2012. június 15., péntek

A Barcelona fiatal tehetségéért 25 milliót is adna a Manchester

Egyes angol források arról számoltak be, hogy a skót mester Sir Alex Ferguson további erősítéseket tervez a nyár folyamán. Kiszemeltje a Barcelona fiatal tehetsége,  Thiago Alcantara, akit Xavi utódának kiáltottak ki a katalán klubnál. Nos, a Vörös Ördögök készek akár 25 millió eurós ajánlatot is  tenni  annak érdekében, hogy Alcantara náluk folytassa. Ez szép és jó, de egyáltalán nem biztos, hogy meg akarnak tőle válni Barcelonában, hiszen  a jövő csapatát éppen a fiatal tehetséggel képzelték el. A kérdés, hogy van e az az összeg, melyért elengedik Thiagot a Manchester United csapatához.

forrás: sport365.hu
Szerző: Őszi Ádám

Rasszizmus és füstbomba az olasz-horvát meccsen! Akár 5 év letöltendőt is kaphat a horvát huligán...

Az orosz  labdarúgó szövetséget már megbüntette az UEFA szurkolói miatt, most Horvátországon a sor. Több alkalommal követtek el a horvát szurkolók az EB ideje alatt olyan dolgokat, melyek nem megengedettek. A tegnapi mérkőzésen például banánnal dobálták meg Mario Balotellit az olasz válogatott fekete bőrű csatárát és a pályára hajított füstbomba végett a találkozónak állnia kellett pár percig. A 24 éves horvát huligánt aki pályára dobta a pirotechnikai eszközt a biztonsági kamerák felvételei alapján kiszűrték és előállították. Tettéért akár 5 év letöltendő börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. A Balotellivel szembeni incidens pedig egyértelműen rasszizmusra utal, melyért a horvát labdarúgó szövetség fog fizetni...

Ezen incidenseket követően az UEFA vizsgálatot indított és nagy valószínűséggel pénzbírságot szab ki.

Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: Svédország-Anglia

Az EB második csoportköre a Svédország-Anglia találkozóval fejeződik be ma este. A tét hatalmas, hiszen egyik csapat sem tudott három pontot szerezni az első fordulóban.

D csoport 2. forduló Kijev:
Svédország - Anglia 20:45 (m1)

Svédország: Ibrahimovicék az első fordulóban némi meglepetésre vereséget szenvedtek a házigazda ukránoktól, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A mai napon ha vereséget szenvednek akkor számukra a csoportkört követően biztosan befejeződik az kontinensviadal.

Anglia: Nem játszottak acélosan az első fordulóban, mi-több alig mutattak valamit, mintha nem is akartak volna focizni. A cél mi más lehetne mint a győzelem, hiszen ha kikapnak két forduló után egy ponttal állnának, mellyel nem sok esélyük maradna.

Múltidéző: A két csapat 1988 óta tíz alkalommal találkozott egymással és ezeken a találkozókon a mérleg a skandinávok felé billen, hiszen 3 svéd győzelem 6 döntetlen és 1 angol diadal született csupán. Ha az úgymond szokásos döntetlen születne a mai napon, az egyik félnek sem lenne túl jó. nem jellemző, hogy gól dús meccseket játszanának, a legnagyobb különbség egy gól volt a két csapat közt. Legutóbbi meccsükön tavaly a szigetországiak nyertek 1-0-ra.

Egymás elleni meccsek: SVÉDORSZÁG - ANGLIA
15.11.11BARAngliaSvédország1 : 0
20.06.06VILSvédországAnglia2 : 2
31.03.04BARSvédországAnglia1 : 0
02.06.02VILAngliaSvédország1 : 1
10.11.01BARAngliaSvédország1 : 1
05.06.99EURAngliaSvédország0 : 0
05.09.98EURSvédországAnglia2 : 1
17.06.92EURSvédországAnglia2 : 1
06.09.89VILSvédországAnglia0 : 0
19.10.88VILAngliaSvédország0 : 0
Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: Ukrajna-Franciaország

A mai napon befejeződik az EB második csoportköre a D csoport küzdelmeivel. Az első mérkőzésen a házigazda ukránok, lépnek pályára Franciaország  legjobbjai ellen. 

D csoport 2. forduló Doneck:
Ukrajna - Franciaország 18:00 (m1)


Ukrajna: Pyatov, Khacheridi, Mikhalik, Tymoshchuk, Yarmolenko, Nazarenko, Konoplyanka, Shevchenko, Voronin.

Franciaország: Lloris, Debuchy, Rami, Mexès, Clichy, Cabaye, Ribéry, Nasri, Ménez, Diarra, Benzema.

Ukrajna: A házigazda némi meglepetésre győzni tudott az első fordulóban a svédek ellen és így jelenleg három ponttal állnak a csoportban. Egy esetleges mai győzelem a továbbjutásukat jelenthetné, ha az eredmények úgy alakulnak.

Franciaország: Az EB talán leglagymatagabb, legrosszabb mérkőzésén játszottak döntetlent az angol válogatottal. Számukra mindenképpen a győzelem az elfogadható, különben nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Nem lesz könnyű dolguk, mert az ukránok vérszemet kaptak az első mérkőzést követően és a közönség is hajtani fogja őket.

