2014. augusztus 28., csütörtök

EL: Drámai Feyenord továbbjutás, kiesett a Twente - eredmények

Felemásra sikeredett a holland csapatok Európa Liga szereplése, a PSV könnyedén jutott a főtáblára, míg a Feyenord egy hét gólos meccsen a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást. nem volt ilyen szerencséje a Twentének, mely szégyenszemre azeri csapattal szemben búcsúzott. Főtáblás a Fradit kiverő Rijeka, a Panathinaikos is kéri a csoportellenfeleket. 

Sheriff Tiraspol - Rijeka 0-3
Tj: a Rijeka 4:0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel
A Ferencváros után a Sheriff Tiraspol is könnyed ujjgyakorlatnak bizonyult a Rijeka számára, mely kapott gól nélkül menetelt a főtáblára és kéri a csoportellenfeleket.

Shakhter Soligorsk - PSV Eindhoven 0-2
Tj: a PSV 3:0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel
A párharc az utolsó pillanatokig nyitott volt, ugyanis hazai egy gólos előnyét nem tudta megnövelni a PSV. A győzelmet jelentő gól, gólok az utolsó két percben estek, ekkor teljesen kitámadtak a hazaiak, ezt pedig a hollandok kegyetlenül kihasználták.

Maccabi Tel Aviv - Asteras Tripolis 3-1
Tj: az Asteras Tripolis 3:3-al idegenben lőtt góllal
A mérkőzést a gázai háború miatt semleges helyszínen játszották és bár lefocizta ellenfelét a Maccabi, idegenben lőtt góljuknak köszönhetően mégis a görögök örülhettek.

Twente - Karabakh 1-1
Tj: a Karabakh 1:1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal
A rájátszás egyik legnagyobb meglepetését okozta az azeri Karabakh, mely kiestette holland ellenfelét. A gól nélküli odavágó után Hollandiában bár vezetést szerzett a Twente, előnyét nem tudta növelni, a második játékrészben pedig jött az egyenlítő találat, mely mint később kiderült, továbbjutást ért.

Midtjylland - Panathinaikosz 1-2
Tj: a Panathinaikos 6:2-es összesítéssel, kettős győzelemmel
A párharc lényegében már az első mérkőzésen eldőlt, így a visszavágó már csak formalitásnak ígérkezett. A mérkőzést nagyon megnyomták a dánok, ezt jelzi a 60 százalékos labdabirtoklás és a 21 lövési kísérlet is, ám helyzeteivel jól gazdálkodott a Pana, mely idegenben is győzni tudott. 

Feyenoord - Zorya Lugansk 4-3
Tj: a Feyenord 5:4-es összesítéssel
A mérkőzés folyamán már 3-0-ra is vezettek a hollandok és úgy festett, hogy minden eldőlt, ám az ukrán Zorya megrázta magát és a hajrára kanyarodva szép lassan kiegyenlített. A hosszabbítás utolsó pillanatáig ezzel továbbjutásra álltak a vendégek, ám ekkor jött Manu és a főtáblára lőtte csapatát.

Hajduk Split - Dnipro 0-0
Tj: a Dnipro 2:1-es összesítéssel
Mezőnyben felvette a harcot a Hajduk Split, ám a kapu előtt a Dnipro dominált, mely dupla annyi kísérletet eresztett kapura. Kalinic a hazaiak kapuvédője nyolc alakommal volt kénytelen védeni, a párharc az utolsó pillanatig nyitott bolt, hiszen ha a Hajduk talált volna egy gólt, akkor idegenbéli találatával továbbjutott volna. Ez azonban elmaradt, így a Dnipro ott lesz a csoportkörben.

FK Rosztov - Trabzonspor 0-0
Tj: a a Trabzonspor 2:0-ás összesítéssel
Az első mérkőzésen esett két gól döntötte el a párharcot, ugyanis Rosztovban a mai napon egyik háló sem zörrent meg. A felek egy roppant kiegyenlített meccsen játszottak gól nélküli döntetlent.

Arrow

EL: Dzsudzsákék a főtáblán, kiesett a Lyon - eredmények

Alakul az Európa Liga 2014/2015-ös főtáblájának mezőnye, a kora este kezdődő pérharcok visszavágói közül már több véget ért, így újabb csapatokkal bővült a csoportkör mezőnye. Elképesztő pofont kapott a Lomomotiv Moszkva hazai környezetben, míg a Diósgyőrt kiejtő Krasnodar hazai közönsége előtt leiskolázta a vendég Real Sociedadot. A román klubfutballra tudjuk, hogy oda kell figyelni, ezt most az Astra erősítette meg, ugyanis a Lyon vált az áldozatukul. Volt tehát meglepetés bőven... 

