2014. november 13., csütörtök

Kórházba került Pelé a brazilok legendája

Gyomorfájdalmak miatt szerda éjjel kórházba szállították a brazil válogatott gólrekorderét Edson Arantes do Nascimentót, ismertebb nevén Pelét.  

A 74 esztendős futball-legenda jelenleg egy Sao Pauló-i klinikán fekszik, ahol megfigyelés alatt tartják. Az Albert Einstein Kórház szóvivője nem adott tájékoztatást Pelé állapotáról és arról sem, mikor engedhetik haza a legendát, ám munkatársa és jó barátja José Fornos Rodrigues azt közölte a sajtó munkatársaival, hogy nincsen komolyabb probléma és Pelé akár már csütörtökön hazatérhet otthonába.

Pelé a Santos legendás játékosa, a klub történetének valaha volt legeredményesebb gólvágója. Összességében 1120 mérkőzésen öltötte magára nevelőklubja mezét és elképesztő mennyiségű 1087 gólt termelt. Emellet ő a brazil válogatott történetének legeredményesebb játékosa 77 találatával.

Brazília egy emberként aggódik a Fekete Gyöngyszemért!

Arrow

Sevilla játékost nézett ki a Dortmund

Újabb kérője akadt a Sevilla nyáron szerződtetett védekező középpályásának. Grzegorz Krychowiak neve két héttel korábban az Arsenal révén merült fel, most pedig a Dortmund is beszállhat, lévén gondolniuk kell Kehl pótlására. 

Mint ismeretes Sebastian Kehl szerződése a szezon végén lejár, a 34 esztendős egykori csapatkapitány pedig azt a döntést hozta, hogy visszavonul a profi futballtól. Megüresedő helyére a lengyel válogatott  Grzegorz Krychowiak lehet az elsődleges kiszemelt. A 24 esztendős labdarúgó nyáron szerződött spanyol földre, a Reims csapatát hagyta maga mögött 5,5 millió euró ellenében. A felek 2018 nyaráig szóló szerződést kötöttek, így az ügylet a Sevilla kezében van, az andalúzok irányíthatják a szálakat, így eladás esetén ki tudják hozni a számukra legmegfelelőbb kontraktust.

Krychowiak egyből alapembere lett a csapatnak, minden sorozatot figyelembe véve 16 mérkőzésen öltötte eddig magára a Sevilla szerelését, melyet elképzelhető, hogy már nem sokáig tehet meg.

Amennyiben a kérők komolyan gondolják a transzfert, szinte biztos, hogy 10 millió feletti összeggel kell kopogtatniuk, hogy a Sevilla illetékesei ajtót nyissanak. 

Arrow 

Spanyol válogatott támadót nézett ki a Dortmund

Dortmundban hatalmas fejtörést okoz Reus esetleges távozása, így nem csoda, hogy a szakmai stáb keresi az alternatívákat. A legfrissebb hírek szerint a Valencia támadója Paco Alcécer került előtérbe. A transzer akár már a télen létrejöhet. 

A 21 esztendős támadó idén lopta be magát a szurkolói köztudatba, korábban csak a vérmes spanyol futballszeretők tudták kiről van szó. Paco idén szeptemberben mutatkozott be a megfiatalított spanyol válogatottban, teljesítménye pedig eddig káprázatos, három mérkőzés, három gól, mindhárom EB-selejtezőn sikerült a hálóba találnia. Emellett klubcsapatában a Valenciában is remekül teljesít és nagy szerepet vállal abban, hogy az együttes harcban van a bajnoki címért. Statisztikai mérlege 11 mérkőzés 4 gól és 4 gólpassz.

A német transfermarkt.de 20 millió euróra taksálja piaci értékét, mely év eleje óta hétszeresére nőtt. Szerződése 2016 nyaráig köti jelenlegi klubjához, mely a hírek szerint a hosszabbítást tervezi. Emellett pedig meg kell, hogy említsük, hogy a Chelsea és az Arsenal is figyelemmel követi teljesítményét, a Paco név ott figyel mindkét klub noteszében.