Múltidéző: Ukrajna függetlenné vallása óta hat alkalommal találkoztak a felek és ezeken a mérkőzéseken a mérleg francia fölényt mutat. Ukrajna még soha nem tudott diadalmaskodni mai ellenfele ellen. Eddig 3 francia győzelem mellett 3 döntetlen született. Egy biztos, hogy az ukránok ma azon lesznek, hogy hetedik nekifutásra legyőzzék a francia együttest. A két csapat közt a legnagyobb különbség az utolsó meccsükön 2011-ben volt, akkor 4-1-es francia diadal született.

Egymás elleni meccsek: UKRAJNA - FRANCIAORSZÁG
06.06.11BARUkrajnaFranciaország1 : 4
21.11.07EURUkrajnaFranciaország2 : 2
02.06.07EURFranciaországUkrajna2 : 0
06.06.04BARFranciaországUkrajna1 : 0
04.09.99EURUkrajnaFranciaország0 : 0
27.03.99EURFranciaországUkrajna0 : 0

Szerző: Őszi Ádám

Spanyolország átgázolt az íreken

A várakozásoknak megfelelően a címvédő spanyol csapat legyőzte Írországot 4-0-ra, mely több is lehetett volna, ha Given nem véd  több alkalommal óriásit. Ezzel az eredménnyel az írek biztos kiesők a csoportkört követően, a másik három csapat még versenyben van.

Remekül kezdték a mérkőzést a spanyolok, Torres révén már a 4. percben megvolt az előny. Számtalan lehetőség adódott a félidő során Xaviék előtt, ám gól nem született. Az ír csapat kereste a labdát, elvétve akadt egy kapura lövésük. Igazi iskolajátékot mutattak be a spanyolok, csak a befejezés hibádzott.

A második játékrészben nőtt az előny, Silva cselezgetett a tizenegyes környékén és a védők tengerében egy láb között elgurította a labdát a kapuba. Több remek kísérlet után a 70. percben Torres lőtte a spanyolok harmadik találatát. Úgy tűnik visszatért a srác, az önbizalmának biztosan jót tett ez a két találat. Említsük meg, ha nincsen Given az ír kapuban akkor sokkal több is lehetett volna az eredmény, remek bravúrokat mutatott be a hálóőr. Viszont nem álltak meg háromnál Iniestáék, ha már Fabregas bejött akkor lőtt egy bődületesen nagy kapufás gólt az ötös sarkáról a hosszúba és ezzel beállította a végeredményt a 80. percben. Megemlítendő az ír szurkolók hozzáállása, hiszen 4-0-ás állásnál úgy éltették csapatukat, mintha EB-t nyertek volna. 

A végére egy kis statisztikai érdekesség. A spanyolok 20 alkalommal lőttek kapura, míg írország csupán háromszor próbálkozott. Given 11 alkalommal hárította a spanyolok lövését, nálam ő a mérkőzés legjobbja.

C csoport 2. forduló:
Gdansk, PGE Arena, 39 150 néző. Vezette: Proenca (portugál)
Spanyolország - Írország 4-0 (1-0)
Gól: Torres (4., 70.), David Silva (49.), Fabregas (83.)

CsapatMGyDVRgKgGkP
Spanyolország Spanyolország211051+44
Horvát Horvátország211042+24
Olasz Olaszország20202202
Írország Írország200217–60

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Olaszország továbbra is nyeretlen a horvátok ellen

Tegnap Olaszország-Horvátország mérkőzéssel folytatódott az EB, és a mérkőzést megelőzően még soha nem tudták legyőzi déli szomszédainkat az olaszok. Ez most sem változott, hiszen hiába vezettek Pirloék, a horvátok egyenlíteni tudtak és ezzel elcsentek egy pontot.

A felek óvatosan kezdtek, Balotellinek több alkalommal is próbálkozott, de ezekből gólt nem sikerült összehoznia. A horvátok inkább kontrázni próbáltak, a labda többnyire az olaszoknál volt. A 35. percben óriási helyzetbe került Marchisió, de a horvátok hálóőre Pletikosa óriásit védett, a kipattanólob jött az újabb lövés és az újabb védés. Az olasz szurkolóknak a vezetésre a 38. percig kellett várni, ekkor Pirlo a sorfalban álló két játékos feje között tekerte el a labdát, melybe a kapus még beleért, de hárítani nem tudott 1-0.

A második félidőben esett az amúgy sem túl magas színvonal, érthetetlen módon, hiszen a horvátoknak hajtani kellett volna és Pirloéknak sem volt célszerű ráülni az egy gólos eredményre. Meg is lett a böjtje, egyszer hagyták üresen Mandzukicot, aki köszönte szépen a labdát és az ötös sarkáról bődült erővel  rúgta a  labdát a hálóba a kapufa érintésével 1-1. A horvát szurkolók ekkor füstbombákkal lepték el a pályát. A játék folytatódott, amint a füst elszállt, de a felek már nem nagyon alakítottak ki helyzeteket, így döntetlen született. Horvátország ezzel 4 pontos és a spanyolokkal találkoznak majd, az olaszok pedig két döntetlent követően 2 ponttal szerénykedhetnek, az utolsó fordulóban az ő ellenfelük Írország lesz.


Ezzel az eredménnyel a horvátok továbbra is veretlenek tudtak maradni az olaszok ellen, immáron hatodik alkalommal. A mérleg 3 horvát siker és 3 döntetlen.

C csoport 2.forduló:
Poznan, Városi Stadion, 37 096 néző. Vezette: Webb (angol)
Olaszország - Horvátország 1-1 (1-0)
Gól: Pirlo (38.), illetve Mandzukic (72.)

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám