2015. december 26., szombat

Diósgyőr: Koman Vladimir külföldre szerződhet

Bár még csak 26 esztendős, de már hazánkon kívül megjárta Olaszországot, Franciaországot és Oroszországot is Koman Vladimir. A korábban a magyar válogatottban is rendre szerepet kapó középpályás újra elhagyhatja Magyarországot egy külföldi kérő kedvéért. 

Haladás, Sampdoria, Avellino, Bari, Monaco, Krasnodar, Ural és Diósgyőr. Röviden így írhatjuk le a több poszton is bevethető középpályás eddigi karrierjét, mely most újabb állomással bővülhet. Tíz hónap után búcsút inthet Koman a miskolci közönségnek, amennyiben déli szomszédunk hírorgánumainak értesülése jó. A horvát sajtóban ugyanis az a hír járja, hogy a bajnoki tabella második helyezettje a Rijeka szívesen látná csapatában a magyar labdarúgót.

A horvát klub a brazil Moisés Lima Magalhaes utódját keresi, a játékos ugyanis hazatér, megegyezett a Palmerias vezetőségével, s elhagyja Európát. 

A SportCom.hr igen nagy bennfentességről tesz tanúbizonyságot, ugyanis olyan részleteket említenek írásukban, mint például Koman lehetséges fizetése, mely 200 ezer euró, közel 65 millió forint lehet évente. 

Diósgyőrben egyelőre nem reagáltak az igen komoly részletekre kiterjedő pletyka révén.

Őszi Ádám

Legia Warszawa: Magyar csapattársat kaphat Nikolics

Lengyelországban évek óta él a magyar vonal, a Wisla Krakow és a Legia Warszawa mellett a Lech Poznan is előszeretettel foglalkoztat magyar focistákat az utóbbi időben. Az öt tagú magyar légió a télen hat fősre duzzadhat, a lengyel sajtó egyes orgánumai immáron kész tényként közlik Gyurcsó Ádám szerződtetését. 

A Videoton válogatott szélsőjének szerződése december 31-én lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, esetében csupán nevelési költséget kell így fizetnie annak a klubnak, mely végül "megkéri a kezét". A 24 esztendős játékos állítólag már el is búcsúzott a társaktól, miközben Lengyelországban egyes sportoldalak már kész tényként közlik a transzfert, miszerint a Legia Warszawa Nikolics után Gyurcsót is megszerezte Fehérvárról. Ezzel ellentétes hír is napvilágot látott, van olyan oldal, mely a Lech Poznan lévén ír a szélsőről, aki remek félévet tudhat maga mögött a Videotonban. Alap és egyben húzóember volt, minden sorozatot figyelembe véve 25 mérkőzésen szerepelt, s 7 gólig, illetve 4 gólpasszig jutott. Esetében is nagyon fontos a folytatás ténye, bizonyítania kell rátermettségét a címeres mezre, amennyiben ott szeretne lenni jövőre Franciaországban. 

Gyurcsó Ádám Tatabányán kezdte meg karrierjét, s tette le a futball alapjait, ám profinak éveit a Videotonban kezdte meg. Érkezését követően a második csapatban szerepelt, illetve kölcsönjátékosként Kecskeméten is megfordult. A székesfehérvári csapatot 2012 januárja óta erősíti, húzóember lett, sőt a válogatottba is beverekedte magát. Karrierjében most egy új állomás következik.

Őszi Ádám

Man. United: Új csatár jöhet, de nem sztárcsatár...!

Inog a kispad Van Gaal alatt, a Manchester United ugyanis nem úgy teljesít, ahogyan azt a klubvezetők, illetve a szurkolók elvárják. A holland szakember érezésekor totális támadójátékra lehetett számítani, idén azonban örülniük kell a szurkolóknak, ha kedvenceik egyszer beveszik az aktuális ellenfél hálóját. Gondok vannak a csatársorban, így újabb támadó érkezhet a télen. 

A nyáron két ifjú titán Martial és Depay érkezett Rooney jobbjára, illetve baljára, ám egyikük sem úgy teljesít, ahogyan azt elvárják. Az ifjú francia négy gólos, s ezzel társházi gólkirály Mata oldalán. A PSV-től érkező holland tehetség csupán kettőig jutott, ahogyan Rooney is. Hogy lehetséges, hogy három ilyen kvalitású csatár csupán 8 gólt hoz össze fél szezon alatt!? A vezetőedző a hibás, netán más a probléma? Ezekre nyilván nem mi fogjuk megadni a választ. Egy azonban biztos, riválist kaphat a trió, ám nem sztárcsatár érkezéséről ír a Daili Mirror.

Azok számára, akik követik a Bundesliga eseményeit, immáron sokat mondó Yoshinori Muto neve, ám sokak még nem is találkoztak vele. A 23 esztendős japán válogatott csatár ugyanis a nyáron érkezett Európába, s jelenleg a Mainz támadósorát erősíti. Hamar a szurkolók szívébe lopta magát, 17 bajnokin 7 gólig és 4 gólpasszig jutott, s úgy fest, hogy teljesítményével felkeltette Van Gaal figyelmét. A Mainz nyáron 2,8 millió euró ellenében szerezte meg Muto játékjogát, most pedig 10 millió eurót is kaphat akár érte. 

Érdekes, hogy Hernandez nem kellett a Vörös Ördögöknek, a mexikói pedig egymaga több gólt szerzett a Leverkusen színeiben német bajnoki meccseken, mint a United támadósora. Chicharito 14 bajnokin 11 gólnál tart, a szezon egészét figyelembe véve pedig 25 meccsen 19-nél jár.

Őszi Ádám

Liverpool: Klopp Dortmundból és Isztambulból erősíthet

Jürgen Klopp a Liverpool labdarúgócsapatánál vállalt munkát nemrégiben, s ahogyan arra számítani lehetett, a német szakember szívesen dolgozna korábbi játékosaival. Sokakkal, szinte mindenkivel jó viszonyt ápol, így nem csoda, hogy a BVB szurkolói félnek, vajon kit csábít el korábbi sikeredző. Nos, a hírek szerint két labdarúgó van a kívánságlistán, az üzlet pedig a télen létre is jöhet. 

Noha a szurkolók legjobban Reus, Aubameyang, illetve Mkhitaryan távozásától félnek, nyilván ez is benne van a pakliban, ám megnyugtatunk minden BVB szimpatizánst, Jürgen Klopp nem közülük kíván igazolni, amennyiben a pletykák igazak.

Az első számú kiszemelt Neven Subotic, a szerv válogatott belső védő Thomas Tuchel érkezésével, illetve sérüléseinek köszönhetően periférián kívülre került, az idei szezonban mindössze négy mérkőzésen jutott szóhoz, a védelem tengelyében Hummels mellett  Papastathopoulos a favorit. Ezen tények ismeretében pedig nem csoda, ha a 27 esztendős védő váltani akar. A transzferre a hírek szerint a Borussia Dortmund is hajlik, sőt piaci áron alul is hajlandó a klub elengedni játékosát, ezzel csökkentve jelentősen a fizetési kiadásokat. A transfermarkt.de hasábjairól megtudhatjuk, hogy a védő piaci értéke 14 millió euró, a feleknek pedig 2018 nyaráig van megállapodásuk.

A másik szóban forgó játékos pedig nem más, mint Kevin Großkreutz a Galatasaray szélsője. Az egykori BVB játékos törökországi kalandja érdekesen alakult, hamar zátonyra futott. A 27 esztendős labdarúgónak most Jürgen Klopp mutathat kiutat jelenlegi helyzetéből egy szerződéssel az Anfielden. 

Őszi Ádám