2015. június 27., szombat

Carlos Bacca elkelt 30 millió euróért - sajtóhír

A San Siro két lakója közül (Inter, AC Milan) egyik sem éli aranykorát, mindkét klub adós a szurkolóinak a szép és eredményes játékkal. A hagyományok és a tradíciók megkövetelik, hogy Milánó jelképei ismételten régi fényükben csillogjanak, ám azt nem tudni, hogy mikor tér vissza a fény. A Sky Sports információi szerint a piros-fekete egyesület, tehát az AC Milan jó úton haladhat. 

A jövőben Carlos Bacca lehet az AC Milan támadószekciójának kulcsfigurája, avagy gólfelelős érkezik Mihajlovic mester gárdájába. A nemrégiben kinevezett szakember már két játékost igazolt, Nocerino a széteső Parma, míg Verdi az Empoli együttesétől érkezett.

Az elvárás adott, ismételten magasra emelni az AC Milan labdarúgócsapatát, ennek pedig ékköve lehet Carlos Bacca a kolumbiai halász, avagy nagy hal akadt a milánói hálóba. A Sky Sports információi szerint 30 millió euróban egyezett meg a Sevilla és az AC Milan. A hivatalos bejelentés pedig bármelyik pillanatban megtörténhet.

Carlos Bacca iránt a következő klubok érdeklődtek az utóbbi hetekben, hónapokban: Manchester United, Napoli, AS Roma, Mönchengladbach, Liverpool, Tottenham és még a kínai Beijing Guoan is. A kolimbiai remek szezont zárt, 56 mérkőzésen 28 gól és 10 gólpassz fűződik a nevéhez.

Az AC Milan csapatától még Inzaghi távozását megelőzően távozott Essien, aki a Panathinaikost választotta karrierje következő állomásaként.

Őszi Ádám

Sallói Dániel mesterhármassal és három gólpasszal búcsúzott

Sallói Dániel és a Sporting Kansas City számára is véget ért az idei szezon, a végállomást a rájátszás csoportköre jelentette, avagy nem sikerült az Egyesült Államok legjobb nyolc U18-as csapata közé kerülni, ám ez nem sokon múlott. Dani három góllal és három gólpasszal búcsúzott, s nemsokára Franciaországon keresztül érkezik Belgiumba, ahol csatlakozik az Újpest FC első keretéhez. 

Az első csoportmeccsen elszenvedett peches vereség következtében Daniék sorsa nem a saját kezükben volt, a keresztbeverésben bízhattak, ám ez nem jött össze, ugyanis az utolsó mérkőzésen a Red Bulls és a Fire döntetlent játszott, így hiábavaló volt a BW Gottschee Academy feletti fölényes győzelem. Ennek ellenére Dani és a csapat is büszke lehet a rájátszásban nyújtott teljesítményre és úgy egyáltalában az egész szezonra. Amennyiben a Sporting kiharcolta volna a továbbjutást, abban az esetben is véget ért volna Dani számára a tengerentúli kaland, ugyanis visszatér hazánkba, s csatlakozik az Újpest FC első keretéhez. Idén érettségi következik, azt pedig, hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk, most a foci mellett a tanulás is nagyon fontos. Jó eredményekkel vissza lehet térni az Egyesült Államokba, s ki tudja, lehet, hogy egy nívós egyetem tárt karokkal várja majd Sallói István fiát.

Dani a mérkőzést követően a FociClub.hu-nak elújságolta, hogy utolsó mérkőzése fantasztikusan sikeredett, három gólja mellett három gólpasszt is kiosztott és megjegyezte, hogy nagyon büszke a csapatra.

1. játéknap:
Sporting Kansas City - Chicago Fire 0-2
New York Red Bulls - BW Gottschee Academy 4-0

2. játéknap:
Sporting Kansas City - New York Red Bulls 1-0
Chicago Fire - BW Gottschee Academy 1-0

3. játéknap:
New York Red Bulls - Chicago Fire 2-2
Sporting Kansas City - BW Gottschee Academy 6-1

A csoport végeredménye:
1. Chicago Fire 7 pont (5:2)
2. Sporting Kansas City 6 pont (7:3)
3. New York Red Bulls 4 pont (6:3)
4. BW Gottschee Academy 0 pont (1:11)

Őszi Ádám