2013. szeptember 1., vasárnap

La Liga: az elnyűhetetlen Di Maria vezérletével hármat hintett a Real

Igen különleges időpontban délben mérkőzött meg egymással a Real Madrid és a Bilbao együttese. A találkozó hőse egyértelműen Di Maria volt, aki minden támadásból, gólból kivette a részét. Az argentin világklasszis formát mutatva játszott, ellenszer pedig nem volt ellene Atletic részről. 

Az első tíz perc madridi mezőnyfölényt hozott, kapuralövéssel azonban csak a vendégek próbálkoztak három ízben is, azonban egyik sem találta el López kapuját. A 16. percben Di Maria lépett ki védője mellett és próbálta átemelni Herrerin hálóőrt, azonban ez nem sikerült. Nyolc perccel később Benzema lőtt mintegy 19 méterről, lövését pedig Herrerin igen nagy bravúrral tolta szögletre. A sarokrúgásból Ramos fejelhetett, a játékszer alig valamivel ment el a bal kapufa mellett. A 26. percben aztán megszületett a meccs első gólja, Isco kapott remek labdát, melyet ki is használt és a kapus lábai közt a hálóba juttatta azt (1-0).

Két perccel később jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Bilbao, a labda pedig Khedrira kezén halt el. Óriási mázlija volt a hazaiaknak, a sorfal ugyanis a büntetőterületem belül állt, de büntető helyett csak szabadrúgást ítélt a játékvezető. Az elvégzett pontrúgás centikkel süvített el a jobb kapufa mellett, López csak nézni tudta az eseményeket, nagy lehetőség maradt ki. A 34. percben aztán szabadrúgást kapott a Bilbao saját kapuja előtt, a játékszert pedig Khedira még a kapuba juttatta. A szabályzat értelmében ez sárgalapot ért volna, azonban a német már rendelkezett egy ilyennel, így a játékvezető gyorsan szemet hunyt a dolog felett. Az első játékrész finisére fordulva Di Maria durrantott fölé kicsivel, a kapusnak sok köze nem volt a lövéshez, így ha kicsit pontosabb az argentin, akkor könnyen kettővel vezethetett volna a Real. A 41. percben ismét Di Maria ficánkolt, beadására Benzema érkezett, a francia azonban csak fölbólintani tudott, a labda kissé magasan jött. Az első félidő hosszabbításában jött Ronaldo és ezúttal nem lábbal, hanem fejjel juttatta a labdát a hálóba (2-0). Ez volt a portugál első találata a szezonban.

Az első nagy lehetőségre a második félidőben az 53. percig kellett várni, ekkor azonban Ronaldo elösztönző a lehetőséget, ahelyett, hogy Di Mariát hozta volna száz százalékos ziccerbe. Két perccel később aztán villantak a vendégek is, az előre húzódó Iraola lőtt kapura, López azonban hárítani tudott. Ezt követően a mezőnyjáték vette át a főszerepet, illetve a játékvezetőnek több alkalommal is villantania kellett a sárgát. Újabb nagy lehetőségre egészen a 68. percig kellett várni, ekkor Ronaldo szabadrúgását valami elképesztő bravúrral tolta szögletre Herrerin. A 73. percben aztán Isco nevét zúgta a közönség, a fiatal spanyol ugyanis duplázni tudott (3-0). 

Négy perccel később Ronaldo cselezte magát helyzetig, lövését azonban hárította a vendégek kapusa, majd kicsivel később Jese találta el az oldalhálót. A 80. percben aztán sikerült a szépítés, egy visszatett labdát Ibai juttatott a hálóba 8 méterről (3-1). A szépítő találatot követően kissé megrázta magát a vendég csapat, újabb gólt azonban nem sikerült szerezni. A Real Madrid begyűjtötte harmadik győzelmét, ezzel pedig beérte az éllovas Villareal csapatát, csupán gólkülönbséggel szorulnak a királyiak a második helyre.

A találkozón kiválóan játszott Isco és Modric egyaránt, Di Maria pedig foghatatlan volt.

Real Madrid - Athletic Bilbao 3-1 (2-0)
G: Isco (26., 73.), Ronaldo (45+1.) ill. Ibai (80.)

