2013. április 11., csütörtök

Íme az új világranglista: Vicc az egész úgy ahogy van! - érvek a cikkben

Minden egyes válogatott játéknapot, hetet követően frissítik a hivatalos világranglistát, csak azt nem tudjuk, hogy pontosan mi alapján. Átnéztük a jelenlegi friss adatokat, és döbbenettel állunk előtte, ezért úgy gondoltuk, szót emelünk. A világranglista egy vicc! 

FIFA világranglista 2013.04.11. (Zárójelben a korábbi helyezés)

Fontos megjegyezni, hogy a tétmérkőzések, így például a VB-selejtezők sokkal többet érnek, mint egy barátságos mérkőzés, így fordulhat elő, hogy Brazília csupán a 19. helyet foglalja el, hiszen rendező ország lévén hosszú idő óta nem játszott tétmeccset.

Az első dolog ami megütheti az ember szemét az a horvátok negyedik helyezése, a csapat Szerbia és Wales legyőzésével egyenesen a negyedik helyre ugrott a kilencedikről. Kérdem én mi alapján. Jó a csapat jól teljesítenek, de nézzük meg milyen válogatottak vannak mögöttük. 

Az első egyből Portugália, ami megint érthetetlen, hogy a hetedik helyről miként lépett előre kettőt az ötödikre, azt követően, hogy Izraelben sikerült nagy nehezen döntetlenre menteni a meccset, míg Azerbajdzsán legénységét épphogy megverték. A selejtezőcsoportjukban pedig csupán a harmadik helyen állnak, tehát nem túl fényes az azt megelőző meccsmérlegük sem...

Sok mindenbe bele lehetne kötni, de ahogy fut a szemem tova lefelé megakad Hollandia nevénél. A holland válogatott csak a kilencedik pozícióban van és ez számomra érthetetlen. Ott vannak minden világversenyen és jól szerepelnek. A barátságos meccseiket egytől egyik nyerik, és emellett a legjobb mutatóval rendelkeznek a selejtezőkön, hibátlan mérleggel, csupán két kapott góllal. Ellenfeleik közt Románia, Magyarország és Törökország is szerepel, nem rossz együttesek, és mindegyiken könnyedén átlépett. Nem lenne ott a helyük az élbolyban? De igen! Ehelyett hátrébb csúsznak hibátlan mérleggel, míg a botladozó portugálok törnek előre.

Kicsit visszakanyarodnék, Anglia visszacsúszott a hetedik helyre, negyedikek voltak, de miért? Mit tettek, az utóbbi időben, hogy akár a legjobb tízbe kerüljenek? Semmit, világversenyekről lemaradtak, a selejtezőkön bukdácsolnak.

Ennyi erővel kérdem én, hol van Montenegró, vagy Bosznia és Hercegovina válogatottja? Mindkét csapat remekül selejtez, szállítja a jó eredményeket, de még az első húszba sem fér bele egyik válogatott sem.

A végére megjegyezném, hogy a franciák csupán 18. helyen állnak, míg az eddig hibátlan, gólt sem kapó oroszok a 11. helyen vannak, utóbbi még érthető, hiszen két utóbbi meccsük elmaradt.

A magyar válogatott egy helyet rontva a 32. helyen áll, a listán látható, a válogatott többi ellenfelének helyezése. Viszont egy szó mint száz, ez a világranglista nem sok dolgot tükröz valósan, mondhatni vicc az egész, na de valaki ezért is felveszi a nagy pénzeket...

1. (1.) Spanyolország 1538 pont 
2. (2.) Németország 1428
3. (3.) Argentína 1292
4. (9.) Horvátország 1191
5. (7.) Portugália 1163
6. (6.) Kolumbia 1154
7. (4.) Anglia 1135
8. (5.) Olaszország 1117
9. (8.) Hollandia 1093
10. (11.) Ecuador 1056
...33. (32.) MAGYARORSZÁG 749
34. (31.) Románia 746
...44. (45.) Törökország 634 
...93. (89.) Észtország 411
...205. (204.) Andorra 9

Őszi Ádám

Nürnbergi erősítés az Arsenalból - hivatalos

Fiatal svájci utánpótlás válogatott védővel erősíti meg a sorait az 1. FC Nürnberg együttese. Az érkező játékos az Arsenal tartalékcsapatát hagyja a háta mögött és a Bundesligában keres új kihívásokat.  

Bizonyára Martin Angha neve sokak számára ismeretlen, többnyire az ágyúsok fanatikusai ismerhetik, azok, akik nagyon részletesen foglalkoznak a csapattal. A fiatal védő szerződése lejár és az Arsenal nem kívánja azt meghosszabbítani, így a kongói felmenőkkel is bíró, de Svájcban nevelkedő védő ingyen szerződik új klubjába.

Angha öt esztendőt követően hagyja el az ágyúsok akadémiáját, még 2008-ban az FC Zürich csapatától csábították a tinit Londonba. Új szerződése 2017-ig szól majd, a klub sportigazgatója a következő képen nyilatkozott vele kapcsolatban - "Már bebizonyította Londonban, hogy milyen lehetőségeket rejt magában, Nürnbergben kell neki a következő lépést megtennie majd."

Őszi Ádám

Hosszabbított a Pool középpályása

Jó hír a Liverpool szurkolók számára. A klub 26 esztendős brazil középpályása Lucas Leiva új, hosszá távú szerződést kötött a klubbal, közli a csapat hivatalos honlapja. 

Azt nem tudni, hogy az új kontraktus milyen kitételeket tartalmat és meddig érvényes, de a játékosnak még így is 2015-ig élő szerződése volt a vörösökkel.

Leiva a következő képen nyilatkozott a Pool honlapján - "Nagyon elégedett vagyok, hogy lehetőségem van ebben a klubban játszani. Ez az a hely, ahova tartozom, s ahol lenni akarok"

Őszi Ádám