Lokomotiv Moszkva - Apollon Limassol 1-4 
Tj: az Apollon 5:2-es összesítéssel 
Az 1-1-es hazai döntetlent követően valami elképesztő helyzetkihasználást húzott elő a ciprusi Apollon és okozott hatalmas meglepetést orosz földön.

Omonia Nikosia - Dinamo Moszkva 1-2 
Tj: a Dinamo Moszkva 4:3-as összesítéssel
Dzsudzsák Balázzsal a soraiban kiharcolta a főtáblán való részvétel jogát a Dinamo Moszkva, mely a hosszabbítás utolsó pillanataiban döntött, így az Omonia drámai körülmények között búcsúzott. Dzsudzsák 75 percet kapott edzőjétől.

Neftchi Baku - Partizan 1-2 
Tj: a Partizan 5:3-as összesítéssel, kettős győzelemmel
Kiegyenlített és roppant feszült mérkőzést hozott az azeri és a szerb csapat összecsapása. A hazai győzelmet követően a Partizan szerzett vezetést, így tett jelentősebb előnyre szert, ém a mérkőzésbe visszajött a Baku, a végjáték pedig igen pirosra sikeredett. A 86. percben Webnje kapta meg második sárgáját, hat percre rá pedig Skuletic beverte a labdát a hálóba ezzel pedig eldőlt, hogy a Partizan lesz ott a főtáblán. A gól után két perc alatt még három pirosat volt kénytelen kiosztani a bíró, ezzel tehát négy kiállítással zárult a meccs.

Metalist Kharkov - Ruch Chorzów 1-0 - hosszabbítás után
Tj: a Metalist Kharkiv 1:0-ás összesítéssel
Kiesett a lengyel Ruch miután a második mérkőzésen is gól nélküli döntetlent ért el a Metalist Kharkiv ellenében. A hosszabbításba egyetlen egy találat született Xavier révén, ez pedig továbbjutást ért az ukránoknak. Kaminski szabálytalankodott a büntetőterületen belül kiállítást érően, a büntetőt pedig nem hibázta el a  brazil középpályás.

FK Krasnodar - Real Sociedad 3-0 
Tj: a Krasnodar 3:1-es összesítéssel
A Diósgyőrt az előző körben búcsúztató Krasnodar a spanyol pontvadászatban serénykedő Sociedadnak sem kegyelmezett. Koman Vladimir korábbi csapata a végjátékban előbb egyenlített a párharc tekintetében, majd az utolsó percekben kettő gólt is a kapuba helyezett. A mérkőzés két kiállítással fejeződött be.

PAOK - Zimbru Chisinau 4-0 
Tj: a PAOK 4:1-es összesítéssel
Az idegenben elszenvedett vereséget követen, ahogyan arra számítani lehetett, a PAOK megmutatta, hogy ki az úr a háznál. Eséje sem volt a Zimbrunak, mely egy négyessel és nemzetközi kupabúcsúval utazhatott haza.

Astra  - Lyon 0-1
Tj: az Astra 2:2-vel idegenben lőtt több góllal
Jobban játszott. ám csak egy gólt tudott szerezni a Lyon, mely így az Astra áldozatául esett. A szebb időszakokat is megélő francia klub

Arrow

Gera meghívót kapott, Szalai ismét kimaradt - íme a magyar válogatott 28 fő kerete

Keretet hirdetett Pintér Attila a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az EB-selejtezőre készülő nemzeti csapat bő keretében két év után kapott meghívót a hazatérő Gera Zoltán, a száműzött Szalai Ádám ezúttal is maradhat Németországban. 

A kapitány három újoncot hívott be, a Ferencváros hálóőrét Dibosz Dénest, az Újpest védőjét Litauszki Róbertet és középpáylását Balogh Balázst. Emellett kilenc légiós kapott meghívót, köztük a külföldre szerződő Kalmár Zsolt. Kimaradt azonban Szalai Ádám mellett a hamburg magyar középpályása Stieber Zoltán.

A magyar válogatott szeptember 7-én hazai pályán kezdi meg szereplését Észek-Írország ellenében. 

