2014. december 7., vasárnap

Újabb vereséget szenvedett el a sereghajtó Leichester

Továbbra sem tud elmozdulni a tabella végéről az újonc Leichester, mely ezúttal a Premier League 15. fordulójában az Aston Villa vendégeként maradt alul.  

Aston Villa - Leichester 2-1 (1-1)
G: Clark (17.), Hutton (71.) ill. Ulloa (13.)
Kiállítás: - ill. Konchesky (80.)

A kezdő sípszó pillanatától fogva a hazai együttes dominált, a labdabirtoklás volt, hogy elérte a 75-25-ös százalékos arányt. Az első nagy lehetőség Benteke előtt adódott, ám Schmeichel részéről elég volt a biztosítás, ugyanis a játékszer a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Derült égből fasírt, avagy a semmiből szerzett vezető találatot az újonc, Ulloa jókor volt jó helyen, egy kipattanóra lecsapva használta ki Guzan hibáját. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, négy perccel később a túloldalon Westwood szabadrúgása Clark fejét találta meg a tizenegyespont magasságába, a középső védő szép mozdulattal fejelt a felső sarokba. Ezt követően elmaradtak a hatalmas lehetőségek, a felek 1-1-es döntetlennel vonultak az öltözőkbe.

A második játékrész elejét aztán jól meghajtotta az Aston Villa, sorrendben Cleverley, Benteke, majd Agbonlahor szerezhetett volna gólt, ám Fortuna a vendégek mellé, illetve Schmeichel mellé állt. A 71. percben aztán már semmi és senki nem mentette meg a Leichestert a bekapott góltól, Hutton helyezte el a játékszert közelről a jobb alsó sarokban. A felek között nagyobb is lehetett volna az eredmény béli különbség, ám sem Benteke, sem pedig Clark nem tudott újfent túljárni Schmeichel eszén. A 80. minutumban Konchesky kiállítása révén megfogyatkoztak a vendégek, a találkozót egy Grealish kísérlet zárta. A Leichester ezzel továbbra is sereghajtó, míg az Aston Villa ezzel vezeti az alsóházat.

Őszi Ádám

Tovább szárnyal a West Ham, Caroll duplázott

Rangadót nyert a West Ham, mely tovább tartja remekpozícióját, s jelen állás szerint harmadik a Premier League tabelláján. Hiába vezetett a Swansea, Carroll vezetésével, vitatható bírói ítéletek közepette sikerült a fordítás. 

West Ham - Swansea 3-1 (1-1)
G: Caroll (41., 66.), Sakho (87.) ill. Bony (19.)
Kiállítva: - ill. Fabianski (68.)

Jó iramban kezdtek a csapatok, mindkét oldalon voltak lehetőségek, a 16. minutumban Nolan hagyott ki nagy helyzetet, míg a túloldalon Bonynem hibázott, laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt, ezzel megszerezve a vezetést a walesi csapatnak. A vendég játékosok pontatlanságán, illetve Fabianski védéseinek köszönhetően a különbség nem nőtt. Az első játékrész végére kanyarodva aztán jött Jenkinson beadása, melyre Caroll érkezett. A hórihorgas válogatott csatár magabiztosan bólintott a jobb felsőbe, ezzel pedig 1-1-es állással vonulhattak a felek az öltözőbe. 

A második felvonást is a vendégek kezdték jobban, ám a keresztléc a hazai csapattal volt Bony lövésénél. Hat perccel később a 66. minutumban aztán már a hazaiaknál volt az  előny, ismételten Caroll érkezett egy beadásra és bólintott a kapuba. Eseménydús percek voltak ezek, a 68. minutumban villant a piros, Fabianski pedig a zuhanyzóba vonulhatott. Helyére Tremmel érkezett, a kiállítás áldozata pedig a Swansea egyik szervezője Britton volt. Ez esetet lehet firtatni, ugyanis a kilépő támadó megelőzte védőjét, aki rálökte őt a kifutó kapusra, aki faultot mutatott be. Ennek ellenére a támadó kézzel továbbtolta a játékszert,s éles szögből kapufát lőtt. Az esetről bizonyára még sokat beszélnek majd a két klub szurkolói. A kiállítást követően aztán vérszemet kapott a sebzett vad, Gomis bevetésével jelezte szándékát Monk vezetőedző. A tíz emberrel játszó Swansea kapujához szegezte a hazaiakat, szöglet és beadás, lövési kísérlet zúgott egymás hátán, ám az egyenlítő találat nem érkezett. Az i-re a pontot a fellazuló védelem közepette Sakho tette fel, a csereként beálló szenegáli támadó Caroll átadását begyűjtve bombázott a léc alá. Győzelmével a West Ham dobogós, míg a Swansea jelenleg nyolcadik pozícióban.

Őszi Ádám