2013. május 22., szerda

Török Kupa: Megvédte címét a Fenerbahce

Nem csak hazánkban, több országban is szerda este rendezték a honi kupadöntőt. Így volt ez Törökországban is, ahol a címvédő Fenerbahce duplázásra készült a Trabzonspor csapata ellen. Sikeresen! 

Nagyon korai szakaszában eldőlt a Török Kupa sorsa, ugyanis a 9. percben Sow szerezte az egyetlen találatot, mely címvédést ért a Fenerbahce együttesének, mely így hatodik alkalommal hódította el a kupát.

Az ökörranglistát a friss bajnok Galatasaray vezeti 14 diadallal, őket követi a Besiktas 9, majd pedig a dönt másik résztvevője a Trabzonspor a maga 8 diadalával. 

Török Kupa, Döntő:
Fenerbahce - Trabzonspor 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sow (9.)

Őszi Ádám

Elmaradt a meglepetés, könnyed Shakhtar diadal az ukrán kupában

Sikerült a duplázás a Shakhtar Donetsk együttesének, miután szerda este győzni tudott az Ukrán Kupa fináléjában. 

A bajnoki cím már nagyon korán eldőlt, a Shakhtar magasan kiemelkedett hazája mezőnyéből, azonban egy kupadöntő más! Egy mérkőzés dönt, pillanatnyi formák, centiméterek és nüanszok. Az ellenfél a Ch. Odessa  együttese volt, mely nem tartozik a nagy és erős együttesek közé. Lebecsülni nem szabad az ellenfelet, hiszen  egy ilyen finálé egy kiscsapat életében nagyon fontos, csakúgy a csapat játékosainak. Mondhatni küzdenek, mint egy sebzett vad.

A Sahtar nagyon helyesen cselekedett és nem becsülte le ellenfelét, melynek legutóbbi három meccsükön 12 gólt gurított. Az első félidőben jól tartotta magát az Odessa, de nem bírták kihúzni a szünetig. A 40. percben a Manchester City felé kacsintgató Fernandinho rezgette meg a hálót és innentől fogva nyilvánvaló volt, hogy az Odessa kénytelen lesz támadni, kinyílni, az eredményre nem lehet ráülni.

Ennek meg is lett az eredménye a második félidőben, a fellazuló védelmet  az 53. percben Teixeira mattolta, majd pedig a végeredmény a 73. percben Taison állított be. A meglepetés tehát elmaradt, bajnok és kupagyőztes a Shakhtar, immáron története során 13. alkalommal, sorozatban pedig harmadszor.

Shakhtar Donetsk - Ch. Odessa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Fernandinho (40.), Teixeira (53.), Taison (73.)

Őszi Ádám

Hivatalos: Londonba igazolt a Sahtarban tíz éve szereplő védőlegenda

Korábban már pedzegettük, hogy a West Ham és Razvan Rat könnyen egymásra találhat a szezon végeztével. Nos, a jóslat bejött, immáron tényként lehet kezelni, hogy a 88-szoros román válogatott védő a kalapácsosoké. 

Szerződése egy évre szól, melynek lejártával a londoni klub élhet a annak meghosszabbításával, amennyiben elégedett a 31 esztendős Rat teljesítményével.

Ezzel igazi legendáját "veszítette" el a Sahtar, hiszen Rat tíz esztendőt húzott le a klubnál, s ez idő alatt hat bajnoki címet, négy kupagyőzelmet, három szuperkupát és karrierje csúcsát egy UEFA kupa diadalt is ünnepelhetett.

A transzfer ingyenes volt, hiszen Rat szerződése lejárt az ukrán bajnoknál.

Őszi Ádám

Hivatalos: Boetang a Fulhamben folytatja

Védekező középpályással erősített a Fulham együttese Derek Boateng személyében. A ghánai válogatott az ukrán ligát, azon belül pedig a Dnipro csapatát hagyja a háta mögött. 