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Rózsa Dániel (Haladás)

Védők: Heffler Tibor (Paks), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lang Ádám (Győri ETO), Lipták Zoltán (Győri ETO), Litauszki Róbert (Újpest), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)

Középpályások: Balogh Balázs (Újpest), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Gábor (Újpest), Tőzsér Dániel (Watford), Varga József (DVSC-Teva), Zsidai László (DVSC-Teva)

Támadók: Futács Márkó (Mersin), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO)

Arrow

EB-selejtező: Keretet hirdettek az angolok, megvan az új csapatkapitám

Jövő héten újabb mérföldkőhöz érkezik modernkori labdarúgásunk története, ugyanis megkezdődnek a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezői. Roy Hodgson az angol válogatott szövetségi kapitánya ezen alkalomból megnevezte a világbajnokság utáni keretet, mely immáron a viszavonuló Gerrard nélkül új csapatkapitánnyal vág neki a sorozatnak. 

A Háromoroszlánosok új csapatkapitánya Wayne Rooney lett. a kapitány ezzel indokolta döntését - "Sokat gondolkodtam, de Wayne Rooney egy nyilvánvaló választás. Egyértelműen megérdemli ezt a tisztet a tapasztalatából adódóan, illetve azért, mert már korábban is volt csapatkapitány."

Jelentős változás nincsen az angol keretben, természetesen néhány játékos kicserélődött, így például nincsen a keretben a Manchester United nyári szerzeménye Luke Shaw. Némileg meglepetésként, de bekerült a keretbe Fabian Delph az Aston Villa középpályása, a 24 esztendős játékos még nem ölthette magára a felnőtt válogatott címeres mezét, ahogyan a Newcastle játákosa Jack Colback sem. Így ők debütálhatnak a válogatottban, amennyiben lehetőséghez jutnak. Így van ezzel az Arsenal mindössze 19 esztendős védője Calum Chambers és a Tottenham védője Danny Rose is. 

Az angol válogatott szerdán előbb Norvégiával játszik barátságos mérkőzést, hogy aztán hétvégén Svájc ellen megkezdje a kvalifikációt Franciaországba.

Kapusok: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City).

Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Everton).

Középpályások: Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal).

Támadók: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United).

Arrow

Emelte a tétet, mégis kosarat kapott a Manchester United

A nívós olasz sportportál a Gazzetta dello Sport arról számolt be vezető hírei között, hogy a Juventus újfent kikosarazta a Vörös Ördögöket Arturo Vidal átigazolási ügyében. Van Gaal és a manchesteri klub így hiába emelte a tétet, a válasz ezúttal is nemleges volt. Vasárnapig még van idő, kérdés, hogy mennyit ér meg a chilei a Unitednek. 

A 27 esztendős középpályásra immáron hosszú hetek, hónapok óta vadásznak, a Manchester United mellett a Bayern München, az FC Barcelona és a Real Madrid is kacérkodott Vidal megszerzésének gondolatával, ám ez egyenlőre senkinek nem sikerült, az Öreg Hölgy megrögzötten ragaszkodik egyik legjobb játékosához, akinek 2017-ig szerződése van a klubbal.

A transfermarkt.de álltal 45 millió euróra taksált Vidalért több ízben ajánlatot tettek a Vörös Ördögök, s a hírek szerint mostani ajánlatuk immáron 43 millió euróra rúgott. Vajon emeli még egy kicsit a tétetVan Gaal, vagy erre már nincsen kerete!? Illetve bizonyára sokakban felsejlik a kérdés, mi lehet az az összeg, amire a "Zebrák" vezetősége rábólint.

Arrow

Íme a Bajnokok Ligája csoportbeosztása! - szerkesztőségi sorsolás

Nem bírtunk magunkkal, és úgy gondoltuk, hogy a szabályoknak megfelelően tartunk egy szerkesztőségi Bajnokok Ligája sorsolást, az igazi előtt. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem a valós párosítás, hanem a FociClub.hu házi sorsolása. 

Hasonló módon a szabályokat követve bárki elkészítheti otthon a saját csoportbeosztását, elő a cetliket, felírni a klubokat és a csoportokat, aztán már lehet is húzni a cetliket. Egyre figyeljetek, a szabályzatot keressétek meg és olvassátok el figyelmesen.

A mi sorsolásunk két halálcsoportot is hozott, a G és a H jelű kvartett egyaránt nagyon erősre sikeredett. Este 18 órakor tehát sorsolás élőben, az eseményt egy FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ cikkben nálunk is követhetitek.

