2013. szeptember 25., szerda

Premier League: hat hétre kidőlt a góllövőlista éllovasa

Az Aston Villa labdarúgócsapata hivatalos honlapján erősítette meg azon hírt, mely szerint a csapat házi gólkirálya, Christian Benteke hat hétre kidőlt a sorból és harcképtelenné vált. 

A 22 esztendős támadó a hétvégi Norwich City ellen 1-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen szenvedett sérülést, a részletes orvosi diagnózis pedig csípősérülést állapítottak meg, melynek gyógyulási ideje előre láthatólag hat hét lesz. Ezálltal nem csupán a birminghami klub szenved nagy érvágást, hanem a belga válogatott is, melynek soron következő két selejtezőjén nem lehet ott Benteke, aki nem csak a házi golövőlistát vezeti, hanem a bajnokságban is az élen jár az Arsenal francia játékosával holtversenyben. Mindkét játékos négy találatnál jár.

A 21 millió eurót érő csatár visszatérését október végére, november elejére tippelik a szakemberek.

Őszi Ádám

Guardiola: "Neuer a valaha volt egyik legjobb..."

Noha Pep Guardiola ,égcsap pár hónapja dolgozik együtt a német rekordbajnok válogatott kapusával, a spanyol szakemberre már most hathatós benyomást tett a korábbi Schalke kedvenc, akit a spanyol tréner a legjobbak közt emleget. 

"Neuer egyike a valaha volt legjobb kapusoknak" - mondta Guardiola az újságírók kérdésére

A 27 esztendős kapuvédő a Schalke 04 nevelése és már tizenéves korában az új Oliver Kahnt látták benne a szakemberek. Neuer 2011-ben tíz esztendőt követően hagyta el nevelőegyüttesét, ahol nagy tisztelet övezte és a német rekordbajnok játékosa lett. Azóta a bajorok kapuját védi, a német válogatott oszlopos tagja. Piaci árát a transfermarkt.de 30 millió euróra taksálja...

Guardiola szavai biztatóak, ám azért még sokat kell letennie az asztalra Neuernek, ha tényleg azt szeretné, hogy nevét a történelemkövekben a legnagyobbak közt emlegessék. Az út nyitott, még bő tíz esztendő áll előtte...

Őszi Ádám

Vörös háború, avagy MU-Liverpool a Ligakupában - előzetes

Újfent összeméri tudását Anglia két vörös gárdája a Manchester United és a Liverpool. A felek szerda este az Old Trafford közönsége előtt méretnek meg, a cél pedig a Ligakupában való továbbjutás a nyolcaddöntőbe. 

Manchester United - Liverpool 20:45 (Digi Sport 1)

A két klub már megmérkőzött egymással szeptemberben, a hónap első napján, akkor a Liveroppol 1-0-ra diadalmaskodni tudott hazai környezetben Sturridge találatával. Ami viszont a mutatott játékot illeti, nem kerekedett egyik csapat sem a másik fölé. A Liverpool remekül kezdte a szezont, három győzelemmel nyitott, ám Walesben a Swansea otthonában csak egy pontra futotta, míg hétvégén jött az első vereség, ráadásul hazai pályán kaptak ki a "Vörösök". A védelem stabilnak tűnik az eddigiek alapjá.

A Manchester United úgy ahogy van pocsék szezonrajtot tudhat magáénak, a csapat a szurkolók nagy bánatára átmentette az éles meccsekre a felkészülési találkozókon mutatott igen csak hullámzó játékot.

A felek igen eltérő módon mozogtak a nyári átigazolási piacon, míg a Liverpool nagybevásárlást tartott és jelentősen alakított keretén, addig Moyes mester az összeszokott csapategységben bízott és csupán Fellaini érkezett korábbi csapatától az Evertontól. 

Rossz hír a "Vörös Ördögök" fanatikusai és persze a csapat számára egyaránt, hogy Robin van Persie a csapat holland csatárcsillaga és jelenlegi házi gólkirálya biztosan nem lesz ott a találkozón, ugyanis a hétvégi bajnoki során ágyéksérülést szenvedett.

A két csapat utóbbi tíz meccsének mérlege 6 United győzelem 1 döntetlen és 3 Liverpool siker.

01.09.13 Bajnoki: Liverpool - Manchester United 1 : 0
13.01.13 Bajnoki: Manchester United - Liverpool 2 : 1
23.09.12 Bajnoki:    Liverpool - Manchester United 1 : 2
11.02.12 Bajnoki: Manchester United - Liverpool 2 : 1
28.01.12 Kupa:       Liverpool - Manchester United 2 : 1
15.10.11 Bajnoki:    Liverpool - Manchester United 1 : 1
06.03.11 Bajnoki:    Liverpool - Manchester United 3 : 1
09.01.11 Kupa:       Manchester United - Liverpool 1 : 0
19.09.10 Bajnoki: Manchester United - Liverpool 3 : 2
21.03.10 Bajnoki: Manchester United - Liverpool 2 : 1

Őszi Ádám

LesHeted: Szerdán is meccsdömping - ezt nézheted ma a TV-ben

Kedd után szerda, ez pedig csak egy dolgot jelenthet, ismét hódolhatnak szenvedélyüknek a labdarúgás szerelmesei, ugyanis ma is remek meccseket tűznek képernyőjükre a magyar sportadók. Németországból és Angliából remek kupameccsekre van kilátás, míg Olaszországban és Spanyolországban tovább robog a bajnoki pontvadászat. 

