2014. november 28., péntek

Liverpoolban is van kiszemeltje az Arsenalnak!

A The Telegraph információi szerint nem csak Yohan Cabaye esélyes az Arsenal irányítói posztjára. A forrás arról számol be, hogy egy Liverpoolban játszó ír csillag is a jelöltek között van.  

A szóban forgó játékos nem más, mint az Everton 24 esztendős középpályása James McCarthy, akiben a kékek vezetőedzője Roberto Martínez rengeteg bizodalmat táplál, ezt hűen tükrözik a számok, ugyanis tizenegy Premier League meccsből idén tizenegyet végigjátszott az ír válogatott csillaga, akit a transfermarkt.de 13 millió euróra taksál, így piaci árát tekintve jóval olcsóbb, mint Cabaye. Azonban hosszútávú, 2018 nyaráig szóló szerződés köti a liverpooli kékekhez. Wenger ezzel két legyet üthetne egy csapásra, erősítené csapatát és egyben gyengítené egyik riválisát. Kérdés, hogy az üzlethez mit szól az Everton és milyen magasan van az az összeg, melyet elfogadnának McCarthy játékjogáért cserébe. 

Az Everton 2013 nyarán 13,5 millió eurót fizetett a Wigan Athletic számlájára, McCarthy  ekkor lett The Toffees. Ami az eddigi másfél szezont illeti 55 mérkőzés 1 gól és 4 gólpassz van az ír számláján. 

Őszi Ádám

"Jobb lesz, mint CR7, 40 millióért vihető...!" - Képben az Arsenal

Egyre nagyobb az érdeklődés a Palermo 21 esztendős támadója Paulo Dybala iránt. Az ifjú csatár három klub figyelmét is magára vonta az utóbbi időben, az Arsenal lehet a negyedik kérő. Igen ám, csakhogy az Aquile tulajdonosa  Maurizio Zamparini a fellegek felett jár kettővel... 

A Paulo Dybala még nem egy jól csengő név a futball világában, sokak számára ismeretlen, ám egy nagyon tehetséges fiatal befejezőcsatárról van szó, akiről minden bizonnyal még sokat hallunk. A Palermo tulajdonosa azt is kijelentette, hogy kedvence jobb lehet, mint Cristiano Ronaldo. 

Ennek megfelelően árazta be az ifjú titánt, a hírek szerint 40 millió eurót, vagy többet kér érte a tulajdonos, mely horribilis és egyben irreális összeg is az asztalra letett teljesítmény eddigi tükrében. A német transfermarkt.de 6,5 millió euróra taksálja piaci árát, míg szerződése csak 2016 nyaráig érvényes, így a 40 milliós eladási ár fogalmazzunk úgy, hogy valószínűleg álom marad. 

Arsene Wenger szeretné előkészíteni a terepet, hogy a nyáron a két klub megegyezhessen egy köztes összegben. Ebbe jelen állás szerint a Benfica, az Inter és a CSKA Moszkva is beleszólhat, mindhárom klub noteszában ott figyel ugyanis Dybala neve.

Az ifjú titán idén eddig 13 mérkőzésen 5 gólt és 2 gólpasszt jegyez. Bevette a Sampdoria és a Cesena kapuját, míg a legutóbbi három forduló mindegyikén eredményes tudott lenni. Sorrendben az AC Milan, az Udinese és a Genoa hálója rezgett a révén.

Őszi Ádám

Középpályást vehet az Arsenal a PSG-től

Nincsen túl jó helyzetben Arsene Wenger, ugyanis hiába épültek fel kulcsemberei, újabbak sérültek meg. Ismételten harcképtelenné vált Jack Wilshere, aki az Ágyúsok ötödik sérültje, ráadásul Cazorla is kisebb húzódással küszködik. 

Ilyen pechszériával egyszerűen nem lehet jó eredményeket elérni, a csapat mérkőzésről mérkőzésre új felállásban fut ki a zöld gyepre, nincsen állandóság. Özil is nagyon hiányzik a pályáról, illetve Diaby hiányát is érzi a csapat. Nincs mese, ennek megfelelően a télen erősíteni kell. 