Arrow

Holland válogatottal erősíthet az Arsenal

A nyári labdarúgó világbajnokság egyik nagy felfedezettje volt Memphis Depay a holland PSV szélsője, akinek úgy fest megvannak számlálva a napjai Dzsudzsák Balázs egykori csapatánál. A 20 esztendős tehetség remekül teljesít klubjában, nem csoda, hogy felfigyeltek rá az Ágyúsok. 

Már azt nagy csodának tartották, hogy a világbajnokságot követően a PSV megtudta tartani Depayt, hiszen a Manchester United és a Tottenham is érdeklődést mutatott iránta. A legfrissebb hírek szerint azonban az Arsenal lehet a befutó, Wenger akár már  a tél folyamán ajánlatot tehet.

Depay piaci árát a transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja, mely párosul egy 2018 nyaráig szóló kontraktussal, így a PSV vezetőinek nem kell izgulniuk, saját nevelésű játékosukból jó pénzt fognak látni a jelek szerint. A sajtóban 20 millió eurós vételárról beszélnek.

Az idei szezon minden sorozatát figyelembe véve Depay 13 mérkőzésen 12 gólt és 5 gólpasszt jegyez klubjában.

Arrow

Gareth Bale Manchester helyett Londonban!? - sajtóhír

Egyre több pletyka szól Gareth Bale esetleges klubváltásáról! Korábban a Manchester United gigászi ajánlatáról lehetett hallani, majd arról, hogy a felek egy Bale-Di Maria cserét fontolgatnak. Nem kellett sokat várnunk az újabb "eladásra", az olasz sajtó tudni véli, hogy a Chelsea, azon belül pedig Mourinho minden követ hajlandó megmozgatni a walesiért.c

Az angol sajtóban madridi kegyvesztettként kezelik a walesit, mondván Ancelotti csapatában nem találja a helyét és már Isco is a csapatba kerülését fenyegeti. Lássuk be ez a kegyvesztett történet kicsit erős, azonban tény, hogy Bale kevesebb lehetőséget kap az utóbbi időben. Távozását a királyiak cáfolták, ám tudjuk a szó nem ér semmit ezen a piacon, az aláírás annál inkább.

Tuttomercatoweb úgy tudja, hogy Mourinho előkészítené a transzfert, nem kapkod és reálisan nézi a dolgokat, így legkorábban 2015 nyarán lehet arra esély, hogy Bale klubot váltson, ez a télen nem fordulhat elő. Azt azonban nem említi a forrása, hogy Abramovic milyen összeget hajlandó módosítani...

A hírt természetesen mindenki kezelje spekulációként!

Arrow

Egy játékosra hajt a Real, Dortmund, Bayern trió

Hatalmas a harc Európa egyik ha nem a legnagyobb tehetségéért, a mindössze 15 esztendős Martin Ødegaard játékjogáért. A pimaszul fiatal labdarúgó a Strømsgodset csapatát erősíti és immáron felnőtt válogatottnak mondhatja magát. A Jövő sztárjai címet viselő sorozatunk első részében vele foglalkoztunk részletesen (KATT). Nem csoda, hogy a Real Madrid, a Borussia Dortmund és a Bayern München is a kegyeiért verseng, illetve sok más klub is figyeli. 

Korábban a Liverpool és az FC Barcelona neve is felmerült és biztosak lehetünk benne, hogy a klubok figyelik a fiatal norvégot. Nemrégiben az Ajax Amszterdam csábította próbajátékra az ifjú tehetséget, ám a legfrissebb hírek szerint a Real, Bayern, Dortmund trió a legaktívabb Ødegaard ügyben.

