2013. április 26., péntek

Újabb két Bayern igazolás és egy kiakadó ügyvezető

Zajlik az élet Münchenben, ahol jelenleg a vezetőedző még Heynches és a csapat a Bajnokok Ligája címért, illetve a triplázásért küzd. Azonban a tréner távozik, helyére pedig a katalán sikeredző Guardiola érkezik, akinek nagyon magasra teszik így a lécet. Az átalakulási munkálatok már megkezdődtek  hiszen új csapat is épül majd valamelyes. A Götze transzfert követően íme két újabb érkező, no meg egy kiakadó ügyvezető. 

Az egyik érkező Szalai Ádám csapattársa lesz Jan Kirchhoff személyében. A középső védő piaci értéke 4 millió euró, ám a rekordbajnok lejáró szerződése miatt ingyen kaparintotta meg a német utánpótlás válogatott védőt. Így a Mainz nem profitálhat 22 esztendős játékosából, akirl tudni kell, hogy korábban nevelkedett az Eintracht Frankfurt csapatában is. ( Ez a kiakadó ügyvezető végett érdekes csupán, hiszen ismeri a játékost)

Nos, a másik igazolás a 22 esztendős szintén német utánpótlás válogatott Sebastian Rode, aki az Eintracht Frankfurt együttesét erősíti és mondhatni szárnyal vele az csapat, hiszen jelenleg hatodikok és harcban vannak az európai kupaporondért. Az átigazolás hivatalos időpontja még nem ismert, sőtt egyenlőre nyilvánosságra sem akarták hozni, de a klub ügyvezetője Heribert Bruchhagen felfedte a valóságot és mondhatni kiakadt. 

Heribert a következő képen nyilatkozott, "akadt ki" -  "Hogy miért megy Jan Kirchhoff a Bayernhez? Hogy miért megy Sebastian is? Oh, Istenem, ezek fiatalok, négyszer több pénzt kereshetnek a Bayernnél, mint jelenlegi csapatuknál. És itt a sztori vége" - mondta Bruchhagen, majd pedig hozzátette - "Az Eintracht büdzséje 30 millió euró, a Bayerné 150 millió euró."

Rode egyébként a hírek szerint piaci értékének megfelelően 9 millió euróért kerülhet Münchenbe. Amit tehát tudunk, hogy még el sem kezdődött az átigazolási időszak, a Bayern már leigazolt három játékost. Hogy közülük ki milyen szerepet tölt majd be nehéz kifundálni, egy biztos, hogy Götze nem padozni érkezett. emellett még lebeg a Lewandowski transzfer és ki tudja még hány játékos van a képben akikről nem is tudunk. Ez azonban távozókkal kell hogy járjon...

Őszi Ádám

Címert vált a Manchester United

A hírek szerint a jövő évi mezen, már az új Manchester United címer szerepelhet. Több hírportál is közzétette az alább látható képet, mely szerint így néz majd ki a Vörös Ördögök új logója.  

Ez természetesen nem hivatalos, így még senki ne keseredjen el, akinek esetleg a régi címer jobban tetszik, esetleg a szívéhez nőtt. Manapság nem túl gyakori a címer megváltoztatása, de ha visszatekintünk a régmúltba, bizony minden egyes klub címere óriási átalakuláson ment át, míg elnyerte jelenlegi állapotát. 

Apropó! Amúgy mit szóltok az "új" vagy inkább mondjuk egyenlőre csak tervezett MU címerhez?

Szerintetek jobb, vagy rosszabb mint a jelenlegi?

Őszi Ádám

Iniesta nyilatkozott a spanyol és a német futballról, illetve a visszavágóról és a hitről


Mint ismeretes, a Real Madrid és a Barcelona együttese is óriási pofonba futott bele a bajnokok Ligája elődöntőinek első felvonásán. Szó szerint mindkét csapatot felnégyelte ellenfele és nagyon nehéz, szinte már lehetetlen helyzetbe hozta, ami a visszavágókat illeti. Iniesta a katalánok spanyol válogatott középpályása azoban leszögezte, hogy ez nem azt jelenti, hogy a német bajnokság a spanyol előtt jár.  

"A Bayern és a Dortmund nagyon jó időszakban van, de ez nem jelenti azt, hogy a spanyol bajnokság a Bundesliga mögött járna. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a németek most több gólt szereztek az ellenfelüknél, ugyanakkor a visszavágók még hátravannak. - nyitotta mondandóját Iniesta, majd pedig áttért a visszavágóra és beszélt az esélyekről, a csapat hozzáállásáról - Jobbak voltak nálunk minden szempontból, lejátszottak minket. Nézzünk szembe vele, ez fájdalmas, de a visszavágóra kell koncentrálnunk, megpróbálni egy nagy eredményt elérni. Ha ki is esünk, legalább úgy történjen, hogy mindent kiadtunk magunkból. Fordítani négygólos hátrányból nem egyszerű, kell hozzá a megfelelő mentalitás. 90 percünk van arra, hogy elérjünk valami nagyon nehezet. Ez az eredmény szörnyű, és nem mondom, hogy megcsináljuk, de hinnünk kell benne."

Egy biztos, mindkét spanyol csapatra nagyon nehéz meccs vár, a becsületükért mindenképpen küzdeni kell. A fővárosi klub azért sokkal jobb helyzetben van, az idegenben lőtt gólja rengeteget nyomhat a latba. A katalánoknak egyszerűen nem szabad gólt kapni, hiszen akkor biztosan elúszik a hajó.

Őszi Ádám