A The Telegraph legfrissebb információi szerint Wenger francia kiválóságot csábítana az Emiratesbe Yohan Cabaye személyében. A Paris Saint-Germain irányítója tavaly télen hagyta el a Premier Leaguet, a Newcastle csapatát. Mint ismeretes Párizsban nincsenek pénzügyi gondok, így ha valakit akarnak, akkor megvesznek, ha pedig úgy van megtartanak, ezzel a kasszával nehéz versenyezni, így a kérdés az, hogy a tulajdonos, illetve a vezetőedző mennyire tervez  a 28 esztendős irányítóval.

A transfermarkt.de 23 millió euróra taksálja Cabaye piaci árát, mely egy 2017 nyaráig szóló kontraktussal párosul. Átlagban 41 percet kap a pályán, így a több játéklehetőség reményében nem elképzelhetetlen a távozási szándék.

Őszi Ádám

Galatasaray: A csapat egykori játékosa lehet az új edző

Betelt a pohár, a Galatasaray vezetősége az Anderlecht elleni vereséget követően menesztette posztjáról Cesare Prandelli vezetőedzőt. A hírek szerint már az új tréner is a küszöbön van, ám a megállapodás még nem hivatalos. 

Több forrás is arról számol be, hogy a Galatasaray vezetősége tárgyalásokat folytat a török válogatottnál alkalmazásban álló Hamza Hamzaogluval. A 44 esztendős ex-középpályás 1991 és 1995 között játékosként már szolgálta a z Oroszlánokat, most pedig húsz esztendő elteltével vezetőedzőként térhet vissza egykori klubjához. 

A tárgyalások tényét a felek elismerték, ám hangsúlyozták, hogy semmi sem hivatalos. 

Hamzaoglu 2004-ben hagyott fel az aktív labdarúgással, s négy esztendővel később a Malatyaspor kispadján debütált vezetőedzőként. Sikerkorszakról nem beszélhetünk, hiszen az együttes 8 győzelemmel, 5 döntetlennel és 21 vereséggel a háta mögött liga utolsóként kizúgott a török másodosztályból. Ezt követően egy esztendőt az alacsonyabb ligás isztambuli kiscsapat az Eyüpspor kispadján töltött el, majd a 2010/1011-es szezonban a második ligás Denizlispor alkalmazta. A csapatot a stabil középmezőnybe vezette, majd a szezon végeztével elfogadta a szintén másodosztályú Akhisar Belediyespor ajánlatát. A csapattal megnyerte a pontvadászatot és feljutott a török Szuperligába, ahol a 2012/2013-as szezonban sikerült kivívni a bennmaradás jogát. A mögöttünk álló évadban ismételten sikerült a bennmaradás, sőt a csapat mondhatni a középmezőny aljához tartozott. Eközben 2013-tól munkát vállalt a török nemzeti csapatnál Fatih Terim korábbi Galata edző segítőjeként, a szálak pedig itt összeérnek. A Belediyespor kispadjáról idő közben leköszönt.

Őszi Ádám

Európa Liga: Íme a góllövőlista aktuális állása!

Egy mérkőzés kivételével bezárult az Európa Liga csoportküzdelmeinek ötödik fordulója, a góllövőlista élmezőnye pedig formálódik, csakúgy mint a továbbjutók névsora. A bajnokok Ligájával ellentétben itt egyetlen játékos sem tudott meglépni a többiektől, a mezőny nagyon sűrű és tömör. 

Új éllovasa van a listának Alan személyében, a Salzburg brazil kiválósága A Cetlic otthonában duplázott a minap. Őt követően hét játékos is öt gólos, kérdés, hogy kik azok, akik a csoportküzdelmeket követően is versenyben lesznek. A PAOK támadója Athanasiadis egy a Guingamp elleni kiki meccsen dönthet csapata sorsáról az utolsó fordulóban, míg Demba Ba és csapata a Besiktas biztosította továbbjutó helyét. Csakugyan biztos továbbjutó a Tottenham és ezáltal Kane is legalább még három meccsen termelheti a gólokat, ellenben Kramaric a Rijeka támadója nincsen könnyű helyzetben, ugyanis csapatának andalúz földön kellene legyőzni a Sevillát a továbbjutás reményében. Lafata, Rusescu és a négy gólos Hoarau, illetve Keserü is egy cipőben járnak, mind a Steaua, mind pedig a Young Bosy és a Sparta az utolsó körben kiki meccsen dönt majd a továbbjutásról. Soriano A Salzburg gólfelelőseként biztos három meccset kapott még a sorstól, persze amennyiben marad az osztrák csapatnál a támadó. 