A Bayern München utánpótlás-igazgatója, Michael Tarnat elismerte, figyelik a fiatal tehetséget, aki hatalmas áttörést ért el ennyi idősen, míg a BVB sportigazgatója Michael Zorc úgy nyilatkozott, alapvető feladatuk, hogy szemmel tartsanak egy ilyen tehetséget. A hírek szerint az első csapat trénere Jürgen Klopp személyesen hívta fel Martint, hogy helyzetképet vázoljon a klubnál uralkodó viszonyokról, illetve lehetőségekről.

A Real Madrid ennél is tovább ment, magánrepülőt küldött az ifjú titánért, mely Madridba repítette egy kis körültekintésre a királyiak edzőközpontjába.

A történet kicsit olyan, mint amikor különféle cukrokkal próbálnak elcsábítani egy gyereket...

Arrow

Már csak négy brazil legenda van Neymar előtt

Elképesztő ütemben termeli Neymar a gólokat a brazil válogatott címeres mezében. Neve ott ékesedik a valaha volt legjobb gólszerzők között, immáron csak négyen szereztek nála több gólt a Selecao színeiben. 

Az FC Barcelona brazil klasszisa még csak 22 esztendős, ennek ellenére ő viseli a nemzeti csapat csapatkapitányi karszalagját és fiatal kora ellenére immáron 60 válogatott fellépést tud felmutatni. Ez még semmi, ugyanis Neymar olyan léptékben termeli a gólokat, mint azt egykoron Pelé tette. Jelen pillanatban 45 gólnál tart, miután szerda este a török válogatott hálójába két ízben is beköszönt. Pár héttel korábban pedig Japán ellen jegyzett mesternégyest.

Összehasonlítás képpen, jelenkorunk két legnagyobb sztárja Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sehol sincsen a brazilhoz képets, jelen állás szerint az argentin 93 fellépés során 43 találatot jegyez, míg a portugál 121 mérkőzésen 51-szer volt eredményes. Az arányok érezhetőek...

Ami pedig a Selecao legeredményesebb játékosainak listáját illeti, Zico rekordja mérkőzéseken belül megdőlhet, hogy aztán Romário nyomába eredhessen Neymar!
1. Pelé 77 gól (92 mérkőzés)
2. Ronaldo 62 gól (98 mérkőzés)
3. Romário 55 gól (70 mérkőzés)
4. Zico 48 gól (71 mérkőzés)
5. Neymar 45 gól (60 mérkőzés)

Arrow

Madridba igazolhat a Chelsea világbajnoka

Szigetországi sajtóértesülések szerint Jose Mourinho komoly erősítéseket tervez a télen, ennek érdekében pedig túl kell adnia valakin, vagy éppen valakiken. Ezen törekvés áldozata lehet André Schürrle a Nationalelf világbajnok szélsője. 

A 23 esztendős korábbi Leverkusen játékosnak mostanság csak epizódszerep jut, a szezonban eddig 12 mérkőzésen kapott lehetőséget, többnyire csereként. A legutóbbi bajnoki keretbe a Liverpool ellen pedig már nem is nevezte a Special One. Az összkép és a kiszivárgott hírek tehát azt sugallják, Schürrle számára véget érhet a londoni kaland.

Hogyan tovább? Egy 23 esztendős életerős és kiváló tehetséggel bíró labdarúgónak nem kell kétségbe esnie, kérők akadnak bőven.

A legfrissebb hírek szerint a regnáló spanyol bajnok Atletico Madrid szívesen látná keretében a németet, akiért a télen ajánlatot tehet a klub. A német transfermarkt.de 23 millió euróra taksálja piaci árát, mely párosul egy 2018 nyaráig érvényes szerződéssel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a két klub közt élő forró drótot, melyet Diego Costa, Courtois és Filipe Luís teremtett meg.

Nem csupán a Matracosok érdeklődnek! Tegnapi hír, miszerint a Chelsea belevonhatja német játékosát Reus esetleges megszerzésébe, így az sincsen kizárva, hogy Schürrle Dortmundba kössön ki. Emellett a Schalke és a Paris Saint-Germain neve is felmerült már a szélső révén.

Arrow