2014. december 30., kedd

Történelmi fekete nap a Barca számára

A döntés végleges és jogerős, az FC Barcelona nem igazolhat játékost egészen 2016-ig, jelentette be a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). Fekete nap ez a katalán klub történetében. 

Tavasszal robbant a bomba, a FIFA vizsgálatot indított 2013-tól négy esztendőre visszamenőleg. Ezen időszakban a vádak szerint az FC Barcelona több fiatalkorú játékost jogosulatlanul, a szabályokat felborítva szerződtetett. Bár a katalán klub tagadta a vádakat és állítólagosan ellenbizonyítékokat is bemutatott, a nemzetközi Sportdöntőbíróság augusztusi hatállyal életbe léptette az átigazolási embargót, melyet a Barca megfellebbezett.

A mai, végleges határozatban a következő áll - "A FIFA eredeti döntése megerősítést nyer, a megnevezett szankciók életben maradnak" - tehát 2016 januárjában igazolhat legközelebb a Barca, mely eladni természeten eladhat játékosokat. 

Emellett 450 ezer frankos pénzbüntetést is kapott a klub, ahogyan a spanyol szövetség is, esetükben 500 ezer frankot. A szövetség is megfellebbezte a döntést, ám őket is kikosarazták.

A hírek szerint az ügynek itt még nincsen vége, a Barca újabb lépéseket fontolgat, ám lehet, hogy ezzel már átlépnek egy bizonyos határt.

Őszi Ádám

Újabb edzőmenesztés a Premier Leagueben

Ilyen ez a karácsonyi időszak, az erőltetett menet szedi a szakvezetőket. A Crystal Palace pár nappal ezelőtt  Neil Warnock munkáját köszönte meg, most pedig a West Bromwich Albion vezetőinél telt be a pohár. Avagy új év új edző és remények szerint új forma. 

Alan Irvine nem ragadt meg Gera Zoltán egykori csapatának kispadján, az 56 esztendős szakvezetőt június közepén nevezték ki. A menesztést a gyenge szerepléssel indokolta a vezetés, a West Brom ugyanis legutóbbi kilenc mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, ezzel pedig a kiesőzóna peremére sodródott, a mezsgye, mindössze egy pont.

Új tréner még nincsen, a munkát átmenetileg Rob Kelly veszi át, ő a csapat másodedzőjeként tevékenykedett eddig Alan Irvine mellett.

Az utolsó csepp a pohárba a Stoke elleni vereség volt hazai környezetben két napja.

Őszi Ádám