2013. július 24., szerda

Vagner Love: Véget ér kilenc évnyi moszkvai kaland, megvan az új klub - hivatalos

A cím kissé hamis, hiszen az extrém hajú brazil válogatott támadó kisebb megszakításokkal húzott le kilenc esztendőt az orosz fővárosban, azon belül pedig a CSZKA együttesénél. Nos, egyszer mindennek vége, így ennek a kalandnak is, a támadó bejelentette távozását és felfedték új csapatának kilétét. 

A 29 esztendős csatár meglehetősen furcsa döntést hozott, hiszen számtalan európai ajánlata volt az évek során, illetve hazájában is több klub szívesen látná, ő azonban Kínát és az ottani elsőosztályt választotta csakúgy mint anno Anelka és Drogba. A titokzatos klub, mely három hónapig udvarolt a fővárosi klubnak nem más, mint a Shandong Luneng Taishanba, mely második helyen áll a bajnokságban, mely nemrég lépett a szezon második felébe. Mondhatjuk, hogy a bajnoki cím a cél, ám a listavezető a Guangzhou együttese 17 meccs után immáron 13 ponttal vezet.

A hírek szerint 12 millió euró, azaz a piaci árnak megfelelő összeg volt a vételár.

Őszi Ádám

Chelsea: 18 éves tehetség Mourinho új szerzeménye! - videóval

Cech a minap kritizálta a Manchester City játékospolitikáját, mely szerint hiába az elköltött 100 milliók, bajnoki címet nem lehet venni. Erre persze Olaszországban gyorsan rácáfolnának, de mi maradjunk most Angliában. 

Mourinho előszeretettel ölel fel fiatal játékosokat, és úgy tűnik most is van egy szerencsés befutó. Cristian Cuevasért 1,9 millió eurót fizetett Abramovic, mely lássuk be nem egy nagy tétel. Tegyük hozzá, hogy csupán egy 18 esztendős ifjúról van szó, de kvalitásai alapján a jövő egyik gyöngyszeme lehet. A nemrég nagykorúvá váló bal oldali védőre a londoni klub játékosmegfigyelői az U21-es világbajnokságon figyeltek fel, és a látottak meg is győzték a szakmai vezetést, na meg Mourinhoz. 

Cristian az O'Higgins FC-ben játszott hazája bajnokságában, és oroszlánrészt vállat abban, hogy Chile együttese negyeddöntőig menetelt a világversenyen. Nos, hogy mit hoz számára a jövő nem tudni, valószínűleg majd a tartalékok között bizonyíthat, felbukkanását a nagyok közt pedig izgatottan várjuk majd.

Cuevas öt ezstendős szerződést kötött, így 2018 nyaráig hivatalosan a Chelsea játékosa.

Őszi Ádám

Suárez story: Emelkedett a tét, befutott egy angol klub 42 millió fontos ajánlata

Luis Suárezt, a sajtó korábban már eladta Madridba, aztán ez a vonal megszakadt, de ez csak a story kezdete volt, mely azóta lassan Barátok Közt szerű képletet ölt, egyszóval minden nap, van két része a Suárez nevű új sorozatnak. Még maguk a forgatókönyv írok sem tudják, mi lesz másnap, a mai történést azonban már tudjuk. 

A történetben szerepet játszik egy másik üzlet is, hiszen Higuain a Real Madrid argentin válogatott támadója a Napoli együttesében folytatja, ezzel Arsene Wenger kiszemeltje elkelt, mondhatni, egy újabb játékosról csúsztak le az ágyúsok, persze ez nem újdonság. Ez igen csak megerősíti azt a tényt, mely szerint az Arsenal számára Suárez megszerzése kulcsfontosságú lehet.

A hírek szerint emeltek a téten a Londoniak és az eddigi ajánlatot megspékelve most 42 millió fontos ajánlatot tettek 35 plusz 7 milliós egyéb juttatással. Ez azonban nem talált be a pool vezetőségénél, így továbbra is álló víz partot mos címszóval halad a történet.

Őszi Ádám