A 30 esztendős játékos 2011-ben a Getafe csapatától került az ukrán együtteshez, most pedig új kihívások elé néz. A transzfer hivatalos, átigazolási összeg nincsen, ugyanis szabadon igazolható lett Derek, aki már tavaly szeretett volna a Fulham együttesébe igazolni. Piaci ára egyébként a transfermarkt.de becslései szerint 3 millió euró.

Boateng a Happy FM-nek elmondta - "Két évre aláírtam a Fulhamhez. Hiszem, hogy ez egy jó átigazolás."

Ezzel a londoni gárda megkezdte az erősítést a 2013/2014-es szezonra. A ghánai játékos pedig egy új kihívás elé néz a világ egyik ha nem a legerősebb ligájában.

Őszi Ádám

Transzfermizéria: Ibrahimovic és Thiago Silva ügy lezárva!

Az utóbbi időben sokat lehetett arról olvasni, miszerint Ancelotti mester távozása magával szippanthatja a PSG két legnagyobb sztárját Zlatan Ibrahimovic és Thiago Silva személyében. 

A párizsi klub elkezdett építeni valamit, van egy álmuk,van egy projektjük, melyet szeretnének megvalósítani, és nem azért igazolták le egy esztendővel ezelőtt a brazil és svéd világsztárt, hogy a szezon végén továbbadjanak rajtuk. A munka tudatos, a gerinc megvan, mely köré építkezik a csapat. Az edző személye változni fog, de a cél nem, és ennek a célnak mindketten tagjaik, ezt le is szögezték.

Zlatan már korábban tett róla nyilatkozatot, hogy nem kíván továbbállni, ezt pedig most Leonardo is megerősítette az L'Équipe-nek adott rövid nyilatkozatában - "Sem Ibrahimovic, sem Thiago Silva nem hagyja el a klubot, még akkor sem, ha Ancelotti elmegy." 

Ezt követően pedig az RMC-nek Paulo Tonietto (Silva ügynöke) elmondta - "Nulla százalék az esély arra, hogy távozzon a nyáron, a PSG nem akarja eladni. Fontos része a projektnek, és maradni fog, attól függetlenül, hogy mi lesz Ancelottival."

Kell ennél több? Maguk a játékosok, az ügynök és a klubvezetés is megerősítette azt, hogy Silva és Ibra jövőre is a PSG dresszében szerepel majd.

Őszi Ádám

Reina beszélt a Barcelona érdeklődéséről, tiszta vizet öntött a pohárba

Szinte biztosan kapust igazol a nyáron az FC Barcelona, ugyanis Valdes, a klub első számú hálóőre bejelentette távozását. A nevek csak úgy pörögnek és repkednek, egész listát lehetne már összeállítani a szóbeszédekből és pletykákból. Az egyik Reina a Liverpool hálóőre, aki tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, hol tartanak, illetve hol nem tartanak a tárgyalások a katalán klubbal.
 
"Három év hátravan még a liverpoolos szerződésemből. Elégedett vagyok, jól érzem magam, és a családom is boldog" - mondta a spanyol hálóőr a Cadena SER-nek.

"A szóbeszédeket nehéz kontrollálni, de hízelgő, ha egy olyan klub, mint a Barca, érdeklődik irántad."

"Nem tudom, hogy volt-e kontakt a klubok között vagy az ügynökömmel. Jelen pillanatban véleményem szerint nem komoly a dolog." - ezen szavaival a klasszis kapus nyilvánossá tette, hogy többnyire egyenlőre csak pletykákról beszélhetünk.

"Jók voltak azok az évek, amiket a Barcelonánál töltöttem el. Nincsenek rossz érzéseim amiatt, hogy nem voltam sikeres ott. Több mint 50 mérkőzésen védtem náluk, pedig kevesebb mint 20 voltam, ez sokat segített a fejlődésemben. Persze szerettem volna többet játszani, de nem kell túldramatizálni a dolgokat." - zárta nyilatkozatát Reina, aki 2002-ben hagyta el a katalán klubot, ahol nevelkedett.


Őszi Ádám