Őszi Ádám

LesHeted: Rangadók hétvégéje, igazi futballcsemegék! - ezt nézheted ma a TV-ben

Van miből szemezgetni a vasárnapi nap folyamán, ugyanis rangadók napját írjuk ma. Több pontvadászatban is igen impozáns meccseknek lehetünk majd szemtanúi. A magyar sportcsatornák 13 mérkőzéssel kápráztatják el szemünket. Íme a felhozatal. 

A Sport1 képernyőjén három meccset láthatunk, elsőként a magyar érdekeltségű holland bajnokit, ahol Németh Krisztián együttesének szoríthatunk, majd jön két igazi spanyol csemege. A Sport2 négy futballnűsort tűzött ma a képernyőre. Délben már a Real Madrid futballistáit csodálhatják a nézők, majd, majd pedig két magyar bajnokival jelentkeznek, este pedig zárás képen jön a Harmadik félidő a forduló elemzése. A SportKlub nem erőltette meg magát túlságosan, vagy épen nem volt miből, be kell érnünk egy olasz bajnokival, ahol a Milan készül feledtetni az első játéknap kudarcát. Nem maradunk német futball nélkül sem ezen a vasárnapi napon, ugyanis az Eurosport 2 mindkét mai bajnokit képernyőre tűzte, nagy kérdés, hogy vajon továbbra is hibátlan marad-e a bajnoki címre törő Dortmund. Igazi csemegét nyújt a futballínyenceknek a Digi Sport 1, mely két nem akármilyen angol rangadóval és egy brazil meccset jelentkezik. Végül pedig a magyar televíziót se felejtsük el, mely a Debrecen meccsét adja. Jó szórakozást!

Sport1
16:30 Feyenord - Roda 
19:00 Real Sociedad - Atletico Madrid
21:00 Valencia - Barcelona 

Sport2
12:00 Real Madrid  - Atletic Bilbao 
18:15 Kaposvár - Budapest Honvéd 
20:30 Videoton - MTK 
22:30 Harmadik félidő

SportKlub
20:30 AC Milan - Cagliari

Eurosport 2
15:30 Stuttgart - Hoffenheim
17:30 Frankfurt - Dortmund

Digi Sport 1
14:15 Liverpool - Manchester United
16:40 Arsenal - Tottenham
20:55 Corinthians - Flamengo

m1
16:25 PMFC - DVSC


Őszi Ádám

La Liga: Szárnyal az újonc Villareal, romjaiban hever az Osasuna

Szombaton három találkozót rendeztek a La Liga 3. fordulójából. A tavaly éppen megmenekülő Celta továbbra is gyűjtögeti a pontokat, míg a Valladolid megszerezte első győzelmét. Az újonc Villareal pedig egyenesen szárnyal, ezúttal hármat gurított az eddig pont nélküli Osasuna számára. 

Celta Vigo - Granada 1-1 (1-0)
G: Rafinha (29.) ill. Piti (62.)

A tavaly még a kiesés elől menekülő, megégő, ám a végén bennmaradó Celta igen jól kezdte a szezont, ez pontokban és mutatott játékban is megmutatkozik. A Granada ellen hazai pályán egy döntetlenre futotta, ez azonban a vendégekre nézve hízelgő, ugyanis óriási fölényben játszottak a hazaiak. Elég ha a kapuralövési arányt ismertetjük, 17-3. A Celta így három fordulót követően veretlen és 5 pontja van.

Valladolid  - Getafe 1-0 (0-0)
G: Valentine (48.) ill. -

Két eddig nyeretlen együttes párharcán a hazaiak örülhettek. Igen kiegyenlített meccsen egyetlen egy találat döntött. A Getafe 16 alkalommal próbálkozott kapuralövéssel, azonban egyetlen egyszer sem találtak labdát a fővárosiak. A célzóberendezésekkel nagy gond van, ideje lesz valamit állítani, mert különben nagyon beragad a csapat.

Osasuna - Villarreal 0-3 (0-2)
G: - ill. Perbet (22.), Aquino (30.), Uche (75.)

Parádésan kezdte a szezont az újonc Villareal, mely egy esztendő kitérőt követően szerepel ismét a legjobbak közt. Igaz nagyágyúval még nem hozta őket össze a sors, de nem is a Realt, vagy a Barca együttesét kell megverniük, hanem hozni a kötelezőket. Így tettek most is, idegenben gurítottak egy nagyon magabiztos hármast az évek óta szenvedő Osasuna együttesének, mely ezzel bezsebelte harmadik vereségét és tök utolsó a tabellán.

Őszi Ádám