2013. augusztus 25., vasárnap

Soldado hozta a három pontot a Spurs számára

A Cardiff együttesével ellentétben a másik walesi csapat a Swansea nem örvendhetett pontoknak, sőt pontnak sem a Tottenham elleni fellépést követően, melyen egy büntető döntött.  

A találkozó jó színvonalat és iramot hozott, a kapura sokkal veszélyesebbek voltak a hazaiak, ám mezőnyben egz a fölény nem látszott annyira. Az első játékrész gól nélkül zárult, csupán három vendég játékos sárgult be Davis, Vorm és Michu személyében.

A fordulást követően aztán az 59. minutumban büntetőt kapott a Spurs. A labda mögé a friss nyári szerzemény Soldado állt, aki magabiztosan vágta a kapuba a játékszert, ezzel megszerezve a vezetést csapatának, és mint utóbb kiderült, a találat három pontot és győzelmet is ért.

A meccs végén a statisztikákra tekintve konstatálhattunk, hogy bár jét százalékkal többet birtokolta a labdát a Swansea, a Spurs tripla annyi kapuralövéssel próbálkozott (21-7), igaz csak kettővel több talált kaput.

Ezzel a Swansea elszenvedte második vereségét és 1-5-ös gólarányának köszönhetően a tabella utolsó fogán áll, míg a londoniak harmadikok és még gólt sem kaptak a szezonban.

Tottenham - Swansea 1-0 (0-0)
G: Soldado (59.-büntetőböl)

Őszi Ádám

A City lett a Cardiff történetének első PL áldozata

Ellenkező mutatókkal kezdte a bajnokságot a Manchester City és a Cardiff, hiszen a két évvel ezelőtti bajnok magabiztosan 4-0-ra verte a Newcastle csapatát, míg a Cardiff története első Premier League meccsén 2-0-ás vereséget szenvedett a West Ham otthonában. Így tehát tovább kellett várni a walesi csapat első sikerére, mely korábban eljött, mint az bárki is gondolta volna. 

A találkozó toronymagas esélyese a manchesteri csapat volt, mondani sem kell, volt ahol nyolcszoros szorzót fizettek az esetleges hazai győzelemre. Jól is jártak akik megrakták, hiszen egy öt gólos az utolsó pillanatig rendkívül izgalmas meccsen megszerezte első történelmi győzelmét a Cardiff.

A találkozót nagyon magabiztosan kezdte a vendég együttes, gólt azonban az első negyvenöt perc nem hozott. A második játékrész elején azonban Dzeko kinyitotta a gólzsákot és mintegy 22 méterről bődületesen nagy gólt akasztott a skót Marshall kapujába (0-1). 

Nem tétlenkedtek azonban sokáig a hazaiak és a 60. percben Gunnarsson révén megszerezték első PL góljukat, mely egyenlítést ért (1-1). A találat igazi hangrobbanást hozott magával a stadionban, hát még a 79. percben, mikor Campbell révén a vezetést is megszerezték a hazaiak (2-1). Hiába volt több nagy helyzete Navaséknak, az eredmény nem változott, míg nem a 89. percben újabb walesi gólnak örülhetett a publikum. A találatot Campbell szerezte, aki így duplát jegyzett a meccsen (3-1). A hosszabbításban szépített a nyáron szerzett spanyol támadó Negredo, ez azonban csak szépségtapasz volt, igazán annak sem jó, hiszen a három bajnoki pont Walesben maradt  (3-2).

Egy történelmi meccs, egy történelmi nap...

Cardiff - Manchester City 3-2 (0-0)
G: Gunnarsson (60.), Campbell (79., 89.), ill. Dzeko (52.), Negredo (90+2.)

Őszi Ádám

Debrecenben felnégyelték a Fradit

Nagy reményekkel utazott egészen keletre a Ferencváros együttese, azonban sok babér nem termett számukra Debrecenben. A Loki lefocizta és Volas vezérletével felnégyelte a bajnoki címre áhítozó fővárosi együttest. 

A bírói sípszó pillanatában öröm volt rápillantani a lelátókra, ugyanis teleházat aposztrofálhattunk, csupán két szektor maradt üresen, mely elválasztotta a tömérdeknyi Fradi szurkolót a hazai szimpatizánsoktól. 

A hazaiak nem teketóriáztak és mindjárt az első valamirevaló helyzetüket gólra váltották, a 9. percben Bódi rezgette meg a hálót, miután Szakálytól kapott remek labdát (1-0). A 14. percben kis híján Jova csinált büntetőt, azonban a kifutó hálóőr szabálytalansága éppen a büntetőterületen kívül történt. Ezt követően mindkét oldalon jegyezhettünk fel kisebb nagyobb helyzeteket. Böde és Holnam is veszélyeztetni tudott, míg a túloldalon nehezen bírtak a vendégek az igen csak jó napot kifogó Szakállyal. A félidő derekán aztán érkezett az egyenlítő találat, melyet Böde Dániel szállított (1-1). A szünet előtt nem sok hiányzott az újabb hazai vezetéshez, mikor is Kulcsár már Jován is túljutott, azonban a kapuba visszafutó FTC védő menteni tudott.

A második játékrész remekül kezdődött, ezt persze csak a hazai szurkolók mondhatják el, ugyanis szeretett csapatuk hamar két gólos előnyre tett szert. A nyáron érkező Volas előbb a 48. percben talált a kapuba, majd bő tíz perccel később büntetőből is eredményes tudott lenni (3-1). A vendégek próbálkoztak, adódott is előttük lehetőség, ám értékesíteni egyet sem sikerült. Ahogy pörögtek a percek, úgy lett egyre enerváltabb és hite szegettebb Moniz "hollandus" legénysége. A kegyelemdöfést a hosszabbítás utolsó percében Szakály Péter adta meg, aki góllal koronázta meg remek teljesítményét (4-1).

Egy kimondottan jó hangulatú és színvonalú mérkőzésen a 21. század legeredményesebb magyar klubja felnégyelte a bajnoki címre törő Moniz legénységet. Ezzel a győzelemmel a Loki ha csak ideiglenesen is de átvette a vezetést a tabellán és jelezte, hogy komolyan számolni kell velük...

DVSC-Teva - Ferencváros 4–1 (1–1) 
G: Bódi (9.), Volas (48., 61. – 11-esből), Szakály P. (93.), ill. Böde (36.)

Őszi Ádám