. A hazai pálya azért hazai pálya, a United pedig szép fokozatosan átvette az irányítást, ez azonban többnyire csak mezőnyben tűnt fel, ugyanis minden labda az egy szem támadó Van Persie-t kereste, akit azonban kettő, olykor három londoni védő vett körül. Két helyzetet még így is sikerült kiharcolnia a hollandnak, ám fejjel és lábbal is kaput tévesztett. A fellángolás és a mezőnyfölény az utolsó negyed órára eltűnt és unalmas mezőnyjátékkal csorogtak a percek, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első abbamaradt, ez pedig unalmas mezőnyjátékot és kósza átlövéseket jelentett csupán. A 66. percben kéz és labda egymásra talált a büntetőterületen belül, azonban a sípszó elmaradt, így a Chelsea megúszta, a United szurkolók pedig bosszankodhattak. A főszerepet az utolsó húsz percben a tipikus angol futball vette át, szálltak a beívelések, de mindhiába, ezen az estén ez sem vezetett eredményre. 

Az Old Trafford közönsége pedig rég nem látott gól nélküli meccset könyvelhetett el, ugyanis 2009 óta összesen hatvanhét találkozó telt el azóta, mikor utoljára gól nélküli meccset vívtak az "Álmok Színházában".

Manchester United - Chelsea 0-0 (0-0)
G: - ill. -

Őszi Ádám