1. kalap: Real Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Chelsea (angol), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Arsenal (angol), FC Porto (portugál)

2. kalap: Schalke 04 (német), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Sahtar Doneck (ukrán), FC Basel (svájci), Zenit (orosz), Manchester City (angol)

3. kapal: Bayer Leverkusen (német), Olympiakosz Pireusz (görög), CSZKA Moszkva (orosz), Ajax (holland), Liverpool (angol), Sporting (portugál), Galatasaray (török), Athletic Bilbao (spanyol)

4. kalap: Anderlecht (belga), AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár), APOEL Nicosia (ciprusi), BATE Boriszov (fehérorosz), Maribor (szlovén), AS Monaco (francia), Malmö (svéd)

A 2014-2015-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztása: (Szerkesztőségi, tehát nem valós sorsolás)
A csoport: Chelsea, Juventus, CSZKA Moszkva, Malmö.
B csoport: Porto, Manchester City, Athletic Bilbao, Maribor.
C csoport: Benfica, Schalke 04, Galatasaray, BATE.
D csoport: Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Olympiakos, AS Monaco.

E csoport: Bayern München, Basel, Sporting, APOEL.
F csoport: Atletico Madrid, Zenit, Leverkusen, Anderlecht.
G csoport: Barcelona, PSG, Liverpool, Ludogorets.
H csoport: Arsenal, Dortmund, Ajax, AS Roma.

Arrow

Bajnokok Ligája: Íme a kalapbeosztás, sorsolásra fel!

Szerdán késő este egy büntetőpárbajt követően a bolgár bajnok Ludogorets lett a bajnokok Ligája 2014/2015-ös főtáblájának 32. azaz utolsó résztvevője. A koefficiensek alapján az UEFA illetékesei gyorsan megállapították a kalapbeosztásokat, így minden adott, hogy csütörtökön Monte-Carlóban este 18 órakor megtartsák a csoportkör sorsolását. 

Az első kalapban bombaerős együttesek mellett, mint például a Real Madrid, az FC Barcelona, avgy éppen az Arsenal megtalálható a sorozat két portugál résztvevője a Benfica és a Porto is, Nem kérdés, hogy a többi kalapban lévő csapatok ezen két együttest szeretnék majd ellenfélül kapni, ám ez nem kívánságműsor...

A második kalapban olyan együttesek találhatóak, mint az angol bajnok Manchester City, a PSG, a Juventus, vagy éppen a Dortmund, a kalap másik négy csapata némileg gyengébbnek tűnik, a többi kalap résztvevői a fent említett négyest úgy gondoljuk mindenképpen szívesen elkerülnék.

A harmadik kalapba kapott besorolást a Liverpool, mely könnyen halálcsoportban találhatja magát és persze ellenfeleinek sem lesz túl bagy az öröme. Azért nem mindegy, hogy az Olympiakos, vagy a vörösök jönnek szembe a csoportban.

A negyedik kalapban aztán két klub van, melyet mindenki elkerülne, ez pedig az AS Roma és az AS Monaco, de mint fentebb említettük ez nem kívánságműsor. A többi együttes a maga nemében a mezőnyhöz képest gyengébb besorolást kap tőlünk.

A sorsoláson azonos országból érkező csapatok nem kerülhetnek egy csoportba, ezáltal szűkül a kör.

1. kalap: Real Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Chelsea (angol), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Arsenal (angol), FC Porto (portugál)

2. kalap: Schalke 04 (német), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Sahtar Doneck (ukrán), FC Basel (svájci), Zenit (orosz), Manchester City (angol)

3. kapal: Bayer Leverkusen (német), Olympiakosz Pireusz (görög), CSZKA Moszkva (orosz), Ajax (holland), Liverpool (angol), Sporting (portugál), Galatasaray (török), Athletic Bilbao (spanyol)

4. kalap: Anderlecht (belga), AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár), APOEL Nicosia (ciprusi), BATE Boriszov (fehérorosz), Maribor (szlovén), AS Monaco (francia), Malmö (svéd)

Arrow

Budensliga: Szalai Ádám lett az 1. forduló legjobbja

Hétvégén elrajtolt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga), a Bundesliga.de online hírportál pedig szokásához híven olvasóival megszavaztatta az adott forduló legjobb játékosát, mely ezúttal Szalai Ádám a Hoffenheim támadója lett.. 

A beszámolók szerint remekül játszott új csapatában a magyar válogatott támadó, aki a szavazatok 44 százalékát gyűjtötte be a német oldalon. Mögötte a Hertha BSC két gólt szerző támadója  Julian Schieber végzett 41 százalékkel, míg a fennmaradó voksokon  Karim Bellarabi, Christoph Kramer, Arjen Robben és Edgar Prib osztoztak. A Bayern holland sztárja mindössze a szavazatok 3 százalékát gyűjtötte be. 

A szakembereknél természetesen nem a magyar támadó volt a legjobbja a fordulónak, ám az is nagy elismerés, hogy a szurkolóknak tetszett Szalai Ádám produktuma és nem egy világsztár nevére kattintottak például Arjen Robben személyében. 

Arrow