2014. május 24., szombat

McManaman: "A világ két legjobb játékosa..."

A Goal.com-nak adott interjújában Steve McManaman a Real Madrid egykori angol válogatott középpályása elárulta, hogy kit tart jelenleg a világ két legjobb játékosának. 

"Gareth Bale 20 gólt szerzett első madridi évében. Amikor fizikailag rendben van, megmutatja, hogy nagyszerű dolgokra képes! Ez egy csodálatos év volt számára, betalált a Spanyol Kupa döntőjében is. Ő és Cristiano Ronaldo a világ két legjobbja." - áll a 42 esztendős ex-labdarúgó nyilatkozatában.

Steve McManaman egy korszakos játékosa, egyénisége volt a királyiaknak, két Bajnokok Ligája címnek volt a részese, kétszer hódította el a csapattal a La Liga serlegét és egy ízben az UEFA-Szuperkupát is magasba emelhette a madridi klub címerét a mellkasán viselve.

Természetesen nem kérdés, hogy Steve kinek szurkol a ma esti Bajnokok Ligája fináléban...

Őszi Ádám

David Luiz elkelt, minden idők legdrágább védőigazolása lett - hivatalos

Pénteken késő este érkezett a hír, mely szerint a Paris Saint-Germain és a Chelsea megegyezett David Luiz klubváltásában, illetve a játékos is rábólintott a párizsiak ajánlatára, mellyel a világ legdrágább védőjévé vált, akit valaha leigazoltak. 

A megállapodás teljes körű, a felek a világbajnokság előtt mindent tisztázni kívántak, hogy a középső védő a tornára tudjon koncentrálni. Az üzlet azonnal hatályba lép, amint az átigazolási piac megnyílik. A transzfer hatalmas összegről hivatott dönteni, illetve gazdát cserélni, ellentmondásosak az információk, van ahol 45 millió euróról írnak, de olyan is akad, aki 60 millióról tud. Egy azonban biztos, hogy bármely összeggel a világ valaha volt legdrágább védőigazolásává válik a brazil, aki a szintén PSG védőt, válogatott véli társát taszajtja le ezzel a trónról.

Apropó válogatott béli védőtárs, azaz Thiago Silva, nos, belegondolván micsoda kettős áll majd a PSG kapuja előtt, az ember beleborzong...

Ezzel az is eldőlt, hogy Luiz nem lesz az FC barcelona játékosa, a katalánoknál is szűkült a kör, illetve Guardiola a Bayern München vezetőedzője is szegényebb lett egy álommal.

A Benfica és a Chelsea után ez lesz Luiz harmadik európai klubja.

Őszi Ádám

Román Kupa: Elképesztő izgalmak és történelmi tett a fináléban

Igazi tüzes kupafinálét rendeztek a Román Kupában péntek este, a bajnoki aranyérmes Steaua Bukarest és a mögötte másodikként végző Astra összecsapására 48 ezer néző volt kíváncsi. Izgalomból nem, gólokból azonban hiányt szenvedett a népes publikum. 

Steaua Bukarest - Astra Giurgiu 0-0-büntetőkkel 2-4
Bukarest, 48 000 néző

A története első kupadöntőjét abszolváló Astra derekasan helytállt, előzetesen jóval esélyesebbnek vélt ellenfelével szemben. A népes publikum egy roppant kiegyenlített mérkőzést láthatott, ám kapura veszélyesebben az Astra játszott, mely 11 alkalommal veszélyeztetett, míg a Steaua csak ötöt tudott felmutatni a 120 percet figyelembe véve, ugyanis gól nélküli 90 perc után hosszabbítás következhetett. A Steaua Sânmărtean kiállítása révén az 54. perctől emberhátrányban volt kénytelen játszani, ez döntően befolyásolta a meccs képét, a 98. minutumban azonban egalizálódott a létszám, miután Alibec is erre a sorsra jutott. Nem született gól, így jöhetett a mindent eldöntő büntetőpárbaj, melyben Varela és Pintilii révén egyel többet hibázott a Steaua, mint ellenfele, így nem jött össze a rekordgyőztes újabb aranyérme, ahogyan a duplázás sem, az Astra Giurgiu története legnagyobb diadalát aratta, és legjobb szezonná van túl. A Steaua neve mellett így maradt a 21 kupagyőzelem, mellyel továbbra is rekorder.

Őszi Ádám