A mezőny tehát sűrű, de úgy fest, lesz jó pár kieső a csoportkört követően...

Íme a góllövőlista aktuális állása:
1. Alan (Salzburg) 6 gól
2. Athanasiadis (PAOK) 5 gól
2. Demba Ba (Besiktas) 5 gól
2. Kane (Tottenham) 5 gól
2. Kramaric (Rijeka) 5 gól
2. Lafata (Sparta Praha) 5 gól
2. Rusescu (Steaua Bukarest) 5 gól
2. Soriano (Salzburg) 5 gól
9. Hoarau (Young Boys) 4 gól
9. Keserü (Steaua Bukarest) 4 gól

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Íme a góllövőlista aktuális állása

Túl vagyunk a Bajnokok Ligája idei kiírásának 5. fordulóján, a csoportmérkőzésekből immáron csak egy felvonás van vissza. Ennek megfelelően a góllövőlista élmezőnye is alakul, nézzük, hogyan fest a lista, milyen változások történtek a héten. 

A lista élén továbbra is a BATE elleni oda-visszavágós párharc során remeklő Luiz Adriano áll kilenc találattal. Csapata a Shakhtar Donetsk ezúttal kikapott és gólt sem szerzett a Bilbao ellenében, így a brazil gólzsák nem tudta növelni találatainak számát. Legközelebb a Porto ellenében teheti meg egy tét nélküli mérkőzésen, ugyanis a csoportelsősség immáron eldőlt és az is biztos, hogy a Shakhtar továbbjut másodikként. Ez egyben azt is jelenti, hogy Adriano számára két mérkőzés biztosított a kieséses szakaszban, tehát találatai számát még három találkozón növelheti.

A lista második helyére Lionel Messi lépett, az utóbbi időben sokat kritizált argentin klasszis úgy fest formába lendül, a hétvégi bajnoki tripla után ezúttal az APOEL kapujába helyezett el mesterhármast és ezzel immáron hét gólos, Adriano nyomába eredt. Az utolsó fordulóban a PSG elleni csoportesősségről döntő mérkőzésen növelheti találatai számát.

Hemzseg a lista az öt gólos játékosoktól, többen jól belehúztak ezen a héten a gólgyártásba. Agüero a City kiválósága a Bayern München ellen jegyzett mesterhármast, a csapat továbbjutása azonban az utolsó fordulóban dől el Romában. Ezáltal az ő folytatása még nem biztosított a versenyben, csak egy mérkőzés erejéig. A Real Madrid francia gólfelelőse Benzema ezúttal nem talált be, viszont csapata biztos csoportelső, így három meccs még vár rá az idei sorozatban mindenképpen. Legközelebb a Ludogorets lesz a királyiak ellenfele. Cavani egyre jobb formában, a bajnoki találatok mellett, immáron a BL-ben is ötöt számlál. Ezúttal az Ajax kapuját vette be kétszer, csapata továbbjutása biztosított, két hét múlva pedig a Barcelona ellenében jön a folytatás. Mandzukic csakúgy mint Aküero mesterhármast jegyzett, a horvát klasszis az Olympiakos híveit szomorította. A Matracosok biztos csoportelsők, három mérkőzés tehát biztosítva a továbbiakra nézve, legközelebb a Juve lesz az ellenfél. Az öt gólosok sorát Jackson Martinez zárja, a Porto kiválósága gyönyörű gólt akasztott a BATE kapujába.

Végezetül pedig a négy gólosok sora. Brahimi őrzi négy találatát, míg Nani a maribor ellen tudott eredményes lenni, csapata pedig az utolsó körben a Chelsea otthonában harcolhatja ki a továbbjutást. A tavalyi gólkirály Cristiano Ronaldo a Basel kapujába passzolt közelről, ezzel jegyezve idei negyedik találatát, az élmezőnyhöz való zárkózást két hét múlva a Ludogorets ellenében teheti meg.

Íme a góllövőlista élmezőnye 5 forduló után:
1. Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk) 9 gól
2. Messi (Barcelona) 7 gól
3. Agüero (Manchester City) 5 gól
3. Benzema (Real Madrid) 5 gól
3. Cavani (PSG) 5 gól
3. Mandzukic (Atletico Madrid)
3. Jackson Martinez (Porto) 5 gól
8. Brahimi (Porto) 4 gól 
8. Nani (Sporting) 4 gól 
8. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 4 gól 

Őszi Ádám