2012. szeptember 9., vasárnap

Brazília: A szurkolók kifütyülték a válogatottat! A szövetségi kapitány Neymar "függő" lett?

Nincs minden rendben Brazíliában, úgy tűnik a nép és a szurkolók többet várnak a válogatottól és , még mindig nem tudták megemészteni azt, hogy el bukták az olimpiai döntőt. A szurkolók a hazai Dél-Afrika elleni mérkőzésen kifütyülték a válogatott, a mérkőzés alatt folyamatosan pfujjolt a Sao Pauló-i Morumbi Stadion, mintegy 50 ezren. A válogatott fáradt és nem túl közönségszórakoztató játékkal 1-0-ra verte az afrikai csapatot. A mérkőzést követően a csapat védő klasszisa Dani Alves nyilatkozott - "Ha hazai környezetben játszol, arra számítasz, hogy buzdításban lesz részed. Sajnos most nem ez történt. Ha támogattak volna, minden könnyebb lett volna." 

Van viszont egy tényező, mely mellet nem tudunk elsiklani, le kell írnunk ki kell emelnünk. A szövetségi kapitány Mano Menezes a mérkőzést követően úgy nyilatkozott, hogy "Neymart nem kellet volna kifütyülni". Véleményem szerint, a kapitánynak az egész csapatot kellene védenie, nem egy játékost kiemelni és csúnyán szólva "nyalni a valagát". Egy olyan játékost istenítenek, akii semmit nem tett még le az asztalra, csupán egy tehetség, és őt emeli ki így a sok Európában sztárnak számító brazil közül, olyan játékosok közül, akik már valamit letettek... Nézzük a kapitány nyilatkozatát.

"Neymar a legjobb brazil játékos, és nem kezelhetjük a legjobbunkat így - kezdte Menezes majd pedig folytatta - Úgy gondolom, nagyon fáradt volt, mert elég sok meccset játszott mostanában. Egy futballista nem gép, pihenésre van szüksége. Az összes kritika normális. Bárcsak máshogy alakultak volna a dolgok, ám a drukkerek viselkedésének megváltoztatása nem rajtam múlik. A csapatnak vannak jó és rossz pillanatai." - fejezte be a brazil válogatott kapitánya.

Szerző: Őszi Ádám