2012. augusztus 29., szerda

50 millió eurós ajánlat futott be Hulk játékjogáért, a Porto megint kevesli

Kezd unalmassá válni a Porto és Hulk vívódása, sőt fogalmazhatunk úgy is, hogy a "sárkányok" nem veszik figyelembe játékosaik érdekeit, mindent csak pénzben mérnek. A brazil csatár Hulk nem először próbál meg távozni, korábban a Chelsea csapatával boronálták össze, illetve az Anzhi ajánlata sem volt elég. Idén ismét próbálkozott már a Chelsea és a Tottenham is no és egy új kérő is van.  

Ez a kérő nem más, mint az orosz bajnok Zenit, mely 50 millió eurós hivatalos ajánlatot tett, de ezt elutasította a portugál klub. Hulk sem szeretne már a Portoban maradni, korábban ügynöke és ő maga is nyilatkozott, hogy remélik a klub figyelembe veszi majd a játékos karrierjét és kompromisszumra lesznek képesek. Nos nem úgy tűnik, hiszen a szerződésben 100 milliós kivásárlási ár van amit senki nem fog kifizetni...

A reális ár, melyet a szakemberek becsültek 37 millió euró, ez jelenleg Hulk piaci értéke. Ehhez képest az 50 millió euró az sokkal több. Kérdés, lesz e még ennél jobb ajánlat és a Porto hajlandó lesz e megválni játékosától. Mire jó ez, mikor a játékos sem akar maradni és csillagászati összeget kínáltak érte.

A Porto egy pénzéhes klub, ezt több alkalommal is bizonyította már nem csak Hulk ügyében...
A klub elnöke Pinto da Costa röviden ennyit nyilatkozott - „A Porto elutasította a Zenit 50 millió eurós ajánlatát Hulkért."

Szerző: Őszi Ádám

Mourinho: "Carvalho nem része a terveinknek, mennie kell különben..."

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a QPR csapata szeretné megszerezni Ricardo Carvalhot a Real Madrid csapatától. Ezek a pletykák azóta elcsendesedtek, viszont most újra téma a játékos távozása, hiszen Mourinho tudatta, nem számít a 34 éves portugál védőre. Ezt egy sajtótájékoztatón tette közzé a portugál tréner. -  "Ricardo nem része a terveinknek. Most rajta áll, hogy eldöntse, továbbra is futballozni akar, vagy pedig kitölti a szerződését, ezzel gyakorlatilag véget vetve a sportkarrierjének. Sok csapat érdeklődik iránta, egy minőségi játékos." 

Ha Carvalho a játék mellett dönt akkor péntek éjfélig lépnie kell, különben már késő lesz. Mourinhot ismerve pedig ha valamit gy kijelent az úgy is lesz, szóval Madridban már nincsenek esélyei...

Szerző: Őszi Ádám


Del Piero akár már ma Vanczák és Gattuso csapattársa lehet

A svájci bajnokságban szereplő Sion csapatánál komoly terveket szövögetnek, első lépésben cél a bajnoki cím idén, ehhez pedig erősítések kellenek. A csapatnak már tagja a világbajnok Gattuso és most még egy olasz legenda érkezhet. Del Piero a nyáron hagyta ott a Juventus csapatát és még a folytatásban sem volt biztos, most viszont elképzelhető, hogy a Sion labdarúgója lesz. A legenda leszögezte, ha folytatja csak európai csapatba igazol. A felek felvették a kapcsolatot és tárgyalnak a szabadon igazolható játékos ügyében. A tárgyalásokat maga a játékos is elismerte és gondolkodási időt kért, mely a mai nap folyamán jár le.  

„Találkoztunk a Sion képviselőivel, akik bemutatták nekünk a projektjüket és az elképzeléseiket” - röviden így nyilatkozott Del Piero

Szerző: Őszi Ádám

Fiorentina: Nem adják 30 millióért Joveticsot, pedig az ajánlat befutott

A montenegrói válogatott csatár Jovetic igen csak keresett lett az átigazolási piacon és ha valaki meg akarja szerezni, akkor péntek éjfélig kell megfelelő ajánlatot tenni, hiszen zárul az átigazolási piac. A játékos piaci értéke 25 millió, de ennél többet kér a Fiorentina a 22 éves csatárért. Már azt is tudjuk, hogy 30 millió euró sem elég, hiszen a Juventus tett egy ekkora összegű ajánlatot, melyen elgondolkoztak a klub vezetői, de végül nemleges választ adtak. Lehet valaki más is licitál és próbálják feljebb verni az árat? 

Egy biztos, hogy az "zebrák" csatárt akarnak venni péntekig, hiszen ezen a poszton mindenképpen szeretnének erősíteni, komoly célokkal vágtak neki a szezonnak, nem csupán aa címvédés de Bajnokok Ligája megverése is a szemük előtt lebeg. Van Persie leigazolása nem sikerült, a Bilbao ásza Llorente sem jön, hiszen a Bilnao elutasította a Juve ajánlatát, bár ez a vonal még élhet. Rajtuk kívül még esetleg Dzeko jöhet szóba, péntekig kiderül minden...

