2014. március 1., szombat

Schürle tripla, Chelsea siker; kikapott és bajban az Arsenal

Szombaton ismételten útjára indult a labda az angol labdarúgó-bajnokságban, ám az esélyesek felemás napot zártak. A listavezető Chelsea Schürrle pazar produkciójával behúzta a három pontot, míg az Arsenal nagyon fontos meccsen maradt alul a Stoke otthonában.  

Fulham - Chelsea 1-3 (0-0)
G: Heitinga (74.) ill. Schürrle (52., 65., 68.)
Az elvártaknak megfelelően hozta a kötelezőt a Chelsea, mely ezen az estén a német válogatott Schürrle extra teljesítményének köszönhetően húzta be a három bajnoki pontot és szilárdította meg vezető pozícióját. Ezúttal is remekelt Hazard, aki két gólpassza mellett a csapat motorja volt ezúttal is.

Stoke City - Arsenal 1-0 (0-0)
G: Walters (76.-büntető) ill. -
Ahogyan arra számítani lehetett, hazai pályán nem adta könnyen a bőrét a Stoke, sőt, a lefújás pillanatában semmit nem adott, mely a vendégeknek fontos lett volna. Kiegyenlített első játékrészt követően a második félidőt megnyomta a vendég csapat, mely csupán mezőnyben tudta kamatoztatni tudását, kaput találó lövést sem tudott felmutatni a második felvonás során. Ellenben a hazaiak Walters révén értékesítettek egy büntetőt, mely győzelmet ért.

Hull City - Newcastle United 1-4 (0-2)
G: Davies (46.) ill. Sissoko (10., 55.), Remy (42.), Anita (90+3.)
Meglepően könnyed győzelmet aratott a Newcastle, mely Sissoko és Remy találataival már kettővel vezetett a szünetben. Az öltözőböl kiszédelegvén aztán egyből jött a szépítő találat és a remény, ám ezt tíz perccel később Sissoko elhessegette, majd az i-re a pontot Anita tette fel.

Everton - West Ham 1-0 (0-0)
G: Lukaku (81.) ill. -
Mindvégig hatalmas fölényben játszott a liverpooli csapat, mely a végjátékban Lukaku találatának köszönhetően zsebelte be a három bajnoki pontot, lezárva ezzel a West Ham nagy sorozatát. Az Everton továbbra is harcban van a nemzetközi kupaporondért.

Őszi Ádám