2012. június 17., vasárnap

Bombameglepetés: A görög csapat búcsúztatta az orosz válogatottat


Nem sokan gondolták a mérkőzés előtt, hogy a görög csapatnak lehet esélye továbbjutásra a Szbornaja ellen. Nos, csattanós választ adtak Karaguniszék és kiejtették a sokkal esélyesebbnek vélt orosz válogatottat. Az embert olyan deja vu érzés fogta el. Görögország ismét menetelni fog mint 2004-ben?

Az oroszok kezdték lendületesebben a mérkőzést és alakítottak ki helyzeteket, de mindhiába, ha ezekből gólt nem sikerült szerezni. A színvonal nem verdeste az eget, a görög csapat tőle jól megszokott módon többnyire védekezett és megpróbált ellentámadásokat vezetni. Az első félidő hosszabbításában jött az, amire senki sem számított, megszerezték a vezetést a görögök. Egy beadást követően Karagunisz  11 méterről lőtte ki a hosszú sarkot. Ezzel az eredménnyel Görögország továbbjutónak számított.

A második félidőben bekövetkezett amire számítani lehetett, orosz támadások és görög atomvédekezés. A vezetés tudatában azt csinálhatták amihez a legjobban értenek. Nagy helyzetet nem sikerült kialakítani Arshavinéknak, többnire távoli átlövésekkel próbálkoztak, melyek elzúgtak a kapu fölött, mellett. A vége előtt 25 perccel végleg eldőlhetett volna a mérkőzés, a gólszerző Karaguniszt buktatták a tizenhatoson belül, ám a bíró neki adott sárgát jogtalanul és így ki kell hagynia a következő meccset.  A 70. percben egy bődületes keresztléc találkozást lőttek a görögök szabadrúgásból, az állás továbbra is 1-0 volt nekik. A lefújás előtt nem sokkal Dzagojev fejelt centikkel a kapufa mellé, a döntetlennel ,már az oroszok mentek volna tovább, ám az eredmény nem változott és kezdődhetett a görög ünneplés.

A csoport 3. forduló:
Varsó, Nemzeti Stadion, 55 614 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
Oroszország - Görögország 0-1 (0-1)
Gól: Karagunisz (45.)
CsapatMGyDVRgKgGkP
Cseh Csehország320145–16
Görög Görögország31113304
Oroszország Oroszország311153+24
Lengyel Lengyelország302123–12
Szerző: Őszi Ádám

Csehország csoportelsőként jutott tovább és búcsúztatta a házigazda lengyel csapatot!

Vereséget szenvedett a házigazda lengyel válogatott, és ezzel az eredménnyel csoport utolsóként búcsúztak a  kontinensviadal küzdelmeitől. A csehek győzelme pedig csoportelsősséget ért, ki gondolta volna ezt az oroszoktól elszenvedett 4-1-es vereség után...

A találkozót a lengyelek kezdték jobban, az ő akaratuk érvényesült, jó pár lövéssel próbálkoztak, ám gólig nem sikerült jutni. A félidő felénél kezdett ébredezni a cseh csapat és megszűnt a lengyel fölény. Mindkét fél eljutott helyzetekig, de gólt nem sikerült szerezni. Lengyelország számára, csak a győzelem lett volna az elfogadható, így nekik nagyon kellett menniük.

A második félidőben megtudták a csapatok, hogy bombameglepetésre vezetnek a görögök az orosz csapat ellen és ez azt jelentette, hogy a döntetlennel mind a két csapat kiesett volna. Helyzetei a cseh csapatnak voltak inkább, de a gól nem akart jönni. A 72. percben viszont már igen, Jiracek góljával 1-0-ra vezettek a csehek mellyel abban a pillanatban a csoport élére álltak. A végén a lengyelek próbálkoztak, a 94. percben már Cech is verve volt és  túljutott rajta a labda, de Kadlec kifejelte azt (lehet akkor sem megy be ha nem ér bele). A játékvezető lefújta a mérkőzést és ezzel Csehország csoportelsőként jutott tovább az A csoportból nagy meglepetésre.

A mérkőzést követően Franciszek Smuda a lengyel válogatott szövetségi kapitánya lemondott.

A csoport 3. forduló:
Wroclaw, Városi Stadion, 41 480 néző. Vezette: Thomson (skót)
Csehország - Lengyelország 1-0 (0-0)
Gól: Jirácek (72.)

CsapatMGyDVRgKgGkP
Cseh Csehország320145–16
Görög Görögország31113304
Oroszország Oroszország311153+24
Lengyel Lengyelország302123–12
Szerző: Őszi Ádám

VB résztvevő a Mocsai csapat!

Az olimpiát követően a januári VB-n is ott lesz a magyar férfi kézilabda válogatott, miután tegnap a Norvégia elleni visszavágón sikeresen megtartotta hat gólos előnyét. A mérkőzésen végig partiban voltak Császárék, az első és a második félidőben is vezettünk, ám az 50. percnél kiengedtünk, így a vége egy négy gólos vereség lett, így 54-52-es összesítéssel a magyar csapat jutott ki a világbajnokságra. A mérkőzésen Császár, Nagy, Putics és Gulyás is négy gólt szerzett.

Norvégia-Magyarország 32-27 (14-13)
Továbbjutott: Magyarország 54-52-es összesítéssel

További eredmények:
Csehország–Oroszország 27–31     Tj: Oroszország, 54–49-cel
Portugália–Szlovénia 26–27            Tj: Szlovénia, 58–52-vel
Montenegró–Svédország 20–18     Tj: Montenegró, 41–40-nel
Ausztria–Macedónia 30–27            Tj: Macedónia, 53–51-gyel
Hollandia–Izland 24–32                  Tj: Izland, 73–51-gyel

A legnagyobb meglepetés, talán az, hogy a svéd válogatott nem jutott ki, őket Montenegró ütötte el a továbbjutástól. Három további párharcot rendeznek ma, az első meccs eredménye a párharcok mögött.

Lengyelország–Litvánia (24–17)
Fehéroroszország–Szlovákia (26–24)
Bosznia-Hercegovina–Németország (24–36)

A VB eddigi résztvevői:
Európa: Dánia, Szerbia, Horvátország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Montenegró, Szlovénia, Macedónia, Izland
Afrika: Tunézia, Algéria, Egyiptom
Ázsia: Dél-Korea, Katar, Szaúd-Arábia
A házigazda jogán: Spanyolország
A címvédő jogán: Franciaország

Szerző: Őszi Ádám