2014. július 16., szerda

BL-selejtező: Fontos Steaua győzelem, beégő svég és lengyel bajnok - eredmények

A keddi játéknapot követően szerdán tovább folytatódott a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös kiírásának selejtezősorozata. Bemutatkozott a Steaua Bukarest, otthon égett be a svéd bajnok Malmő és a lengyel bajnok Legia Warszawa egyaránt. 

Igen meglepő eredmények születtek, több ízben is nagyon izgalmas visszavágókra van kilátás. A játéknap első meglepetését a kazah Aktobe okozta, mely a jóval esélyesebb grúz bajnok Dinamo Tbiliszi otthonában diadalmaskodott. Ennél is nagyobbat szólt a svéd bajnok hazai gól nélküli égése lett riválisával szemben és bizony hasonlóan járt a Legia Warszawa, mely az ír St. Patrick's ellenében játszott döntetlent, ráadásul a vendégeknek idegenben lőtt góljuk is van.

Roppant izgalmas párharcnak ígérkezett a norvég Strömsgodset és a román Steaua Bucurest összecsapása, melyet a vendégek idegenben kapott gól nélkül abszolváltak, ezzel pedig hatalmas előnyre tettek szert a romániai visszavágó előtt.

A harmadik fordulóban érezheti magát a bolgár Ludogorec Razgrad, mely luxemburgi riválisát magabiztosan lépte le.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, odavágók:
Dinamo Tbiliszi (grúz) - Aktobe (kazah) 0–1
Malmö (svéd) - Ventspils (lett) 0–0
Ludogorec Razgrad (bolgár) - Dudelange (luxemburgi) 4–0
Strömsgodset (norvég) - Steaua Bucurest (román) 0–1
Legia Warszawa (lengyel) - St. Patrick's (ír) 1–1

Arrow

Nem tétlenkedtek! - A Juve megtalálta Conte utódját

Sokan még fel sem eszméltek, fel sem fogták, hogy Conte egyik pillanatról a másikra elhagyta az Öreg Hölgyet. A sajtó a lehetséges utódok névsorát és az indokokat kezdte sorakoztatni, miközben a torinói klub vezetői nem tétlenkedtek, gyors döntést hoztak. 

A lehetséges utódok névsora igen gyorsan igen jelentősre duzzadt: Allegri,  Zidane, Deschamps, Di Matteo, Spalletti, Guidolin, Capello, Mancini, Ranieri és Mihajlovics.

A Juventus vezetői nem tétlenkedtek és gyorsan a tettek mezejére léptek, a hírek szerint meg is egyeztek az AC Milan januárban megbuktatott vezetőedzőjével Massimiliano Allegrivel. A Juventus általános igazgatója Giuseppe Marrotta két éves szerződést és évenkénti 2 millió eurós szerződést ajánlott a trénernek, aki rábólintott a lehetőségre. A végszó természetesen az elnöké kellett, hogy legyen Andrea Agnelli pedig rábólintott Allegri kinevezésére, akit még a mai nap folyamán bemutathatnak Torinóban.

Arrow

Barca: Megvan Cristian Tello új klubja

Tegnap nem vett részt az FC Barcelona második edzésnapján Cristian Tello a csapat 22 esztendős bal oldali támadója. A katalán klub tudatta az okot, már csak a hivatalos bejelenté hiányzik. 

Az egyszeres spanyol válogatott játékos tegnap Portóba utazott, hogy tárgyalásokat folytasson a négymúltú portugál klub vezetőivel. A legfrissebb híre szerint a játékos és a klubok is megegyeztek, ennek értelmében pedig Tello két éves kölcsönszerződést írhat alá az FC Porto csapatával, melynek opciós joga lesz megvenni a támadót 15 millió euró fejében. Amennyiben nevelőklubja szeretné majd visszavásárolni Cristiant, abban az esetben 20 millió eurót kell kipengetniük két esztendőn belül bármikor, ezt tartalmazza a szerződésbe foglalt záradék.

A transzfert, illetve kölcsönszerződést és annak részleteit bármikor bejelenthetik a felek, ez már nem spekuláció.

Arrow

Huszti Kínába szerződött, megvan új csapata - hivatalos

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hannover labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be Huszti Szabolcs távozását. A korábbi magyar válogatott középpályás új kihívások elé néz, Kínában a Changchun Yatai csapatában folytatja pályafutását. 

“Huszti Szabolcs váltani akart, és mi ezt tiszteletben tartjuk. Köszönjük neki a Hannover 96 színeiben nyújtott jó teljesítményét.” – nyilatkozta Martin Kind, a Hannover elnöke.

A német klub tájékoztatása szerint sikerült egyezségre jutni a Changchun Yatai együttesével, így csupán a formalitások vannak vissza. Szabolcs nemsokára Kínába érkezik és részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja új kontraktusát, mely sokkal inkább anyagilag, mintsem szakmailag lesz remeknek mondható váltás.

Ami a Changchun Yatai együttesét illeti, a klubot 1996-ban alapították. A Chinese Super League, tehát az első osztály tagja a csapat immáron 2006 óta. A csapat egyszeres bajnoknak mondhatja magát, második szezonjában 2007-ben ült fel a trónra, majd két évvel később ezüstérmet szerzett. A jelen nem annyira fényes, 2013-ban éppen hogy megmenekült az együttes a kiesés elől, 14. helyen zárt, míg az idei pontvadászatban 14 forduló után a 11. pozíciót foglalja el 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel, 15-16-os gólaránnyal.

A csapat otthona a 25 ezer néző befogadására alkalmas DevelopmentAréna, melyet 2002-ben adtak át. A csapat hazai mérkőzéseire átlagosan 12-13 ezer néző látogat ki.