A La Ligában a Granada vendégeként folytathatja a zárkózást a pocsék szezonrajtot vevő Valencia, míg a Real Madrid a újon Elche otthonába látogat a három bajnoki pontért. Az olasz bajnokságból újfent az AC Milan meccse kerül képernyőre, a piros-feketék a Bologna otthonában feledtetnék a Napoli elleni kudarcot, ezúttal azonban az eltiltott Balotelli nélkül.

Magyar résztvevővel várhatjuk a Bayern München és a Hannover összecsapását, reméljük, valami földöntúli Huszti varázslatnak lehetünk szemtanúi, ezt persze a müncheni fanatikusok kevésbé remélik, de a magyar szív az magyar szív. A két klub nemrég összecsapott egymással, akkor 2-0-ra Guardiola tanítványai örülhettek.

A játéknap legjobban várt összecsapása a "Vörösök csatája" lesz. A hétvégén felnégyelt United az igen jó formát mutató Loiverpoolt látja vendégül az Old Traffordon. Kérdés, hogy egy esetleges vereség megingathatja-e Moyes helyét...

20:00 Granaga - Valencia (Sport1)
20:15 Bayern München - Hannover (Sport1)
20:15 Bologna - AC Milan (SportKlub)
20:30 Manchester United - Liverpool (Digi Sport 1)
22:00 Elche - Real Madrid (Sport2)

Őszi Ádám

La Liga: Costa show és klubcsúcsot beállító Atletico

Továbbra sincsen megállás, az Atletico Madrid az Osasuna ellen sem hibázott és hat forduló után továbbra is hibátlan. A csapatot ismét Koke és Costa vitte a hátán, a brazil támadó elképesztő formát mutat az utóbbi hetekben. 

Hamar, már a 25. percben két gólos vezetésre tettek szert a "Matracosok", mely a mérkőzés iramára igen csak rányomta a bélyeget, ugyanis Diego Simeone tanítványai láthatóan visszavettek, talán már a következő meccsre koncentráltak, mely a Real Madrid ellen hétvégén következik. Valami elképesztő, ahogyan Koke osztogat, egyszerűen kihagyhatatlan a csapatból a spanyol válogatott középpályás, aki két gólja mellett immáron öt gólpasszt jegyez. A másik ász Costa, aki duplájával beérte a góllövőlistán a Barca argentin klasszisát, mindketten hét gólosak. Ez a forma egy irányba mutat, az pedig a brazil válogatott...

Emellett klubrekordot állított be, a fővárosi klub, ugyanis egyetlen egyszer kezdtek ilyen jól a történelemben, még az 1963-64-es szezonban, akkor hat meccs volt a végállomás. Hétvégén a városi rivális Real Madrid ellen tehát új klubcsúcsot állíthat fel a csapat.

A másik összecsapáson hozta a kötelezőt a Málaga és kapott gól nélkül abszolválta az Almeria elleni találkozót, ezzel pedig a felsőházba hozta fel önmagát. A rossz szezonrajt (két vereség) immáron a múlté, azóta két győzelem és két döntetlen áll a csapat neve mellett. A következő ellenfél hétvégén a Valladolid lesz.

Atletico Madrid - Osasuna 2-1 (2-1)
G: Costa (18., 25.) ill. Riera (42.)

Málaga - Almeria 2-0 (0-0)
G: Tissone (68.), Potillo (90+1.) ill. -

Korábbi eredmények:
Barcelona - Real Sociedad 4-1
Levante - Valladolid 1-1

Őszi Ádám

Serie A: silány meccsem öngóllal szerzett három pontot az Udinese

Javította hétvégi Chievo elleni vereségét az Udinese, melynek játéka még mindig silány. A szurkolók a megszerzett három ponton kívül nem igen örvendezhettek másnak, a szép játék mostanában messze áll a csapattól., mely a vendég Genoa csapatára is igaz.  

Unalmas és eseménytelen első játékrészt könyvelhettek el a statisztikusok. Egy Konate lövést leszámítva pár veszélyesnek igen csak nem nevezhető próbálkozást láthatott a publikum. A 64. percben Allan kis híján megszerezte a hazaiknak a vezetést, azonban Perin a vendégek hálóőre résen volt. A 79. percben Emanuele Calaio egészen szerencsétlen módon ért bele egy lövésbe, melyet követően a labda a hálóban kötött ki. Ez az öngól döntött a három bajnoki pont sorsáról.

Udinese - Genoa 1-0 (0-0)
G: Di Natale (79.)

Őszi Ádám