Szerző: Őszi Ádám

A Bordeaux védője a Lazio csapatában folytatja

Az olasz klub hivatalos honlapján tette közzé, hogy megállapodtak a francia Bordeaux csapatával Michael Ciani szerződtetéséről. Azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy az egyszeres francia válogatott védő mennyi időre kötelezte el magát a római klubhoz és a transzfer árát sem hozták egyenlőre nyilvánosságra. A 28 esztendős hátvéd piaci értékét 4 millió euróra becslik a szakemberek. A játékos a hivatalos bejelentést követően gy nyilatkozott. -  „Boldog vagyok, hogy egy olyan nagy olasz klubhoz szerződtem, mint a Lazio. A legjobbamat fogom nyújtani”  

Szerző: Őszi Ádám

Juventus: Visszautasították a Bayern München 60 millió eurós ajánlatát

A Bayern München labdarúgócsapata jelentős lépésre szánta el magát és 60 millió eurós ajánlatot tett a Juventus két meghatározó játékosáért erről számolt be az olasz Tuttosport. A szóban forgó két játékos Claudio Marchisio és Arturo Vidal. A "zebrák" vezetősége a megkeresést elutasította és azt mondták nem kérnek a müncheni milliókból. Úgy tűnik a torinói klubnál nagyok a tervek, szeretnék egyben tartani a bajnok csapatot és megszeretnék erősíteni a keretet, mintsem megbontsák azt. Erre utal az, hogy korábban már a PSG és a Real Madrid érdeklődését is elutasították Vidal iránt. Mind a két játékost 2016-ig szerződés köti a klubhoz, melyben jól érzik magukat és nagy eredményeket szeretnének elérni. 

Szerző: Őszi Ádám

BL: Hihetetlen dráma Udinében! A keddi játéknap összes eredménye

Tegnap lejátszották öt BL párharc visszavágóját, és öt csapat feljutott a főtáblára. Volt párharc, melyet megfordítottak, volt mely izgalmakat rejtegetett, Udinében pedig igazi dráma bontakozott ki. A mai napon további öt párharc visszavágóját vívják meg, estére kialakul a 2012-2013-as Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye.  

A Juhász Rolanddal a cserepadon kezdő Anderlecht egy gólos hátrányból futott neki a visszavágónak és úgy tűnt, kihúzza a vendég ciprusi csapat egy 0-0-ás döntetlennel és 2-1-es hazai sikerével felkerülhet a főtáblára. Igen ám, de a belgák nem adták fel a 81. percben megszerezték a vezetést és attól a pillanattól kezdve ők álltak továbbjutásra idegenben lőtt góllal. A ciprusiak kiníltak, hajtottak az egyenlítésért, mely számukra továbbjutást ért volna, ám beleszaladtak még egy gólba a végén és ezzel Juhászék mentek tovább. A magyar védő a 80. percben lépett pályára.

RSC Anderlecht (belga)–AEL Limassol (ciprusi) 2–0 (Mbokani 81., Jakovenko 89.)
Tj: az Anderlecht, 3–2-es összesítéssel

A Dinamo Zagreb csapata Mariborba utazott azzal a nem titkolt céllal, hogy növelje, de legalábbis megőrizze előnyét és feljusson a főtáblára. Nos ez sikerült is, 1-0-ra győztek idegenben egy a mérkőzés elején szerzett találattal.

NK Maribor (szlovén)–Dinamo Zagreb (horvát) 0–1 (Tonel 12.)
Tj: a Dinamo Zagreb, 3–1-es összesítéssel

Gól nélküli döntetlen született a Panathinaikos-Málaga visszavágón és így az első mérkőzésen elért két gólos spanyol győzelem azt jelentette, hogy a nagy anyagi problémákkal küzdő klub főtáblásnak mondhatja magát. Ez anyagi szempontból sem mindegy a csapat számára...

Panathinaikosz (görög)–Málaga (spanyol) 0–0
Tj: a Málaga, 2–0-s összesítéssel

Az izraeli bajnok Shmona Lencse Lászlóval a soraiban szerette volna ledolgozni két gólos hátrányát és ez majdnem sikerült is. A 67. percben a magyar támadó szerzett bődületesen szép szabadrúgásgólt, ám a második találat elmaradt, sőt a végén a teljes kitámadás eredménye egy kapott gól lett, így a Debrecent búcsúztató BATE feljutott a főtáblára. Lencse László szereplése öröm lehet a magyar futballkedvelőknek, hiszen mostanában gólerősen játszik a támadó.

Smona (izraeli)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1 (Lencse 67., ill. Pavlov 94.)

Tj: a BATE, 3–1-es összesítéssel

Igazi drámai mérkőzés bontakozott viszont ki Udinében. Csak úgy mint az első mérkőzésen most is az olasz csapat szerzett vezetést, de a braga válaszolni tudott, gy az első 1-1-et követően másodjára is 1-1-es döntetlen született ami azt jelentette következhetett a hosszabbítás. Mind a két csapat eldönthette volna a mérkőzést, a Braga némileg jobbnak bizonyult, de gól nem született, így következhetett a tizenegyespárbaj. Mindenki magabiztosan értékesítette a maga tizenegyesét kivéve az Udinese friss igazolása Maicosuel. A játékos Panenka módjára szerette volna a labdát a hálóba juttatni, de a kapus ott maradt és biztosan fogta a labdát. Ezzel pedig a Braga jutott a főtáblára, az Udinese ismét elbukott a célban.

Udinese (olasz)–Sporting Braga (portugál) 1–1 (Armero 25., ill. Micael 72.) – 11-esekkel: 4–5
Tj: a Braga, 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel

Szerző: Őszi Ádám