2013. március 9., szombat

La Liga: Győzelmével továbbra is BL álmokat édesget a Betis

A spanyol bajnokság 27. fordulóját a Betis-Osasuna mérkőzés nyitotta. A találkozónak mindkét fél részéről igen nagy jelentősége volt, hiszen a hazaiak Bajnokok Ligája álmokat dédelgetnek, míg a vendégek a kiesőzóna elől menekülnek szinte az egész szezonban. 

A negyedik helyet érő Bajnokok Ligája selejtezőt érő pozícióért jelenleg mondhatjuk hogy négy csapat küzd a Málaga, Real Sociedad és Valencia trió mellet a Betis. Aki veszít, az komoly lépéshátrányba kerülhet, a harc kiélezett, minden pont kell, csakúgy az Osasuna csapatának, mely 5 pontra van a kiesőzónától és nagyon könnyen oda lehet csúszni, azonban egy-egy győzelemmel könnyen el is lehet távolodni.

A találkozó a papírformával ellentétben nem hozott különösebb hazai fölényt, az Osasuna remekül helytállt, szervezetten játszott mind védekezésben, mind pedig támadásban. A vezetést azonban mégis a hazaiak szerezték meg a 19. percben Molina révén (1-0). Az első félidő további perceiben a játékvezető három sárgát is kénytelen volt kiosztani, hogy megfékezze az indulatokat és kezében tartsa a meccset. A vendégek még a szünet előtt a 45. percben kettős cserét hajtottak végre, a szünetben egy gólos hazai vezetést könyvelhettünk el.

A második játékrészben mindkét csapat bőségesen próbálkozott, a játékvezető pedig megfogni a meccset, ugyanis újabb 6 sárgalappal gazdagította a felek játékosait. A 73. percben jött a hazai hideg zuhany Silva talált a hálóba és ezzel egalizálta az állást (1-1). A válasz nem vártot magára sokáig, hat perccel később újra eredményesek tudtak lenni a hazaiak Castro révén. A folytatásban az eredmény nem, a játékosok száma azonban változott. A 89. percben Silva a vendégek góljának szerzője sietett hamarabb zuhanyozni mint a társak...

Betis - Osasuna 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Molina, Castro, ill. Silva

Őszi Ádám