2013. november 18., hétfő

Inni azt tudnak, de vajon fociznak-e jövőre Brazíliában?

Nem bújtak el a 0-0-ás Izlandi mérkőzés után a horvát játékosok, hanem belevetették magukat az izlandi éjszakába, írja a 101greatgoals.com, mely nyolc labdarúgót nevez meg és 70 darab megüresedő korsót, mely hajdanán még tele volt sörrel. 

Szól a mondás, mely szerint -  idegenben jó az iksz - ehhez tartotta magát a horvát nemzeti csapat, ám kérdés, hogy megérte-e előre inni a medve bőrére? Erre választ kapunk kedd este, mikor is a horvát fővárosban újra megmérkőznek a felek.

Visszatérve az átmulatott éjszakára, a hírportál meg is nevezte azon labdarúgókat, akik a szórakozóhelyen megfordultak: Kranjcar, Da Silva, Corluka, Kovacic,Vida, Mandzukic, Srna és Jelavic.

A mulatozás egészen napkeltéig tartott, a focisták pedig nem voltak szomjasak, mikor távoztak! Hiába, fejenként 6-9 sör az megteszi a hatását...

Őszi Ádám

Így tévéz(het)ünk mi - A magyar spott tévék kritikája

A reggeli órákban felmásztam a port.hu-ra, hogy megnézzem, melyik sportadón nézhetem meg a magyar u21-es válogatott Ausztria elleni mérkőzését. Nos, el kellett, hogy keseredjek, gyorsan tudatosult bennem, hogy sem én, sem pedig a hozzám hasonló magyar érzetű szurkolók nem láthatják az utánpótlás csapatot. A gond pedig az, hogy nem ez az először és nem utolsóra fordult elő és nem csak a válogatott meccsekre értve. 

Ausztria nem a világ végén van, nem egy olyan helyre kellett menni, ahol nincsen közvetítőállás, vagy ne kapna élő felvételt a csatorna, ha arra igényt tart. Sport 1, Sport 2, Sportm, SportKlub, Eurosport, Eurosport 2, DigiSport 1, DigiSport 2! Nyolc sportcsatorna! Nyolc!

Sebaj, jobb ha ma a magyar u21-es válogatott helyett inkább ismétlésen nyomják az Andre Ward - Edwin Rodriguez bokszmeccset, vagy éppen a Cincinnati Bengals - Cleveland Browns NFL mérkőzést. A mai eset mint említettem, egy a sok közül! 

Tegye fel a kezét az, aki az említett csatornák valamelyikén látta a fél világ által nézett Portugália-Svédország vb-pótselejtezőt, vagy éppen az olasz ás a német válogatott barátságos összecsapását. Minek az adó, ha nem képes megvenni a közvetítői jogokat? Mi alapján válogatnak a sportcsatornák és miért maradunk le ilyen meccsekről?

Nem tudjuk, de ez így nem jó! Ismétlések ismétlések hátán, mikor is a világban számos sportesemény zajlik. Kérdem én, ki látott idén Monaco vagy esetleg PSG meccseket? Sokan nem lehettek, ugyanis a SportKlub ül a közvetítési jogon és Serie A meccseket sugároz. Két olasz középcsapat összecsapása érdekesebbnek bizonyult, mint egy PSG-Monaco? Biztosan, mert a gigászi francia összecsapást csak ismétlésről láthatta az, aki meg akarta tekinteni

Úgy gondolom a lényeget mindenki érti, nem kell visszamenőleg hosszú felsorolásba bocsátkozni...

Őszi Ádám

Top assziszt: az idei szezon gólpasszkirályai - íme a lista

Górcső alá vettük a négy top ligát (Bundesliga, La Liga, Premier League és Serie A), majd körültekintettünk még a hozzájuk talán legközelebb álló két bajnokságban a francia és a holland pontvadászatban. Kutatásunk célja nem más volt, mint az idei szezon gólpasszkirályainak listáját összeállítani. Természetesen csak a bajnokságokra levetítve, a nemzetközi kupákat nem beleszámolva, ám így is csalóka a történet, hiszen ki ennyi, ki pedig annyi meccsen van túl. 

1. Cesc Fabregas  (Barcelona) 11 gólpassz: A katalánok középpályása magasan vezeti a listát úgy, hogy nincsen fix helye a csapatban, a rotáció rá is vonatkozik, így hol kezdőként, hol pedig csereként kell a küzdőtérre lépnie. Játszott percei átlagban nem érik el a 70 percet, teljesítménye több mint lenyűgöző, a cím első számú várományosa.

2. Alexandur Maxim (Stuttgart) 8 gólpassz:
2. Maarten Martens (Az Alkmaar) 8 gólpassz
4. Franck Ribéry (Bayern München) 7 gólpassz
4. Neymar (Barcelona) 7 gólpassz
4. Luca Toni (AS Roma) 7 gólpassz

A listára ezt követően rengeteg 6 asszisztos labdarúgó következett volna, közülük megemlítünk párat: Agüero, Rooney, Max Kruse, Van der Vaart, Bale, Suso, vagy éppen Totti, aki hosszú hetek óta sérült, de még így is ott van a legjobbak közt. 

Ami azonban érdekes, hogy francia játékos nem került a listára, ott a legtöbb asszisztal rendelkező játékosok ötnél jártak.

Őszi Ádám