A keretet többnyire kínai labdarúgók alkotják, Huszti az ötödik légiósa lesz a jelenlegi keretnek. A csapatnak további magyarnak mondható vonatkozása is van, ugyanis a vezetőedző Dragan Okuka  fia Drazen Okuka a Diósgyőr játékosa.

Arrow

Sokk Torinóban! - Pillanatok alatt esik szét a Juventus, Conte csak a kezdet volt...

Hatalmas a felfordulás a regnáló olasz bajnok háza táján! Kedd este minden előjel nélkül bombaként robbant a hír, miszerint a sikeredző Antonio Conte, aki három év alatt három bajnoki címet nyert a csapattal feláll az Öreg Hölgy kispadjáról. A tréner távozása lavinát indíthat, jelenkorunk legerősebb olasz csapata pillanatok alatt hullhat a porba. 

Három szezon, három bajnoki cím és egyeduralom, ám a legrangosabb kupasorozatban a Bajnokok Ligájában folyamatos kudarc. Mint említettük, a tréner döntésével mindenkit meglepett, még a klubvezetőket is. A torinói klub kedd este jelentette be, hogy a tréner szerződése felbontását kezdeményezte, s nem fogadta el újabb három évre szóló ajánlatukat. Az okokat még mindig keresik, két teória van elterjedőben.

Az egyik az Öreg Hölgy átigazolási politikája lehet, köztudottan "sóher" a klub, 15-20 millió euró fölött nem igazán hajtottak véghez transzfert, ezáltal pedig igazán nagy klasszisokat nem tudtak venni. A fejlődés pedig egy szinten megtorpanhat. A vödörbe utolsó csepp lehetett Arturo Vidal és Paul Pogba lehetséges eladása, sztárklubok hatalmas pénzekkel licitálva versengenek a csapat két klasszisának kegyeiért, s kiválásuk romba döntheti Conte három éves munkáját, ugyanis rájuk építette az együttest. 

A másik teória, ami persze nem zárja ki az előzőt, az nem más, mint hogy Conte megegyezett az Olasz Labdarúgó-szövetséggel, melynek értelmében ő veszi át Prandelli örökét, az Azzurri kispadját.

Azt pedig mondani sem kell, hogy Vidal és Pogba kiválása mivel járhat...

Arrow

Chelsea játékossal erősítene a spanyol újonc

Újfent kölcsönszerződésről szeretne megállapodást kötni a Córdoba FC az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea együttesével. 

A 23 esztendős mexikói támadó középpályás Ulises Dávila neve remekül cseng a Córdoba FC szurkolói számára, ugyanis ő volt a rájátszás hőse, neki köszönhetik a csapat feljutását érő gólt, melyet a Las Palmas elleni sorsdöntő mérkőzés 93. percében szerzett.

A korábban a mexikói utánpótlás válogatottakban is megforduló Dávila remek szezont futott 2013/2014-ben, 38 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken pedig 7 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A hírek szerint ismételten egy éves kölcsönszerződést próbál meg elérni a spanyol klub, arról nincsenek hírek, hogy opciós jogot az üzlet részévé tennének-e. 

Arrow

BL-selejtező: Mesterötös és meglepő döntetlen - eredmények

Kedden megkezdődtek a 2014/2015-ös BL kiírás második selejtezőjének odavágói, a játéknap pedig igen emlékezetesre sikeredett, erről David Lafata a Sparta Praha mesterötöst jegyző csatára gondoskodott. 

Jó pár esélyesnek számító csapat megizzadt, sőt voltak akik csupán döntetlent tudtak játszani, ilyen volt a magyar bajnok Debrecen is, ám a játéknap meglepetését a BATE Boriszov szolgáltatta azzal, hogy hazai közönség előtt csupán döntetlent ért el az albán bajnok Skënderbeu  ellenében.

Szintén nagyot játszott az esélytelenek nyugalmával készülő izlandi KR Reykjavík , mely hazai környezetben csupán egy gólos vereséget szenvedett a Celtic csapatától. 

Magabiztosan  készülhet az elődöntőre két déli szomszédunk bajnoka a Dinamo Zagreb és a Partizan Beograd egyaránt, míg a Sparta Praha már a harmadik körben érezheti magát hét gólos győzelmének köszönhetően. A mérkőzésen parádésan játszott a 32 esztendős korábbi cseh válogatott csatár David Lafata, aki ezzel beállította Lionel Messi és a lett Mikhail Mikholap rekordját, korábban csak nekik sikerült egy Bajnokok Ligája mérkőzésen öt gólt lőni, legyen az selejtező, vagy egyenes főtáblás mérkőzés.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, odavágók:
Valletta (máltai) - Qarabag (azeri) 0–1
Slovan Bratislava (szlovák) - The New Saints (walesi) 1–0
BATE Boriszov (fehérorosz) - Skënderbeu (albán) 0–0
Sheriff Tiraspol (moldovai) - FK Szutjeszka (montenegrói) 2–0
Zrinjski Mostar (bosnyák) - Maribor (szlovén) 0–0
FC Santa Coloma (andorrai) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0–1
Rabotnicski (macedón) - HJK Helsinki (finn) 0–0
Cliftonville (északír) - DVSC-Teva (magyar) 0–0
Dinamo Zagreb (horvát) - Zalgiris (litván) 2–0
Partizan Beograd (szerb) - HB Tórshavn (feröeri) 3–0
Sparta Praha (cseh) - Levadia Tallinn (észt) 7–0
KR Reykjavík (izlandi) - Celtic (skót) 0–1

Arrow